1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Did you lose your OTAs with L4.01

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Ron Barry, Mar 27, 2007.

Did you lose your OTA with L4.01?

  1. Yes I lost my OTA channels, have not been able to get them back.

    0 vote(s)
    0.0%
  2. Yes I lost my OTA channels, I was able to restore them

    5 vote(s)
    8.9%
  3. L4.01 did not take away my OTA. They are the same.

    7 vote(s)
    12.5%
  4. L4.01 did not take away my OTA. Infact my OTA experience has improved.

    44 vote(s)
    78.6%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Figured it would be a good idea to start a poll on this issue and a thread to collect peoples experiences. I would be curious how man people with L4.01 have experienced this and how many have been able to restore OTA. So if you are experience this issue or not, please vote and indicate what DMA you are in and any other info you think would be useful.
     
  2. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    DMA is Los Angeles.
    I have two 622s.
    I have 119,110,148 and 129 going through a DPP44 switch.
    Dish 1000 and a dish 500

    No OTA loss on either box.
     
  3. Stewart Vernon

    Stewart Vernon Roving Reporter Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    21,609
    380
    Jan 7, 2005
    Kittrell, NC
    My DMA is Raleigh..

    I lost OTA Friday evening, but a front-panel restart brought them back and I have not lost them again since.

    I have a Dish1000+ installation.

    No noticable improvement in OTA signal, as I was pretty much already getting 100s :) Except my local PBS which I get about 73 usually. In order to get better PBS I'd have to sacrifice and point my antenna differently. Unless and until I get a better antenna situation (no real motivation to do so) I am fine with the 73 on PBS because it locks solidly at that level.
     
  4. cummingsje

    cummingsje AllStar

    59
    0
    Mar 23, 2007
    DMA is Flint, MI

    1000.2 installation.

    I also lost OTA Saturday Morning shortly after re-scanning locals. I was able to get them back only after a hard (power cord) reboot.

    No problems since. In fact my signal strength has dramatically increased. I am able to pick up all but one of the local Detroit stations (good stable signal). Also, my Flint locals which used to range from 70-90 have increase from 80-100.
     
  5. ChuckA

    ChuckA Hall Of Fame

    2,010
    0
    Feb 7, 2006
    Dallas DMA. No problems for me.
     
  6. teachsac

    teachsac Legend

    112
    0
    Jun 10, 2006
    Unfortunately, this update has made KCRA3 in Sacramento unwatchable. Luckily we have the Sat feed as a backup until this problem gets taken care of.

    S~
     
  7. langlin

    langlin Godfather

    369
    0
    Apr 8, 2005
    Springfield, Mo DMA

    No problems
     
  8. tsduke

    tsduke Godfather

    492
    1
    Mar 20, 2007
    Cedar Rapids, IA

    I lost my OTA on Friday night. A soft reboot brought them back and I have not lost them since.

    OTA signal has improved with 4.01. The big four networks are all in the 90's with a couple right at 99-100.
     
  9. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Hmmm. So far we have one person who has lost their OTA and has not been able to restore them... Don't see a post of that person.. Would be great if you can't get them back that you can indicate your DMA and all the info you can so we can try and see if there is any correlation.
     
  10. tsduke

    tsduke Godfather

    492
    1
    Mar 20, 2007
    I think sbturner is one who has never regained OTA's.

    http://www.dbstalk.com/showpost.php?p=882253&postcount=236
     
  11. Kricket

    Kricket Legend

    127
    0
    Nov 18, 2005
    i seemed to be able to force 401 on my unit this morning by doing a reset - i immediately noticed the hd channels marked and also, that 95% of my ota signal ratings are now at a full 100% - before 401, i NEVER saw it at 100 - it was always pretty high (around 92-96%) - but now - most of them are at a solid 100% - im not sure if this is just a coincidence but whatever it it, i like it!
     
  12. rustamust

    rustamust AllStar

    99
    0
    Feb 21, 2006
    Received L4.01 last night and so far its great. Love the HD map-down, PIP is good but does not fill screen but still better than before and OTA signals up on all Nets, PBS and FOX before were in the low 70s now high 80s-90s. All of my recorded shows are still there and will all play. Will check timers tomorrow. So far good and I'm sure it will remain same. The only reboot was first day while activating set.
     
  13. ebaltz

    ebaltz Hall Of Fame

    1,432
    0
    Nov 23, 2004
    All my locals seem to have less reception, a couple of them not locking after 4.01. Any suggestions?
     
  14. ASOT

    ASOT AllStar

    70
    0
    Apr 7, 2006
    I got the update... and no problems yet. Still have my 1 OTA signal. :) Only watched a bit last night, and it was 100% strength but it was pixeling and cutting out. Possibly just the bad weather though.

    Ron
     
  15. liferules

    liferules Godfather

    305
    0
    Aug 14, 2005
    For me, the 4.01 improved my OTA reception in DFW from 1.5 major networks to 3.5 (the 0.5 is on and off again CBS)...
     
  16. tnsprin

    tnsprin Hall Of Fame

    2,129
    0
    Mar 15, 2003
    New York, NY DMA
    As I reported I lost all my OTA once Sunday evening, but got it back with a reboot. Already had two round of emails with bug support describing. Its great to actually know someone is investigating.

    My second just received L401, so twice as much change to be hit with any new bugs.
     
  17. JimL

    JimL Cool Member

    10
    0
    Dec 13, 2004
    San Antonio, Tx DMA

    Lost all locals and haven't been able to get back...tried all the suggestions here and on other forum with no luck. Reported to Dish...still waiting.

    Jim
     
  18. Mike D-CO5

    Mike D-CO5 Hall Of Fame

    3,099
    0
    Mar 11, 2003
    Never lost my ota locals and now I am getting my Nbc which was only at 76-80 at 100% now. So I consider that an improvement.
     
  19. bbomar

    bbomar Legend

    228
    0
    Oct 18, 2004
    Dish 1000 and 500 61.5/110/119/129
    DMAs: Nashville, TN 65 miles
    Huntsville, AL 50 miles

    No change in OTAs for either DMA - all are still fine.
    All SAT channels were black (no picture or sound) following L4.01 download. A power switch reboot corrected the problem.
     
  20. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Hmm So still 3 OTA people that could not get them back.. Did you guys that could not get them back try a power cord reset. Pull the power cord.. Wait about a minute or two and plug back in? Worth a try if you have not tried it.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page