1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

722K locks up with MT2 OTA module

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by cummings66, Feb 24, 2012.

  1. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    I apologize for the frustration this is causing you. We are working on a software fix for this issue. I don't have a ETA when the software update will be released. Thanks.

     
  2. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    Still waiting for the multiple fixes needed for L750 on 722k (and others?)
    - Broadband connection sleepy (disconnected)
    - Frequent OTA Signal Loss (while at 80-100% signal strength)
    - Frequent Satellite Signal loss (no storms, clear sky. Perhaps at Uplink?)
    - DVR Unresponsive to remote, or front panel commands
    - No GUI, No Info, No Guide, channels change OK
    - Unable to access BlockBuster @ Home without frequent Broadband resets
    - Frequent (daily) 'RED (fixme) Reset' pushes
    - Dishonline unable to access DVR (offline)

    Ray, DIRT;

    Any ETA on these fixes? These issues are not unique to my system.
     
  3. lsokoloff

    lsokoloff AllStar

    110
    0
    Nov 15, 2006
    Thanks for bringing this up again. Same issues here. Has had me close to bailing on DISH more than once. As of two weeks ago, they are "still working on it" according to customer service. I'd say it's about time to fix this since it's been a good six months since some of these issues popped up.

    Len
     
  4. Rduce

    Rduce Legend

    337
    9
    May 15, 2008
    I think the engineers are too busy with software updates for the Hopper/Joey platform the 722 is old news..Problem is my 722K worked flawlessly before L750 and now it has most of the above mentioned glitches...
     
  5. altidude

    altidude AllStar

    93
    1
    Jan 13, 2010
    I've had the same problem with the remote on my 722k with the OTA module twice today...
     
  6. rexa

    rexa AllStar

    70
    0
    Aug 7, 2008
    I had a 622 which developed a problem and I got it replaced with a 722K a few weeks ago. I am seeing the lockups too. This new "upgrade" receiver is not making me happy.

    I also see the OTA breakups / lost signal a lot on one station. Here is a tidbit about that I didn't see posted. It depends on the broadcast. I happens on one local station when they are broadcasting their highest res format. When the signal is lost another TV on the same antenna is fine. I can switch to other OTA channels (even other channels -2, -3, from the same station) and they are OK. So it definitely depends on high res broadcast from the station. I haven't figured out how to determine exactly what OTA format is being broadcast when the Dish OTA receiver goes nuts, or I would post it, but I am certain that it only happens during some type of broadcast from KGO-01 (major shows but not lesser HD stuff).

    I doubt the lockout problem is related to the lost signal, but the two problems and others with my upgrade are making me very unhappy. The 622 worked better except for the plus of OTA on the 2nd TV.
     
  7. fredflint84

    fredflint84 New Member

    2
    0
    Mar 14, 2012
    Hi Matt,

    Sorry for the delay. Forgot which site I posted this to and have been dealing with it for months. It's a 722k with the MT2 ota module. Software is L750. Site won't let me respond to you PM with the R number cause I have less than 5 posts.
     
  8. rkelzenberg

    rkelzenberg New Member

    11
    0
    May 31, 2012
    Thanks for the suggestions and advice. I also have the 722 and the OTA modules. I have not had any problems since I had it installed, but recently the DVR has had some serious issues.

    My problems revolve around the DVR locking up when it is supposed to shutdown and update. I've had the problem for a week and today did a test by setting the update clock and watching the DVR put the "splash screen" up and then freeze.

    Doing a hard reboot fixes the problem until the next update. I have a new DVR unit shipping out and we'll see if that fixes the problem.
     
  9. Rduce

    Rduce Legend

    337
    9
    May 15, 2008
    There is a rumor on another board that the 722K is due for a software update "soon" that will fix this problem and some mysterious other additions or not...
     
  10. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    I don't have a definite time frame of when the next 722k software update will occur. I'll let you know when it is announced. Thanks.

     
  11. GaryReno

    GaryReno New Member

    8
    0
    Sep 8, 2007
    I was told by a Dish rep over the phone that the only way to fix the 722K Freeze problem was to order a new 722k and I did. She said the new 722K receivers have new software that they can not push down over the Sat. She said the L751 update will not fix the OTA lock up problem. I was told that to keep the recordings I now have on my receiver I should go and buy a external hard drive and transfer my recordings to it and transfer from the external hard drive to the new receiver when I install it. Along with the expense and hassle of switching timers and copying and transferring recordings and programing remotes I hope this will fix the problem.
     
  12. Rduce

    Rduce Legend

    337
    9
    May 15, 2008
    I am displeased by this, however, mine has been rock solid since the newest update last week. Also, wouldn't the System Wizard move all your settings for you or did I misunderstand what I read about that feature?
     
  13. wallyb47

    wallyb47 Cool Member

    11
    0
    Jun 17, 2012
    If the so-called update creates other problems listed on this forum like it doesn't recognize EHDs, we are dealing with more of a mess. I have had three new VIP722Ks, two tech visits, electrcian visit and finally Dish admits that the company-provided OTA has some sort of a conflct with L750. I have dealt with this freeze up problem since January. I am suck of it. I have documented, documented and documented and still no fix. Waht do these engineers spend time on? Hopper amd Joey, I suppose. I have been a custometr for 13.5 years an really getting tired of this.:mad:
     
  14. HDlover

    HDlover Godfather

    310
    0
    Jul 28, 2006
    What was wrong with the previous software version? Seems we need to go back to it.
     
  15. HDlover

    HDlover Godfather

    310
    0
    Jul 28, 2006
    Maybe for now, don't watch OTA, only record it to watch later.
     
  16. rkelzenberg

    rkelzenberg New Member

    11
    0
    May 31, 2012
    Just as a follow up. I recieved my replacement 722 and have not had any more freezing up during the scheduled update. I'm sorry if I'm repeating the same info from a previous post. I set the update time for about 1 minute out and watched the unit go though the update process and freeze.

    That helped out and the customer service reps ordered up a replacement.
     
  17. Rduce

    Rduce Legend

    337
    9
    May 15, 2008
    I have the update and the I can use my EHD provided I plug it into the front USB, the rear USB does not see the drive.
     
  18. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    I had both the L7.51 and now the L7.52 update on my 722k with the MT2 module. The problems are growing. Now I am losing Sat channels and receiving the big blue (002) error screen claiming a Partial signal loss (which does not appear to be correct).

    It is getting to the point that nothing is viewable (SAT or OTA). The ONLY reason I am not PO'ed to the highest level is due to the summer break for most season shows and not much TV viewing at the moment. However, that is not an excuse for Echostar to sit by and do nothing.
    :mad::mad::mad:

    Maybe the only thing that MAY have been fixed is the Blockbuster @ Home broadband connection (it worked both times I tried).
     
  19. Jim5506

    Jim5506 Hall Of Fame

    3,660
    36
    Jun 7, 2004
    On another of the threads you stated that you were within sight of the transmitter towers and that you were using an amplifier.

    This could very well overload your tuner and cause all of the symptoms you have described.

    To eliminate this possiblilty, remove the pre-amp and the power injector from the signal stream and see how the system behaves.
     
  20. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    Jim5506,

    Nice thought. I tried that awhile back, so I tried it again. I removed the power (injector intact), No signal on a direct attached HDTV. Removed the Injector, same results. Replace the Injector and power to the direct attached HDTV, signal (stable) strength 79-92 on various (UHF and VHF) stations.

    It appears that this particular antenna will not provide any gain without the injector attached.

    Thanks for the suggestion.
     

Share This Page