1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Finished installing the Dish with 5 LNB but ......

Discussion in 'DIRECTV Installation/MDU Discussion' started by Rickt1962, Jan 10, 2013.

  1. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    HR21-100 with the B-converters on SL9 5 LNB , 4 wire output with RG6 No SWM yet

    System test shows 101 = 96%
    110 = 97%
    119 = 100%
    99c = 79 %
    99s = 00--------- ?
    103s = 00--------- ?
    103ca = 91%
    103cb = 86%

    Not sure why 99s and 103s are not getting signal
    And with all the twinking i seem to cant get the 99c and 103cb to a stronger signal :(

    Any sugestions ?
     
  2. jdspencer

    jdspencer Hall Of Fame

    6,627
    12
    Nov 7, 2003
    The 99s and 103a are spot beams. You should get some signal on at least one transponder for your HD locals. Unless you don't yet have locals.
     
  3. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    I do get all my locals , Im in Central Pennsylvania. so not sure wer the spot beam goes
     
  4. CCarncross

    CCarncross Hall Of Fame

    7,058
    60
    Jul 19, 2005
    Jackson
    Check the (s) sats again, you should see 1 or 2 transponders that is in the 90's and that would probably reflect one of the transponders your HD locals are on. And it would HD locals, not SD locals if thats not apparent.
     
  5. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    So you dont think its a alignment issue ? it was a bitch getting 99c to 79%
     
  6. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,323
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    Check gct's thread and his table - you'll find what sat/tpn you need to worry.
     
  7. litzdog911

    litzdog911 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    12,171
    56
    Jun 23, 2004
    Mill Creek, WA
    It can take a long time for the signal readings to appear on the (s) satellites.
     
  8. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    I waited for like a minute or 2 , which seemed long when ur sitting ther ! LOL are you saying wait for 10 minutes or so ? :eek2:
     
  9. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,323
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    no, 2 min is enough per tpn, but whole sat would take 10 min easily
     
  10. HarleyD

    HarleyD Hall Of Fame

    1,357
    62
    Aug 31, 2006
    It's not clear to me where you are checking the signals (what menu option).

    Are you going into the Antenna & Satellite area from the main menu and checking the signal strengths on the transponder matrix that shows the signal strength for each transponder on the selected satellite?

    The reason I ask is that when I do it that way there are indeed certain transponders that come in at 0 on the spot beam sats while others come in with a normal signal. I always took that to mean that the 0 tps were not part of my spot beam coverage, since I am getting all of the LIL channels I am supposed to.

    If you are checking the signal strength on a single spot beam transponder you may have simply selected one that you are not supposed to show a signal for.
     
  11. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    I use the Transponder matrix and it shows how many you should get and it flash to each one showing Zero. It would be nice if DTV would use your zipcode and the unit will have a display saying im not allowed to get them.
     
  12. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,323
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    instead of that, we had gct's thread (see post#6 for URL)
     
  13. Rickt1962

    Rickt1962 Legend

    316
    5
    Jul 17, 2012
    I went back after thinking about what u said ! Yep re-did it and waiting longer on 99s and the 0,0,0,0,0 Bam 95 % went to the meter and pressed it to 6 it took awhile then it showed 95 % checked the other 103s and got 95% :gott:
    Thanks guys for all the Help. Its been awhile since i set on up ! Not to bad for a old man on a roof ! Got all of them in the High 90's+ the only one is 99c at 79% with all the freakin twinking got some at 100 ! but just cant get that one higher. LOL
     
  14. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,323
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    now check that tables and verify sat/tpn# is transmitting channels in your DMA
     

Share This Page