1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Help Getting Internet Reconnected

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by cawras, Dec 26, 2012.

  1. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    Current environment: HR21-100. HR21-200, Zinwell WB68. I have AT&T FTTP (Fibre to the premise) Internet service. One rcvr connected via ethernet cable and the other via DTC Cinema Connectection kit. All worked well until a few weeks ago when we noticed we lost the internet connection.

    I spent an hour on the phone with DTV service and no luck. When trying to configure the connection I get the following:

    Wired connection: 86-162
    Wireless : 86-154

    Tech claimed it must be the router but have pc wired - no issues and 2 phones and 2 tablets on wifi - no issues.

    Any one have an idea?
     
  2. litzdog911

    litzdog911 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    12,171
    56
    Jun 23, 2004
    Mill Creek, WA
    First thing to try is resetting your HR21s and your home network gateway/router.
     
  3. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    Done multiple times and once again with the DTV tech. Reset all devices, unplugged connections to router and rcvr multiple times.
     
  4. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    Alright, let's take a look at one first and then the other...

    You state that one is connected via ethernet cable directly to your router, correct? Press and hold the Info button for 3 seconds on that DVR to get to the Setup/Info screen. Scroll down and let us know what the IP address is for your receiver.

    - Merg
     
  5. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    169.254.6.102

    Subnet 255.255.0.0

    Both network and Internet say not connected (9)
     
  6. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    Okay. That IP address says that you are not getting an IP address from your router. What is the make and model of your router? Can you rerun the Network Setup on the DVR? See if it reverts to the 169.254.x.x IP address again.

    Also, try plugging the Ethernet cable that goes to the router into another port on the router? Is it indicating a live connection when the cable is plugged into the router (generally, the number of the port will light up or there is a light for the port to indicate a good connection)? Also, can you try another ethernet cable for between the DVR and the router? Make sure that you are using the top Ethernet port on the DVR.

    - Merg
     
  7. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    It's a 2wire modem model 270hg. I swapped cable and port and then ran setup again. That solved the problem with the wired. The wireless still won't connect. Any ideas there?
     
  8. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    Go ahead and post the IP address of the wireless one. Also, rerun the Network Setup and see what IP address it gets.

    - Merg
     
  9. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    192.168.1.106 static

    Reran setup.
    All address populated but network/Internet still not connected (9)

    Is there something I have to do on the wireless connection kit?
     
  10. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    What was the IP address after re-running the Network Setup?

    Also, what is the model of the Cinema Connection Kit that you have? I think you have what was originally called the CCK, which was really just a wireless gaming adapter that is used to connect a single receiver to the home network. When you plug it in, is it recognized on the receiver and it walks you through setting up your receiver to connect to your router?

    - Merg
     
  11. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    Ip 192.168.1.106

    Subnet 255.255.255.0
    Gateway 192.168.1.254
    Dns 192.168.1.254

    Network/Internet: not connected (9)
    Error code 86-154

    Model dcaw1r0-01

    I unplugged the power then reconnected and same result
     
  12. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    Okay, you do have the wireless adapter. Disconnect the Ethernet cable from the receiver and reset the network settings. Don't worry that it fails as the Ethernet cable to the wireless adapter has been disconnected. Depress the small button on the adapter to reset it. Plug the Ethernet cable back into the receiver and it should recognize it. Follow the on-screen instructions to connect back to your network. Let us know how it goes.

    - Merg
     
  13. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    The eccrine dies not see it. I tried unplugging the power and waits 30 seconds - no help. Now the addresses are:

    Ip 169.254.4.136
    Subnet 255.255.0.0
    No address for gateway or DBS
    Network nit connected (9)
    Internet nit connected (13). Error code 86-154
     
  14. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    That should say. The receiver dies not see it.
     
  15. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    You used the reset button on the CCK too, right? Disconnect the Ethernet cable again. Press and HOLD the reset button on the CCK for 30 seconds. After the CCK boots back up reconnect the Ethernet cable. This should put the CCK back into its factory default state.

    - Merg
     
  16. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    I rebooted the receiver. While that was happening I unplugged the ethernet cable, held the reset button for a minute. When the receiver was done I plugged the cable back into the CCK and again, nothing. Could the CCK have gone bad already?
     
  17. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    Couple more things to try...

    Try plugging the Ethernet cable into the other Ethernet port on the receiver.

    - Merg
     
  18. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    And just to double check... The CCK is plugged in and powered up, right? :)

    - Merg
     
  19. cawras

    cawras AllStar

    61
    0
    Dec 15, 2006
    Yep. Tried the other port and no difference. This is getting overly frustrating. Since I am ready to get another receiver (thinking a HR34) maybe the installer can figure this out (doubtful).
     
  20. The Merg

    The Merg 1*

    10,289
    35
    Jun 24, 2007
    Northern VA
    I need to apologize. When I looked up your model, I must have clicked on the wrong link. You actually have the wireless CCK with DECA. There's a certain way to get it set up.

    First, with the TV on hit the DASH button on the remote. Tell me if it says if SWiM is connected.

    - Merg
     

Share This Page