1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GenieGO Remote Streaming

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by Scott Kocourek, Jun 25, 2013.

  1. trh

    trh This Space for Sale

    5,456
    242
    Nov 2, 2007
    NE FL
    If the GenieGo doesn't list the shows on the third DVR, how do you know it sees it?

    What client don't you see the 3rd DVR shows on? There is a setting within the client software (gear icon top right corner) where you can enable or hide the DVRs on your home network. Have you checked that?
     
  2. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Try pressing and holding the red button on the front panel of the GenieGo device for a little over 30 seconds. Then wait a couple of minutes, to see if the missing DVR is discovered.
     
  3. dsexton

    dsexton Mentor

    71
    0
    May 2, 2007
    I have the wonderful piece of garbage Uverse 2 Wire 3800 HGV-B connected to a Linksys EA6500. I did manual port forwarding, opening 8082 and 8083 from the Uverse to the Linksys, then opening the same ports on the Linksys for the GenieGO. I did a DHCP reservation for the GenieGO using the currently assigned IP address. When I tried to reserve a DHCP outside my current range, the EA6500 said it was an invalid IP address; this is why I used the current IP. I have reset the router and the GenieGO but setup still says Out of Home Access is not set up. I used a port checker which confirmed both 8082 and 8083 are open. Any ideas?
     
  4. trh

    trh This Space for Sale

    5,456
    242
    Nov 2, 2007
    NE FL
    My router wasn't listed in that extremely long list shown during the initial setup. So I had to click on DirecTV's link and follow their steps. That eventually configured everything correctly.
     
  5. NR4P

    NR4P Dad

    6,299
    257
    Jan 15, 2007
    Sunny Florida
    I have the wonderful piece of garbage Uverse 2 Wire 3800 HGV-B connected to a Linksys EA6500. I did manual port forwarding, opening 8082 and 8083 from the Uverse to the Linksys, then opening the same ports on the Linksys for the GenieGO. I did a DHCP reservation for the GenieGO using the currently assigned IP address. When I tried to reserve a DHCP outside my current range, the EA6500 said it was an invalid IP address; this is why I used the current IP. I have reset the router and the GenieGO but setup still says Out of Home Access is not set up. I used a port checker which confirmed both 8082 and 8083 are open. Any ideas?


    For my Uverse router I had to forward the ports to the external IP WAN address. That got it working.
     
  6. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    I'm home sick right now, so I can't go out and test OOH access, but I wonder what would happen if, instead of forwarding the ports, you simply put the GenieGo IP in your router's DMZ (de-militarized zone)? I have no way of knowing for sure, but I don't think that would present any more of a security risk to your home LAN than the port forwarding does now. Just a thought.
     
  7. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    I just tried it here at home (see below), and I'm able to see the DVR playlist, but I can't stream, because 3G streaming is not supported. I'll bet if I was on an external wifi it would work, however.

    DMZ.jpg

    photo.PNG

    EDITED TO ADD: With the device in the DMZ, the PC client is happy:

    Client OOH.jpg
     
  8. mrdobolina

    mrdobolina AllStar

    394
    15
    Aug 28, 2006
    A Mile High
    I'm having a similar problem, davemayo. But it's even stranger. 1 of my 3 DVRs doesn't show at all. Only SOME of my content from my other 2 DVRs shows up. Only Movies from 1 DVR (none of the TV series I have recorded) and movies and TV shows from the other DVR. Everything worked perfectly until June 27th. All settings are correct on each DVR (sharing, external device, etc.) and my DTV App for iPad works perfectly too (sees and controls all 3 DVRs).
     
  9. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Have you tried this yet? If not, it may do the trick.
     
  10. mrdobolina

    mrdobolina AllStar

    394
    15
    Aug 28, 2006
    A Mile High
    Have you tried this yet? If not, it may do the trick.


    Yep, multiple times. It fixes the problem and 5 minutes later the problem comes back. I tried rebooting all of the DVRs with the geniego powered off too. Didn't work.
     
  11. davemayo

    davemayo Hall Of Fame

    1,118
    1
    Nov 17, 2005
    I'll try this but the problem is not that it won't discover the DVR. It sees the DVR, but none of the recordings show up in the list.
     
  12. dsexton

    dsexton Mentor

    71
    0
    May 2, 2007
    If I use ems what is the originand what is the destination? Is the GenieGO the origin and my laptop to be used for viewing the destination?

    Sent from my A500 using DBSTalk mobile app
     
  13. dsexton

    dsexton Mentor

    71
    0
    May 2, 2007
    If I use ems what is the originand what is the destination? Is the GenieGO the origin and my laptop to be used for viewing the destination?

    Sent from my A500 using DBSTalk mobile app
     
  14. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    I hear ya. I had a similar problem once before. It was listing the DVR, but not the shows. They finally appeared 3-4 minutes after I did the 30-second reset, IIRC. Fingers-crossed it works for you too.
     
  15. dsexton

    dsexton Mentor

    71
    0
    May 2, 2007
    Sorry for the double post and I meant ems not ems.

    Sent from my A500 using DBSTalk mobile app
     
  16. Calpurnia

    Calpurnia Cool Member

    36
    0
    Mar 3, 2011
    I'm having all kinds of difficulty setting my my GenieGO Out of Home Access. I followed the download instructions and set up my AirPort Extreme as instructed online. I see the content for my DVR's but the Out of Home Access keeps coming up with the red triangle indicating it is not set up. GRRRRRR.

    I called DirecTV and after an hour with the Nomad/GenieGO "specialist" I got nowhere. The tech was flipping through pages saying they were just trained on the GenieGo yesterday and she didn't know what to do. She even suggested that the problem was because the ethernet cable was plugged in and to disconnect it (!). After repeatedly asking if there was someone there who could help her I gave up.

    Any suggestions??
     
  17. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Do you know how to ping a device on your LAN from your PC or Mac? If so, try pinging the reserved address you gave your GenieGo device to make sure it got the IP address you think it has.

    Then visit this site and make sure both port 8082 and 8083 are open.

    If it passes both those tests, double-check the IP address you're forwarding is exactly the same address you pinged above.
     
  18. trh

    trh This Space for Sale

    5,456
    242
    Nov 2, 2007
    NE FL
    Yes, when I set my Airport Extreme up Thursday night, there was one missing step in DirecTV's instructions for the Airport Utility running under Windows. On one of the Airport Utility Manual Setup screens, there is a place for the IP address of your router (10.0.1.2 in my case). Everything was filled in on the blank except the 2. Once I filled that in, my OOH access passed.
     
  19. Calpurnia

    Calpurnia Cool Member

    36
    0
    Mar 3, 2011
    Ping test was fine (4 sent, 4 received). The open port test came back closed for both 8082 and 8083. How do I fix that?

    I also saw the missing step in the DTV instructions for entering the IP address. I fixed that too...zippo.
     
  20. Calpurnia

    Calpurnia Cool Member

    36
    0
    Mar 3, 2011
    Perhaps firewall setting? What should I change it to?
     

Share This Page