1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bug Reports for L280 and beyond...

Discussion in 'Other HD Receiver Support Forum (811, 921, 942)' started by Mark Lamutt, Sep 24, 2005.

  1. gregleg

    gregleg AllStar

    54
    0
    Jan 4, 2004
    Got another annoying one tonight.

    Watching Monday Night Football. My HD OTA ABC isn't the most stable signal for me, so I'm watching the game OTA and recording the SD satellite. If I lose the OTA signal, I switch to satellite, watch the game that way for a bit, then go back to OTA.

    After a few OTA dropouts, though, when I go to the satellite I have a black screen. On EVERY satellite channel. All OTA HD channels are fine. I had to do a full hard reset to get the picture back on the satellite channels.

    Single tuner mode, component output.
     
  2. normang

    normang Icon

    1,017
    0
    Nov 14, 2002
    I don't see any of the issues here, not sure why, perhaps its because I'm not going out of my way to find ways to see if I can break it.. I record my shows, watch them, skip commercials and delete and move on... Seems like some people just try and find different ways to do something, just to see if they can break it, and succeeding.. I'm not missing timers, shows, it just seems to work....
     
  3. spaceopera

    spaceopera Cool Member

    12
    0
    Jul 29, 2005
    Normang,
    I am glad you are are not having problems with your receiver but the fact is that using some basic functions on the 942 just don't work right. There all listed above. I have spent a lot of money and am not locked into 1 year contract with dish. If I had know that I was going to have all of these problems I would have never bought. Bleeding edge is one thing but being Q&A testers for dish is not. Oh and wait if you record too many shows and you get low on space you get to experince the feature of dish not having a defrag solution and though you will have available space you will not be able to recording anything. They are saying that they might have a fix next qtr.

    not a very happy 942 user.
     
  4. normang

    normang Icon

    1,017
    0
    Nov 14, 2002
    spaceopera - If I get low on disk space, I watch and delete shows and free up space. WHile I can understand that if you record slews of shows and don't have time to watch them all, you might wind up having an issue. However since I don't let my storage go low, its yet another issue I don't think I'll encounter.. Its one thing to be on the bleeding edge perhaps, its another to find ways to always cross over and get wounded on a routine basis.

    I will not say the 942 is perfect, Its not. I also agree that a shipping product should have all its features working, and the code should be stable.. It should not take weeks or months between code updates that don't resolve replicatible issues noted here.

    However, on the other side of the coin, OTA issues are a problem that Dish has some, but not complete control over. Some stations are not following the rules with their digital broadcasts, they may not be maintaining power levels at full all the time causing people to think that a code change caused a signal issue. And of course a slew of environmental issues that relate to how well one can receive OTA broadcasts in the first place. Things like your location, antenna height, antenna quality, cabling, and other variables that determine reception quality. My OTA is excellent. I only have one channel in the Twin Cities that I have issues with and its a WB station that is running low power.. its annoying to say the least, but I hope eventually they'll deliver the same signal I get from virtually every other station in my area which is 90+
     
  5. Tom-Tx

    Tom-Tx Legend

    129
    0
    May 23, 2005
    The USB port does not recognize my Olympus Camedia C3030 cammera. When I connect and turn on the cammera, I get a "unsupported device" message.
     
  6. NTIMID8

    NTIMID8 AllStar

    57
    0
    Sep 16, 2005
    Popups about second remote.

    Last few morning I have fired up the 942 and there was a popup message about pressing record to set second tuner remote.

    Its in single user mode :)

    Anyone else?

    Phil
     
  7. Tom in TX

    Tom in TX Icon

    714
    0
    Jan 22, 2004
    Did you try the USB port in the back of the 942? My 942 recognizes my Olympus Camedia!
    Tom in TX
    (Not to be confused with Tom-Tx)
     
  8. markmore

    markmore New Member

    4
    0
    Jul 10, 2005
    I am having sound issues. While I am recording an OTA channel, I can not hear another recording that was sourced from an OTA channel. I'm running an external antenna. I get video without sound. This will happen until the recording that is leveraging the OTA tuner finishes. Then everything works like I would expect.

    This is a recent occurrence. I wasn't tracking the SW version until the other day, so I can't say for sure it is related to 281, but I have a strong feeling the timing is just about right.

    Anyone have any suggestions?
    Thanks,
    Mark
     
  9. markmore

    markmore New Member

    4
    0
    Jul 10, 2005
    One other issue that I failed to mention. We are having massive loses in the feeds from the OTA stations. We get missing audiio, missing video, pixelation and out of sync audio/video.

    None of this used to happen. We've had great OTA reception and recording since the initial installation. Again, this has just been lately.
     
  10. Tom-Tx

    Tom-Tx Legend

    129
    0
    May 23, 2005
    You might have a newer version.
    Same results, front or back port connection. Don't even go there :nono:
    Our similarities are starting to get interesting; choice of screen names, receivers, camera, ?...
     
  11. Tom in TX

    Tom in TX Icon

    714
    0
    Jan 22, 2004
    Yes, but your a "lowly" mentor, and I'm a "Legend"! :lol:
    Tom in TX
     
  12. waltinvt

    waltinvt Godfather

    368
    0
    Feb 9, 2004
    I get the same message for my Canon Power-Shot G-3. I get it using the rear USB port. Nothing happens using the front port.
     
  13. srrobinson2

    srrobinson2 Legend/Supporter DBSTalk Gold Club

    318
    0
    Sep 16, 2003
    I had Smallville set to record last night using a manual timer for our local WB-HD channel (WFLI-53-1) because there is no guide data present for that channel. The event did not fire, and when I checked my timer list, it said "skipped by user 1." I never skipped that timer, and I don't know why it did not fire. I had one other timer set for Alias on a satellite local channel using TV2 at the same time, but that should not have affected things. Alias recorded fine incidentally.

    BTW--is anyone working on these bugs? It seems to have gotten kind of quiet around here from a response standpoint....
     
  14. markmore

    markmore New Member

    4
    0
    Jul 10, 2005
    I just spoke with tech support and the claim to have no record of anyone having problems with the OTA channels. I then listed the difficulties I've been having over the last few weeks. Playback look ups, out of sync a/v, missing audio, etc..

    Their response was to eliminate the OTA channels and recover them manually. Having done that I am now waiting for things to record and then playback to see if that somehow magically solves my problem. I'm not sure if I'll be more or less comfortable if this does solve the problem.
     
  15. harlock328

    harlock328 Cool Member

    19
    0
    May 4, 2004
    On my recordings, every 50-55 seconds I lose audio for about 1-2 second; connected via analog connection to the TV. Happens on OTA and Sat recordings. Pixelations, recordings that stop in them middle and say it's ended. I have 921 also and I was hoping the 942 is better. Guess not...ugh.
     
  16. srrobinson2

    srrobinson2 Legend/Supporter DBSTalk Gold Club

    318
    0
    Sep 16, 2003
    Until L280 and L281, it was much much better than the 921!! Now, it sux!
     
  17. xsailor

    xsailor Cool Member/Supporter

    39
    0
    Nov 9, 2004
    Mark,
    Has there been any (any at all) response from DISH concerning this problem? This "should be" an easy fix...I don't understand the delay. :grrr:
     
  18. SteveinDanville

    SteveinDanville Legend

    215
    0
    Jun 26, 2002
    Well, on top of all my audio and right side pixelation/break-up problems, my doorstop, er, I mean 942 finally missed a recording set up off the guide. Came home late this afternoon to watch a recording of the Cal-Oregon St. game, and the timer did not fire. Looked in the timer listing, and there it was, big as life, but it did not fire. Go into the guide to the channel I'd selected for the recording, and there is no Record icon in the time slot. A friggin' VCR will record predictably; WHAT IS WRONG WITH THIS THING????? I'm running out of patience. DISH, ARE YOU OUT THERE?
     
  19. dave1234

    dave1234 Icon

    511
    0
    Oct 9, 2005
    Just got a phone call from a Dishnetwork tech. The issue I reported below will be fixed in the release after the next release(I.E. 2 releases from now).

    My just installed 942 will experience video freeze under the following condition:

    1) Pause live TV for a few minutes
    2) Push play
    3) Push fast forward a couple of times to 15x or so.
    4) When pause catches up to live TV the video freezes, audio is OK
    5) Only way to recover is a power cycle on the 942
     
  20. igleaner

    igleaner Legend

    109
    0
    Aug 22, 2002
    The 942 used to work almost flawlessly. Through no fault of ours, Dish broke it and now wants all their customers to pay full price for using something defective they caused and can't fix.

    How did it ever get to this that tens of thousands of 942 consumers willingly pay full price for a service which doesn't work as advertised? Don't we have any clout as a group? Have you tried calling them and offered partial payment for partial service?

    I can't believe any lawyers haven't jumped on this. No other business has ever gotten away with this level of service. :mad:
     

Share This Page