1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Bug Report: Lost HD Audio when Changing/pausing

Discussion in 'Other HD Receiver Support Forum (811, 921, 942)' started by djtowle, Feb 7, 2004.

  1. djtowle

    djtowle Mentor

    41
    0
    Feb 2, 2004
    When switching HD channels my 921 looses audio. It is connected via Optical cable to a B&K AVR 307. Switching Surround Modes on the B&K (from Surround to THX) for example restores the audio. Changing channels to another HD channel on the 921 does NOT restore Audio. Changing channel to an SD station does restore audio.

    On the surface this might seem a B&K problem however it does not Happen with the SD channels. Nore did it happen with a Dish 721 reciever over 7 months.

    Also have tried 2 dvd and a cd player all hooked optically with no similar bugs.
     
  2. metallicafreak

    metallicafreak AllStar

    68
    0
    Jan 20, 2004
    I have experienced this. I have an Anthem AVM20
    FREAK!
     
  3. Mark Lamutt

    Mark Lamutt Your Neighborhood Liasion DBSTalk Club

    12,527
    1
    Mar 23, 2002
    No problem here connected to my Harman Kardon AVR125.
     
  4. Slordak

    Slordak Hall Of Fame

    1,476
    0
    Dec 17, 2003
    I have the same problem, where the audio is lost, but in a slightly different channel switching scenario. In my case, switching between channels which have a Dolby Digital feed and channels which do not have a Dolby Digital feed can cause the audio to drop out; the audio can be restored by asking the receiver to listen to the analog connection and then go back to the digital optical connection again.

    As noted by djtowle, one's gut instinct might be to say that this is a problem with the stereo receiver (a JVC 1024-VBK), but the stereo receiver never did this with a 508 (despite being hooked up the exact same way), and never does this with any other input sources, so something the 921 is doing with the optical output is most likely the culprit.
     
  5. rdopso

    rdopso Legend

    150
    0
    Jan 26, 2004
    I've been having the same intermittant problem with lose of audio during PVR playback with my 721 since (I think) the last 721 software upgrade. Perhaps there is a common 721/921 PVR playback problem here. My 721 problem has been pretty infrequent, and I can always quickly get the audio back if I use the remote to jump back and rewind playback one increment, so its not been a major problem (although its still irritating). I am using a JVC RX-888V A/V receiver with an optical audio connection to the 721 (I have a new Denon AVR-3803 on order and will soon compare that with the JVC re this problem).

    I am a happy and dedicated 6-yr DishNetwork user, but frankly I'm a little disappointed with all the PVR software isssues, and will definately wait a few months to pick up the new 921 I have been coveting. :confused:
     
  6. Kagato

    Kagato Godfather

    414
    1
    Jul 1, 2002
    I agree, this is VERY similar to the audio loss problems the 721 gets every now and then. The jump back and play trick works really well. I'll have to pay closer attention to if it's only on the optical out, or on the analog outputs as well.
     
  7. djtowle

    djtowle Mentor

    41
    0
    Feb 2, 2004
    The problem I've been seeing with the 921 is different then the 721. WIth the 721 it seemed to be .... um recording related, hitting the jump back button would re-sync things and restore audio. Interesstingly my old dishplayer has a similar problem. Must be related to the way Audio and video digital streams are recorded and synced.

    My Problems with the 921 audio see unrelated to the 721/displayer probllems I've seen. to review here is what I originally observed: Switching between HD channels the audio cut off. switching modes on my Reciever ie thx - DD would restore the audio. Since first reporting i have made some additional observations. Channels broadcast in Dolby Digital seem to have the problem. Pausing a DD channel and restarting results in the loss of audio. Using the skip back button sometimes results in the loss of audio. I have a B&K 307 reciever. If no signal is present on the optical feed it defaults to analog. I wonder if the 901 is possibly "blinking" or turning off for a moment the optical feed causing some recievers to think there is no optical feed and reverting to analog? Does anyone know anything about the digital audio feed? Is there some kind of "carrier" that should be sent at all times? Another possibility is the 921 "blinking" when switching from DD to PCM? I don't know much about optical audio feeds. But this is a real problem (Ie didn't happen with dishplayer or 721 units or several different DVD players) and an annoying one. Can I be confident that Dish knows of this bug through the postings on this list? I'm going to email B&K next.
     
  8. unc281

    unc281 New Member

    1
    0
    Dec 14, 2010
    Hi I have the same exact problem every time i change the channel i lose all sound .I was wondering if you ever solved this problem ? I just picked up this receiver used and this is driving me crazy any help would be greatly appreciated
    Thanks
    unc
     

Share This Page