1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Hopper - S234/Joey S282 Software Experiences/Bugs

Discussion in 'Hopper System Support Forum' started by 3HaloODST, Dec 13, 2012.

  1. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,995
    182
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    most likely it's a result long stance of attempt to avoid using TiVo [best] technique to manage trick play - use look-up tables to I-Frames;
    since dish lost the case, they make dreaded solution and using awful method of handling trick modes


    but you can't avoid jumping on a rocks across a creek and do not become wet :(
     
  2. Ramer84015

    Ramer84015 Mentor

    36
    0
    Sep 24, 2006
    Is this happening on the Hopper or the Joey? I too had this problem on the Joey after the update. I finally found the solution. I "was" selecting the PTAT channel by pressing the red button, then selecting the channel, causing the pixelation you mentioned. That was what I was doing prior to the last update. I've found, that on the Joey, if I just press the channel number or select it from the guide, it's still live, but no pixelation.
     
  3. James Long

    James Long Ready for Uplink! Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    45,751
    985
    Apr 17, 2003
    Michiana
    Does doing it that way burn an extra tuner?
     
  4. Ramer84015

    Ramer84015 Mentor

    36
    0
    Sep 24, 2006
    Happily, no. I've checked with the red button and if a tuner was available before, it's still available. The Hopper can be on the PTAT tuner and the Joey as well. Before the upgrade, I used to use the red button to select the PTAT channel I wanted to watch on the Joey, but I would have the freezing/pixelation after the s/w update unless I either paused the Joey for a bit or watched it off the Hopper DVR. I've discovered that if I do forget and select the PTAT channel from the red button, I just press the channel number (2,4,5, or 13) for my area, the Joey will change to that channel (still on the same tuner) but the pixilation is gone. The DIRT team took my receiver info when I first reported the problem, so I'm hoping it's fixed in the next s/w release, but until then, this seems to work.
     
  5. BonefishPaul

    BonefishPaul Mentor

    34
    0
    May 10, 2007
    Thanks, Ramer84015. I have been selecting the PTAT channels by using the red button. I am already past PTAT tonight, but will try your suggestion tomorrow.
     
  6. BonefishPaul

    BonefishPaul Mentor

    34
    0
    May 10, 2007
    Wanted to report back that I, too, experience no pixelation or stuttering when I press the channel number or select from the guide. Still get it when I press the red function key and then choose the channel.
     
  7. oldengineer

    oldengineer Godfather

    455
    5
    May 25, 2008
    I also experience stuttering on my Joeys if I use the red button to select a PTAT channel during PTAT recording hours. If I select the channel normally everything works OK.
     
  8. kirko

    kirko New Member

    6
    0
    Jan 26, 2013
    The only thing weird that happened to me was 5 minutes after I had the joey hooked up and went on guide, it made a weird buzzing noise for about 2 minutes?...Is that normal?
     
  9. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    No thats not normal
     
  10. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,995
    182
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    call CSR, complain and replace it, it's broken
     
  11. BonefishPaul

    BonefishPaul Mentor

    34
    0
    May 10, 2007
    Just an update, I have no pixelation when I type the PTAT channel into my remote. Pixelation does still occur if I use the red function button to select the PTAT channel.
     
  12. Stewart Vernon

    Stewart Vernon Roving Reporter Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    21,609
    380
    Jan 7, 2005
    Kittrell, NC
    That sounds like perhaps the difference between watching the LiL as a live channel vs watching a recording-in-progress.

    My best guess is that when you directly tune to a LiL, you get a non-buffered feed... but when you select from the red-button screen, you are probably watching the buffered recording-in-progress feed.

    I'm not sure why both wouldn't work equally well... but that would seem to me to be where the glitch is... with watching the recording-in-progress.
     
  13. Poco Askew

    Poco Askew AllStar

    99
    0
    Sep 25, 2007
    I searched for this issue but didn't see it.
    Frequently when I skip forward at the beginning of a recorded program, the jump forward ends up as 25% of the recording, rather than 30 seconds. If I stop and start the program over, it will then skip correctly in 30 sec. jumps. This started recently (perhaps a week, or less), although we've only had a Hopper for about a month.
    Anyone else see this?
     
  14. Stutz342

    Stutz342 AllStar

    93
    0
    Sep 29, 2004
    I have seen that as well. It's always the first use of skip on playback of a recording after having finished watching some other recording. I don't know what combination of circumstances makes it happen, but I watch a variety of PTAT and non-PTAT, auto-hop and non-autohop recordings, and it happens to me probably 1 in 10 times.
     
  15. Poco Askew

    Poco Askew AllStar

    99
    0
    Sep 25, 2007
    I haven't figured out what combo makes it happen either. But it started just recently for me (about a week) and is happening almost constantly now - maybe 75% of the time. You are correct that it is only the first time I jump forward at the beginning. After stopping and restarting, it has never happened. It is also jumping me all the way to 50% through the program in many cases. A real PITA.
     

Share This Page