1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20: 0x120 - Issues

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Feb 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feb 3, 2007 #181 of 419
    pprather

    pprather Legend

    140
    0
    Nov 11, 2006
    Quick update. I rebooted one more time. This time i disconnected the HDMI cable. It's working ok now.
     
  2. Feb 3, 2007 #182 of 419
    jsevinsk

    jsevinsk DBSTalk Club Member

    118
    0
    Sep 14, 2006
    Ok, now that I have 0x120, my crop setting is messed up. I just turned on "The Tube", which is a non-hi-def local sub-channel around here. I normally have it set to crop mode so that the aspect ratio is right, but now, it's cropping too much. Everything is stretched too much vertically. Repeatedly pressing the "info" button on the remote fixes it... or messes it up again if I keep pressing it.
     
  3. Feb 3, 2007 #183 of 419
    kblair

    kblair Cool Member

    14
    0
    Aug 20, 2006
    OK now I'am in the same boat with the rest of you. I had no problems at all from Nov. till 0x120 not even having to reboot. I now have 1. searching for signal 2. poor HD video 3. pixilation 4. Audio on playback out of sync. 5. long pauses after fast forward. 5. switching between sd and hd on hd programs, compont hookup 6. a couple of series programs that has been recording for months that didn't record. 7. had one series that was recorded but would not play, kept to delete-do not delete.
     
  4. Feb 3, 2007 #184 of 419
    ecdc

    ecdc Mentor

    35
    0
    Dec 14, 2006
    Wow, I know this is a thread for problems, but 120 seems pretty disastrous.

    In addition to my first black screen and RBR, I'm getting the audio dropouts others had been talking about. I lost several recordings I'd selected that weren't part of the series link, and now, programs are in the To Do list, but when I go to the guide, there's no record icon to be found. I assume they will record, but it's a bit disconcerting!

    I had absolutely no problem with other downloads, and I actually went to force a rollback to 11F, but then saw that 120 had gone national. Ouch. :nono2:
     
  5. Feb 3, 2007 #185 of 419
    teletubby

    teletubby Cool Member

    10
    0
    Jan 22, 2007
    I have 0x120 running on 2 seperate HR-20's in two seperate rooms-- 1 in a cabinet with the door open, and the other in no cabinet at all. Each unit is set to record different shows throughout the day. I have now had to restart each box twice (in the past 3 days), for both black and gray screen issues and/or lock ups when trying to play recorded content (although i could see that the shows I wanted to watch had indeed been recorded). I cannot think of any consistency between boxes at all OTHER THAN:

    1. I have both boxes defaulting to 1080i;
    2. I think both receivers were recording at the time the issue(s) presented themselves.

    Hope this helps the folks at DTV.
     
  6. Feb 3, 2007 #186 of 419
    elas123

    elas123 Legend

    107
    0
    Dec 6, 2006
    OK I THINK THIS IS IMPORTANT!!!
    major screw up tonight with my box in the living room as i have been since 120. tonight i was streaming a 750 meg divx to my xbox360 and i left the hr20 on on pause. about 15 minutes into my movie this blinking lights were annoying me so i decided to turn off the hr20 but i couldn't it was froze. i rebooted. went back to watching my show 5 minutes later i went to turn it off again it didnt even make the reboot all the way it froze. i pulled the plug for 5 minutes then plugged back in. this time it got to TNT and it wasnt on that channel at all bu the picture was froze.
    i decided to 02468 it and waited and waited and waited and it still wouldn't unfreeze the picture. so i did one last reboot put pulled my network cable and let it reboot and now it works. this got me to thinking, i was downloading alot this week and i cant be sure but the black screens i was getting from recorded show might have been around the same time as i was download alot. i think there is something in the network screwing this box up. i cant explain how all of a sudden this box went to **** while the other not on network was fine other than 120 sucks. Im blaming all my problems on the network for this week of problems.

    edit: oh 1 more thing. when i say freeze i mean when i pressed a button the little blue power light would flash like it recieved a command. fornt buttons didnt work either. is it possible that all of us ppl with ours hooked up to network are seeing alot of problems and people that dont are the ones saying "mines fine". my box that is not on a network i dont think i ever had a problem with it. i think the network problem is related to u using bandwith.
     
  7. Feb 3, 2007 #187 of 419
    kaz

    kaz Legend

    191
    0
    Sep 17, 2006
    im on 120 as well, its happened 3-4 times yesterday & today on SD content. I've also noticed sporadic audio dropouts since the 120 update. HDMI to samsung hls5679w
     
  8. Feb 3, 2007 #188 of 419
    mocciat

    mocciat Icon

    650
    0
    Oct 17, 2006
    Well so far I have had 2 recordings that just have a grey screen and the progress bar does not move when you FF.

    Have not had any problems of this sort since November and now 2 in a week.

    The show was Las Vegas
    MPEG4
    Via HDMI
    Panasonic Plasma
    Sacramento affiliate NBC KCRA

    reset and its gone from the playlist
    History says it is deleted.


    I want 11b back....this version sucks.

    I figured with all the new releases it was going to catch up with me.

    This is getting old
     
  9. Feb 3, 2007 #189 of 419
    Bugtracker

    Bugtracker Cool Member

    29
    0
    Nov 28, 2006
    Had my HR20 about 4-5 months now. I had periodic problems initially, but after getting a new box, and after a few updates, the box had been relatively stable for about the last 2 months.

    Tonight I noticed the HD local NBC was giving me "771 searching for signal" . "Oh no, not this again". Went to check signal meters, and sure enough, i'm getting the same unstable readings I used to get, with signal strengths all over the map for 110, and no signal at all on 99b.

    So experience has taught me the next thing to check when something wierd happens..and i went to check to see whether I had received any recent updates. Sure enough, there it was, the 120 update happened last night.

    There is no way this is a coincidence. This update is a major step backward. In reading this thread, it is obvious that many many people are experiencing new and major problems.

    I certainly hope D* rectifies this quickly.
     
  10. Feb 3, 2007 #190 of 419
    WolfpackSully

    WolfpackSully Legend

    113
    0
    Oct 22, 2006
    Trying to watch a recording of CSI this AM (recorded Thursday OTA from WRALDT 5-1) and just a couple minutes into the playback, the box restarted! At about the same time (7am) a program should have been starting to record (Extreme Engineering DSHD, channel 76).

    Sully
     
  11. Feb 3, 2007 #191 of 419
    dukefan

    dukefan Legend

    183
    0
    Dec 4, 2006
  12. Feb 3, 2007 #192 of 419
    philconners

    philconners Cool Member

    24
    0
    Nov 24, 2006
    I had my first Instant Keep or Delete today, happened for my Conan recording (local MPEG4). I never had this problem on previous releases. I always keep my unit on, in this case it was tuned to cbs (when I woke up that is the channel that was on), so this occurred on the second tuner. But 2 hours prior I had two shows record at the same time and both are ok.
    I also had to reboot earlier in the day as the unit stopped responding to the remote and front panel. But again, I had successful recordings following the reboot.
    And the pixelation/noise is much worse in this release, no doubt.
     
  13. Feb 3, 2007 #193 of 419
    rbean

    rbean Legend

    126
    0
    Jan 11, 2007
    I have some observations(issues), temp is up from 122 to 127 since national 0x120 downloaded, guides, both quick quide and regular seem faster, had audio drop outs on Voyager(Spike), and the Pinky showed up once on the speaker icon.
     
  14. Feb 3, 2007 #194 of 419
    jediphish

    jediphish Godfather

    450
    0
    Dec 3, 2005
    I am also getting annoying audio drops that last between 1 and 8 secs.
     
  15. Feb 3, 2007 #195 of 419
    gbubar

    gbubar Legend

    160
    0
    Feb 3, 2004
    Got the BSOD this morning on the unit in my office. I could get the MPEG-4 local channels (video and audio) but nothing else. There was no sound or video on any of the MPEG-2 channels or my recordings. Had to do a reset.

    0X120
    HDMI connection
    26" Panasonic LCD
     
  16. Feb 3, 2007 #196 of 419
    mikeny

    mikeny Hall Of Fame

    1,914
    0
    Aug 20, 2006
    According to this thread: http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=78432&highlight=bsb, you had a BSB. Did this happen when you came out of standby? That's been a common problem with the recent releases. I recommend not putting it into standby at this time.
     
  17. Feb 3, 2007 #197 of 419
    tadam

    tadam Legend

    197
    4
    Dec 8, 2006
    Ever since this last update my box is terrible. Was on the phone 2 different time with TS from D* and the only thing they could do was set up an appointment for a tech to come out. I have lost all but channel 76 in my HD channels. Am getting 721, 727, and the BSOD. This update is a train wreck for me. Now I have unplugged the box as a last recourse. This is quite embarrassing for D*!
     
  18. Feb 3, 2007 #198 of 419
    csdan

    csdan Cool Member

    17
    0
    Sep 14, 2006
    This has happened to me both Friday morning and today when I woke up and turned on the receiver. I use HDMI and have had little or minor problems in the past. I had no problems with the previous update.
     
  19. Feb 3, 2007 #199 of 419
    jal

    jal Icon

    761
    0
    Mar 3, 2005
    The Hr20 has been malfunction since its inception. I agree, the HR20 is an embarrassment to Directv. I assume that most on this board enjoy tv/electronics as a hobby. For most of us, this ongoing nonsense is like a golfer going to the course every weekend after a hard work week, only to be met by a lightening storm. Because the Hr20 keeps on BSODing, it doesn't even record what it is set to record. So, this is more of a problem then just a RBR every day or so. The box doesn't carry out its primary function.

    There is a logical fix to this problem: Directv should go back to TIVO based DVRs, and start work on it right now. I'm still hanging in for a while, but it looks like no progess is really being made on a true fix.
     
  20. Feb 3, 2007 #200 of 419
    markrubi

    markrubi Icon

    692
    0
    Oct 12, 2006
    Had another Black screen complete lockup when watching a recorded show. Pressed stop and got it. Also I am noticing when changing channels the banner ontop of the screen lags. First the channel number will change then the picture of the tuned channel appears then the name of the title appears. I am not changing channels fast either. I will press channel up wait for everything to "catch up" then change again and it lags. So it's not like I am switching too fast. I didnt not have once problem on it. Since this upgrade was pushed I have had nothing but problems. Tearing also in any menu I'm in. Yesterday I had reset he DVR to stretch my SD channels for some reason..

    I am using component cables

    I WANT 11B BACK ALSO!! This release is by far the most troublesome since I got my HR20

    I also agree that these sotware builds are released way too fast. I would say give it a week before going national to give ample time for people to see if it breaks.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page