1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Dish losing sound on channels

Discussion in 'General DISH™ Discussion' started by isaac1970, Mar 1, 2010.

  1. Mar 1, 2010 #1 of 10
    isaac1970

    isaac1970 New Member

    2
    0
    Mar 1, 2010
    I've got a VIP 622 hooked up via HDMI to a Samsung 52" through a Pioneer V25.

    I've noticed lately that several channels don't have any sound, e.g. History Intl, AMC.

    Tonight I noticed that my local NBC I had the background music with non of the talking, then it would be OK for a bit.

    Dish basically said too bad, so sad. They couldn't help.:mad:

    Has anyone had this happen to them? How was it resolved?

    Thanks
     
  2. Mar 1, 2010 #2 of 10
    monoparadox

    monoparadox Cool Member

    27
    0
    Feb 19, 2006
    Yup. I've got a 622 and have noticed the same phenom the past few days.
     
  3. Mar 2, 2010 #3 of 10
    TulsaOK

    TulsaOK DBSTalk Club DBSTalk Club

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
  4. Mar 2, 2010 #4 of 10
    isaac1970

    isaac1970 New Member

    2
    0
    Mar 1, 2010
    Thanks
     
  5. Mar 2, 2010 #5 of 10
    GrumpyBear

    GrumpyBear Hall Of Fame

    3,233
    0
    Feb 1, 2006
    Have you tried for testing purpose's removing the Pioneer V25 from the loop?
    See if the problem is between the Dish Reciever and the Pioneer? I had a problem with a Pioneer VSX-815 and my ViP622. Only resolution was a replacement of the Pioneer, as Pioneer didn't have an upgrade. The problem was hit and miss too, some shows would sound garbled/muted voices, with the music just fine, and the next show on the same station, no problems at all.
     
  6. Mar 2, 2010 #6 of 10
    monoparadox

    monoparadox Cool Member

    27
    0
    Feb 19, 2006
    I'm running a Sony Bravia W4100. I have had a few instances of sound dropping in the past week. Never noticed anything before then. If I go to a different channel and return, it works okay.
     
  7. Mar 2, 2010 #7 of 10
    janeslogin

    janeslogin Legend

    105
    0
    Dec 13, 2006
    I've a 622 and lost sound for a few seconds several times yesterday between 1500 and 1600 PST.

    May have happened occasionally before but this time it was conspicuous.
     
  8. Mar 3, 2010 #8 of 10
    Supershooters

    Supershooters Cool Member

    10
    0
    Mar 11, 2007
    Have you tested audio out of the sat box other than the HDMI? I have found things like this to be a notorious problem with HDMI on some devices eventually switching to component because it's too unacceptable to the customer to have service "kind of work."
     
  9. Mar 4, 2010 #9 of 10
    max1

    max1 Godfather

    387
    0
    Aug 12, 2005
    I have notice this too on some of the HD Channel like History and Natgeo but when i switch to regular channel it seems to be fine it may just be the hd channels or the program your watching.
     
  10. DishTV

    DishTV Cool Member

    27
    0
    Nov 12, 2007
    I have just (w/i last 7 days) upgraded my 2nd DVR from 625 to 722K and have expereinced so many audio problems that I nver had with the 625 nor from my primary DVR which is a three year old 722.

    What's up with this? Amongst sync problems between digital video and analog audio and the famous "garbled" sound issue; the sound from my from speakers (center and left and right) sounds like people are talking into a 55 gallon steel drum. Others have had some and all of the problems with the 722K that I am experiencing.

    Is it that all the software changes that are going on, are affecting the audio on this machine, or is the design of the new? K version just plain got problems?

    By the way, where can we find the latest version of the software, both from Dish and on the DVR's? Also, do the 722 and 722K have the same software versions? I don't expect that because my 722 keeps going great and all the problems I see are with the 722K.

    Thanks for any advise or direction to find info that may be here in the forums somewhere, but I am too inexperienced to know where to look.
     

Share This Page