1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Ethernet Not Connected (9)

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by wrj, Jan 9, 2013.

  1. Jan 9, 2013 #1 of 29
    wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    My WHDVR is no longer working. I've only had the system installed for a week and it initially worked fine. Now I cannot see the common playlist from either DVR. My system is a HR34 and HR21 with SWM 8 and CCK (wired).

    I get an IP address on both DVRs. I can view Youtube on both. But on the HR34, going into Settings and viewing Info & Test, the Network shows "Ethernet Not Connected (9)". It shows connected on the HR21.
    Also, on the HR21,the STB Services ports (which I'm not sure what that is) shows a yellow triangle (like a warning) then NA(100). On the HR34 it shows a 5 digit number.

    I have rebooted both DVRs several times (using RBR). Also, unplugged CCK? (black device with a CAT5 run to my router and coax lines) several times. BTW, CAT5 is only connected to that device. It is not connected to either receiver. Rebooted router (even though I know it was serving an IP address to both receivers). I even ran Repeat Satellite Setup on both receivers.

    The Whole House status shows Sharing On and Authorized. But still no common playlist on either DVR.

    Any help would be appreciated.
     
  2. Jan 9, 2013 #2 of 29
    brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    May I suggest calling dtv and making sure whole home is on your account. Sounds funny but I have had whole home since it was in beta and on a few occasions it has just randomly turned off. I think u checked this too but is sharing on on both receivers? Last but not least have you changed anything?
     
  3. Jan 9, 2013 #3 of 29
    wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    My last resort will be to call DTV. However, when I go to Whole House on the setting menu, it says Authorized.

    The only thing I did was at my switch and router. I moved CAT5 around. But the router is serving an IP address and I can do Youtube on both receivers.

    BTW, I have done Network defaults and test several times on settings menu.
     
  4. Jan 9, 2013 #4 of 29
    brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Any chance u have an Ethernet cable attached to 34? U said u have a hard wire cck, the one that is wired into your router and converts coax to cat 5 correct?
     
  5. Jan 9, 2013 #5 of 29
    wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    No CAT5 going to either DVR. The installer unplugged them and even removed them from the router/switch.
     
  6. Jan 9, 2013 #6 of 29
    brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Had an idea. In ur list options u can set it to filter the playlist and only show the local playlist. Have u checked this setting?
     
  7. Jan 9, 2013 #7 of 29
    wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    Nice idea but unfortunately it is set properly.
     
  8. Jan 9, 2013 #8 of 29
    brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Well I'm about out of ideas. You seem pretty savy to me, but for trouble shooting u may try disconnecting you internet from the directv system and reset the network settings on all of your receivers. U don't need your router for whole home so this may help isolate the issue.
     
  9. Jan 9, 2013 #9 of 29
    wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    Good grief, has it come down to this? Do I need to call DTV? Please someone save me.
     
  10. jagrim

    jagrim Hall Of Fame

    1,910
    65
    Aug 25, 2006
    Have you tried rerunning the network setup?

    What about going back to the original configuration that worked - before you moved the Cat5 around?
     
  11. wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    I reran network setup and done restore defaults" several times. No success.

    I also had moved CAT5 back to switch (original) setup also.
     
  12. jagrim

    jagrim Hall Of Fame

    1,910
    65
    Aug 25, 2006
    Do you have a Cat5 access near the 34? If so, try and use the 34 as the bridge.

    If you use the 34 as the bridge, then you will not need the CCK.
     
  13. wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    Yes, I do so exactly how to I connect. I assume the CAT5 from the router goes into the HR34 but what happens at the HR21? I have a CAT5 (from the router) near that also. Should I plug that in? What do I do with the DECA at the HR21?
     
  14. brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Swim shares the internet connection between all receivers. But if I remember correctly u can't use the Ethernet on 34 and have whole home because the internal deca shuts off the Ethernet once its activated. U can however use both Ethernet and a deca on the hr21. I was saying earlier that u should just see if whole home work if disconnect your internet and home network from the swim network. If it does then there maybe an addressing conflict with your router and the swim network.
     
  15. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,654
    338
    Dec 9, 2006
    The HR34 is the only current receiver that can have both the internal DECA/coax network active AND also ethernet connected.
    It's the H/HR24s that disable the DECA when the ethernet is connected.
     
  16. brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Never mind. This is why we VOS. Lol. Dang 24s have me all mixed up.
     
  17. wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    I forget to respond on your suggestion. I did remove CAT5 from system and still same issue. Internet okay but can't share playlist. And of course HR34 says Ethernet Not Connected (9).
     
  18. brett_the_bomb

    brett_the_bomb Legend

    182
    0
    Oct 24, 2009
    Mine says the same but it says coax connected. I'm out of ideas my friend could be bad hardware...
     
  19. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,654
    338
    Dec 9, 2006
    The network info looks correct.
    The CCK is supplying the internet, the HR34 doesn't need ethernet, and the HR21 doesn't know a DECA is connected to its ethernet. STB service port is meaningless for this problem so don't worry about the <100> error.

    This sort of leaves "what are the IPs and subnets" being shown on the receivers?
     
  20. wrj

    wrj Legend

    158
    2
    Nov 23, 2006
    HR34
    192.168.1.134
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    192.168.1.1

    Network: Ethernet Not Connected (9)
    Coax Connected

    Internet: Connected

    HR21
    192.168.1.107
    255.255.255.0
    192.168.1.1
    192.168.1.1

    Network: Connected
    Internet: Connected


    HR21 has DECA connected with two green lights on

    Last night I unplugged everything, 2 DVRs, router, SWM, and CCK. left it off for roughly a minute. Then plugged in power on router and waited for it to totally reboot. then I plugged in CCK, SWM at a bought same time since they are mounted on same board. And finally plugged in both receivers.
     

Share This Page