1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Hopper2 - S311 Software Experiences/Bugs

Discussion in 'Hopper System Support Forum' started by P Smith, Jun 6, 2013.

  1. Jun 6, 2013 #1 of 17
    P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,340
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    New FW for H with Sling for new installs:
    Code:
    PID=08E1h     06/05/13 23:06:04
     DownloadID:16ND
     Upgrading parts of new FW with filters:
     S311:'AAA1'-'AQG1','S040'-'S0ZZ'
     S311:'1[A-F1-5]1[A-B0-1]','3[B-C]1[A-B0-1]'&'AAA1'-'AQG1','S040'-'S0ZZ','S311'-'S311'
     New FW:'S311'&'S311'
     List of BootStraps and BuildConfigs and SN:
    '1...'&'ND[ABEGJ].':     {XiP913}  R0000000001-R4000000000
     
  2. LtMunst

    LtMunst Hall Of Fame

    1,267
    3
    Aug 24, 2005
    The "Add Locals" button still does not work in the OTA menu.
     
  3. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,340
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    New expanded spool:
    Code:
    PID=08E1h     06/11/13 23:04:01
     DownloadID:18ND
     Upgrading parts of new FW with filters: [2]
     S311:'AAA1'-'AQG1','S040'-'S310'
     S311:'1[A-F1-5]1[A-B0-1]','3[B-C]1[A-B0-1]'&'AAA1'-'AQG1','S040'-'S311'
     New FW:'S311'&'S311'
     List of BootStraps and BuildConfigs and SN: [1/1]
    '1...'&'ND[ABEGJ].':     {XiP913}  R0000000001-R4000000000
    
     
  4. kstevens

    kstevens Icon

    533
    1
    Mar 26, 2003
    It looks like the favorites selection in the Guide is sticky again.


    Ken
     
  5. 3HaloODST

    3HaloODST Godfather

    472
    8
    Aug 9, 2010
    Overall liking the update! Really like the autoplay. Lots of UI bug fixes and enhancements. Much better release than S309. One thing I noticed that's peculiar, channel 101 Is no longer available. It's still available on my 722k but 101 has instructions for 722k. Maybe they're going to get an updated 101 for Hopper?


    Sent from my iPhone 4S using DBSTalk mobile app
     
  6. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    Yeah, I'm pretty sure they are going to add a Hopper type of 101 channel.
     
    1 person likes this.
  7. Grandude

    Grandude RichardParker II

    933
    12
    Oct 21, 2004
    I have a problem/bug in stopping the closed captioning procedure. If I hit Yellow-3-select-select to start CC it works fine but if I hit the same sequence Yellow-3 at this point the arrow is off position a bit and hitting select does nothing. (Hitting up-down returns it to the correct position for the select button to work.) This happens on both Hoppers.
     
  8. vahighland

    vahighland Cool Member/Supporter DBSTalk Gold Club

    126
    0
    Mar 29, 2005
    Me too. I have a macro progammed with my Harmony remote and it used to work perfectly. I can turn on CC, but it won't turn off.
     
  9. 3HaloODST

    3HaloODST Godfather

    472
    8
    Aug 9, 2010
    Looks like Ch 103 HD is now the Hopper How To's channel, going to check it out now!
     
  10. moman19

    moman19 Icon

    710
    1
    Oct 22, 2004
    I was not aware there was a shortcut to enable/disable CC ( Yellow-3-select-select). Is there a list of other shortcuts?
     
  11. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,340
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    nope, it's a method of trial
     
  12. Grandude

    Grandude RichardParker II

    933
    12
    Oct 21, 2004
    New bug. Occasionally when I hit the DVR button the screen switches to the DVR menu but the curser ends up in the area above the line of red, blue and green buttons. Need to hit the down button to get the curser down into the area where it will function.

    This time when it happened it was coming out of a Sirius music channel which had been dimmed, screen saver action. I'm letting that channel run until the screen saver activates to see if it is related.

    Edited: Nope, this time it landed in the correct spot.
     
  13. n0qcu

    n0qcu Legend/Supporter DBSTalk Gold Club

    1,256
    12
    Mar 23, 2002
    1 person likes this.
  14. moman19

    moman19 Icon

    710
    1
    Oct 22, 2004
    Thanks for the list. Nice work. I will check this out.
     
  15. JimD

    JimD Legend

    151
    0
    Apr 8, 2005
    Here is a minor issue I have encountered since my hoppers were installed with this release a couple of days ago:

    Using the Dish "Explorer" app on an Apple iPad - the initial attempt to pair with the hopper fails after entering the 6-digit code. It fails during the attempt to connect to the hopper. The pairing worked successfully - as evidenced by the "paired devices" display on the hopper - but the app cannot connect to the hopper.

    Using the Dish "Transfers" app on an Apple iPad successfully pairs and connects to the hopper.

    All subsequent attempts to connect with the Explorer app fail.
    All subsequent attempts to connect with the Transfers app work.

    And now for the twist...

    If you first connect the Transfers app, and then connect the Explorer app, BOTH will connect successfully. It is as though the Transfers app establishes something in the router or the iPad (or the hopper) that then makes the Explorer app able to connect. If the Transfers app is not connected, the Explorer app cannot connect.

    I am able to use the Explorer app, but only if I first connect the Transfers app.

    This behavior is repeatable ad infinitum on both hoppers, and using both my and my wife's iPads.

    For reference purposes, my wireless router is a DIR-825, and one of its wired LAN ports feeds a DGS-2208 switch to which the first hopper is wired. There is a second switch cascaded off the first, and the second hopper is wired to that switch. I don't think the switches are relevant, but I wanted to be sure to provide the complete topology.
     
  16. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    Thats weird. I just tried to duplicate that and was unable to.
     
  17. JimD

    JimD Legend

    151
    0
    Apr 8, 2005
    Did you unload all the Dish apps first before trying it? The Explorer app only fails to connect for me when the Transfers app is not running (even in the background). Each time I test, I press the home button twice to bring up the multitasking manager, then press and hold the app icon till the X appears, then close both Transfers and Explorer. Then if I launch Explorer - all by itself - it fails to connect.

    I am running IOS 6.1.3 on an iPad-2 (actually 2 of them with same revision).

    Note - I just realized I have been posting wrong router model #. It is DIR-825 (not 855).
     

Share This Page