1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Genie 0x06DB, Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Jun 13, 2013.

  1. Jun 21, 2013 #21 of 114
    TAnsley

    TAnsley AllStar

    92
    0
    Sep 20, 2006
    Round Rock,...
    I have this problem on my HR24! Sitting here waiting for my Genie install as we speak. Hope to have good results.
     
  2. Jun 21, 2013 #22 of 114
    DMRI2006

    DMRI2006 Godfather

    449
    2
    Jun 13, 2006
    I just had my HR34 installed yesterday and it quickly found the new software. I noticed that, overnight, the channel banner became "stuck" on Channel 630, and no matter how many different channels I tune to, I had to do a reset for it to clear. Is this a typical bug with the receiver? I've seen a few people have it happen on other boards but didn't find much when I searched. Thanks.
     
  3. Jun 21, 2013 #23 of 114
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,337
    576
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    New software can sometimes present one-time "bugs", and also the first 24 hours may be slow, the Guide may need to be repopulated and so forth. If you get that again, then more troubleshooting is indicated.
     
    1 person likes this.
  4. Jun 21, 2013 #24 of 114
    dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    An update here. I was able to get the 'choose Audio or TV' dialogs this trip and the RC71 now controls volume / mute but won't turn off with the Off button.
     
  5. Jun 21, 2013 #25 of 114
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,337
    576
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    What won't it turn off? And what volume is it controlling now?
     
  6. Jun 21, 2013 #26 of 114
    keebler21

    keebler21 Mentor

    93
    1
    Oct 22, 2011
    Minnesota
    I have a Genie HR34 and earlier my receiver was acting up - stuttering and going blank every so often, about every 10 minutes or so... changing channel wouldn't fix it, etc... So I figured I would do a quick reboot of the system to correct it. Well since then, when the system comes back up - I get the following menu screen attached, like a test mode screen or something... missing all the regular options and such. I've rebooted about 8 times so far and also tried re-downloading the NR with no help... I also not able to see anything on my external harddrive. Can anyone help? Thanks ahead of time, this is very frusterating!
     

    Attached Files:

  7. Jun 21, 2013 #27 of 114
    keebler21

    keebler21 Mentor

    93
    1
    Oct 22, 2011
    Minnesota
    WTF!? - while sitting here looking for help... I hear my wife put on Mickey Mouse for the kids... I went and looked and the system is all back to normal menu screens, etc... Is the system just that slow to reboot and get the menu screen back to normal? Anyone else familar with this? Wierd but glad it is working again... For now.
     
  8. Jun 22, 2013 #28 of 114
    dengland

    dengland AllStar

    88
    1
    Aug 26, 2006
    Still on 0x067e here in FL as of this AM.
     
  9. Jun 23, 2013 #29 of 114
    Jerry_K

    Jerry_K Godfather

    433
    0
    Oct 21, 2006
    We had to reboot ours and it does take FOREVER to get back to having menu items. It has never been quick to reboot. Now it is at least twice as long. Horrible performance. This software load is definitely the worst yet. Every new release makes something else slower and less useful.

    That screen you put on your previous post is the startup menu. We get that every time we move and have to setup the system. We travel full time. I hate the prospect of our next few weeks when we will be setting up a lot as we travel north.
     
  10. Jun 23, 2013 #30 of 114
    lgb0250

    lgb0250 Legend

    318
    9
    Jan 24, 2010
    Evidently I spoke too soon. Now I have the same problems others on here have reported with playbacks freezing! It seems to be happening on both live TV that is buffered and with recordings! The only way to get it started again is to hit the skip button and it will come back for a few moments and then freeze up again!

    I have always considered myself one of the lucky ones because I have very rarely had any problems with my HR34 but thanks to D it looks like that's a thing of the past!!

    Forgot to add that it seems like I get some audio stutter and some screen pixelation just before it freezes!
     
  11. Jun 23, 2013 #31 of 114
    Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,337
    576
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    Well, nothing is forever, esp. software glitches. Though there's not enough info to determine that's what it is.
     
  12. Jun 23, 2013 #32 of 114
    Billzebub

    Billzebub Godfather

    789
    45
    Jan 1, 2007
    Pittsburgh, PA
    I haven't hard the freezing problems with recorded programs but since the update this is happening while watching from the live buffer.
     
  13. Jun 24, 2013 #33 of 114
    Datagg

    Datagg Legend

    260
    4
    May 17, 2009
    Mesa, AZ
    Tonight, 3 DVR'D recordings in various areas just froze... Couldnt forward out, rewind, it just stopped. RBR, went back same spot froze. Deleted the program, began another and it happend again about 10 min in. Repeat and rinse with another show also. Did (BIST) check, no issues reported. So lets see, now we have live buffer freezing, Pauses not recovering, recorded shows locking up upon replay, Laag beyond belief etc... Honestly i dont know how to take this any longer, this the 2nd HR34 sent to me since 3rd quarter last year. Im about ready to lose my damn mind here.
     
  14. Jun 24, 2013 #34 of 114
    lgb0250

    lgb0250 Legend

    318
    9
    Jan 24, 2010
    Did another menu reset and so far no problems. Everything seems to be back to normal! I guess time will tell.
     
  15. Jun 24, 2013 #35 of 114
    keebler21

    keebler21 Mentor

    93
    1
    Oct 22, 2011
    Minnesota
    I've never seen it reboot that slowly once the box is back to live TV so that why I figured it was good to go like always, didn't even think that I had to wait a bit yet for it to be fully functional, they should have some type of message or delay to get back to live TV so others don't think the same. We had some storms over the weekend with a couple short power outages and had the same problem... seems like it take about 5 -10 minutes after it gets to live TV for everything to be working good again. Hopefully they can fix the slow down issues soon!
     
  16. Jun 24, 2013 #36 of 114
    lucky13

    lucky13 New Member

    2,057
    20
    Nov 27, 2006
    Maryland,...
    Had an HR44-500 installed last week. After it self-downloaded 6DB, I connected a WD30EZRX 3TB drive in a Thermaltake Blacx dock.

    I made four or five attempts, but the Genie refused to see the external drive.

    I connected the drive and enclosure to an HR24-100, and it formatted the disk.

    I reconnected the drive to the HR44-500, and this time it saw the disk, and reformatted it again.

    Through the Guided Tests menu, I confirmed the presence of the external drive.
     
  17. Jun 24, 2013 #37 of 114
    keebler21

    keebler21 Mentor

    93
    1
    Oct 22, 2011
    Minnesota
    I have an external drive also but didn't know there was a way to confirm it's presence. I looked under info again but don't see anything... are you able to tell me how you check? Thanks!
     
  18. Jun 24, 2013 #38 of 114
    lucky13

    lucky13 New Member

    2,057
    20
    Nov 27, 2006
    Maryland,...
    Reboot the DVR. Use menu/settings/restart (make sure you restart, not reset) rather than the red button in the access-card drawer.

    When the reboot screen shows "Running Self-Check," press the Select button on the remote. That will bring up a Guided Test menu. It may take a minute to begin.

    Hit Next until you reach the External Drive test. (It's about 15 tests in. You don't need to run the others.) If the DVR sees the eSATA, the model and serial number of the drive will appear, and the DVR will run a disk check. When the test is over, skip through the rest of the tests until you can bring up the main menu and then exit.

    That will take you back to the reboot.
     
    1 person likes this.
  19. Jun 24, 2013 #39 of 114
    keebler21

    keebler21 Mentor

    93
    1
    Oct 22, 2011
    Minnesota
    Great - Thanks for the information!
     
  20. Jun 25, 2013 #40 of 114
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    Since getting 0x06db a week or so ago nothing has changed for my HR34 including the fact that:

    1, Oftentimes it goes to a freeze frame mode when I press FFWD, and

    2. When I press PLAY after having been in a FFWD mode, especially speed setting 3, the DVR still does not auto-rewind nearly far enough to compensate for my lightning quick reaction time. My HR23 and HR24 do this FFWD > PLAY auto-rewind perfectly.

    Also, since the new software, my HR34 has crashed twice. It never crashed with either of the two previous software downloads. Yesterday after the second crash when I did a RBR, a light blue screen with yellow characters came up asking if I wanted to do a diagnostics check. I said NO and the HR34 then went ahead and rebooted.
     

Share This Page