1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20: 0x120 - Issues

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Feb 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feb 3, 2007 #221 of 419
    fpd917

    fpd917 Legend

    155
    0
    Aug 16, 2006
    I had a lockup today. I could receive all my local mpeg4 channels, but none of the other channels would work, and I went in to the menu and reset and all works fine now. How many others are having this problem??
     
  2. Feb 3, 2007 #222 of 419
    mikeny

    mikeny Hall Of Fame

    1,914
    0
    Aug 20, 2006
    It sounds like the black screen bug again. (BSB) The mpeg-4 only gives it away. In a lockup you wouldn't have been able to use the remote to do anything, requiring a red button reset. (RBR).
     
  3. Feb 3, 2007 #223 of 419
    Tighe32

    Tighe32 AllStar

    55
    0
    Oct 12, 2006
    My caller ID has quit every since the update!
     
  4. Feb 3, 2007 #224 of 419
    pcates

    pcates DBSTalk Club Member

    66
    0
    Sep 20, 2006
    I was watching The Tailor Of Panama on HDNM and had CC turned on. I have the text background set to transparent even though it doesn't seem to work. After a few minutes the text turned from white to white and pink. Each letter had some areas of white and some areas of pink, almost like spots. Another interesting thing is the background was now transparent like it was set to be.
     
  5. Feb 3, 2007 #225 of 419
    lguvenoz

    lguvenoz Icon

    550
    0
    Aug 22, 2006
    Here are my big issues with 120: lockups.

    By lockups I mean one of two scenarios:
    1. HR20 will not come out of standby with either the remote or front panel power button.
    2. While watching TV the HR20 stops responding to any front panel or remote control commands (no menus, nothing).

    I had two lockups in one day under 10b. The 11f rev looked good, but the HR20 locked up again during the day or so that I had 11f. Downloaded 120 and still had two lockups in the first day. The lockups have not had anything that I could correlate (happens with MPEG4 HD, MPEG2 HD, and MPEG2 SD).

    A few interesting observations:
    1. Reinstalled BBCs three days ago. Have not had a single lockup since.
    2. Noticed temperature climbed from 127 to 129 once the BBCs were reinstalled.
    3. Turned on Native mode today, and saw a drop to 120 within 10 minutes.
    4. Turned off Native mode again, and saw a raise back to 128 in about 15 minutes.

    I find both of the temperature variations interesting. I personally attribute the change with installation of the BBCs to increased power draw on the unit, but it was relatively minor.

    I find the temperature differential with Native mode to be very alarming. I guess the video scaler unit used inside this box is either heavily taxing the CPU or the scaler itself pumps out a lot of heat. For me, I'm going back to Native mode, and we'll see how things go.
     
  6. Feb 3, 2007 #226 of 419
    elas123

    elas123 Legend

    107
    0
    Dec 6, 2006
    lguvenoz- do you have it on a network?
    read my post #208
     
  7. Feb 3, 2007 #227 of 419
    kwhittenberger

    kwhittenberger Cool Member

    18
    0
    Feb 3, 2007
    Got the HR20 about two weeks ago now. Up until this latest update, haven't really had any problems with it, but this one is definitely not a good one.

    1. Multiple RBRs since yesterday morning. Recorder was just locked up with a frozen image on the screen.

    2. Battlestar Galactica on UHD and Dresden Files on SciFi have nothing listed as upcoming. Have both of them set up to record series, but no matter what I do, nothing will show up as being scheduled to record: nothing in the todo list and no record icon in the guide. Even when I try to update the series, it acts as though it already exists, but doesn't change anything. I can, however, seem to schedule a single recording in the guide.
     
  8. Feb 3, 2007 #228 of 419
    bret4

    bret4 DBSTalk Club Member

    485
    0
    Nov 22, 2006
    Had a Black screen after watching a recording. Went to change channels and the screen went black and the HR20 locked up. No controls would respond on the remote or the HR20. RBR fixed the problem.
     
  9. Feb 3, 2007 #229 of 419
    john18

    john18 Active Member

    1,035
    11
    Nov 21, 2006
    OK, I have some new issues for me.

    1. Two instances of recorded shows being black. Won't fast forward but I can get to the menu and continue on with something else.

    2. I have had instances of not having proper functionality of being able to get a normal record indication when I am in the Guide --> Info and then looking at a list of shows on a particular channel. Sometimes it accepts the record button, sometimes it doesn't. Sometimes it also doesn't show correctly and I have to go down the list to the next show and then scroll back up and I will see it in record or record series.

    3. Guide tearing still evident.

    I think I will do a RBR tonight and see if that helps.
     
  10. Feb 3, 2007 #230 of 419
    The_Geyser

    The_Geyser Legend

    167
    0
    Nov 21, 2005
    My HR20 was installed yesterday. So far the only issues I see are no Caller ID and red dots on one MPG4 local channel.

    I swapped DSL Filters to see if that helped the Caller ID issue, but it did not. I also reset the HR20.

    The red dots are on channel 3 - WBTV in Charlotte, NC. OTA looks fine with this channel.

    I'll fillout the survey after a few more days. Thanks to Earl and everyone for the great info on this box!
     
  11. Feb 4, 2007 #231 of 419
    RichardS

    RichardS Mentor

    31
    0
    Jan 2, 2007
    My temperature has also dropped to 115 degress from 127 degrees with 0x120.

    RichardS
    :)
     
  12. Feb 4, 2007 #232 of 419
    RichardS

    RichardS Mentor

    31
    0
    Jan 2, 2007
    Hello gang!

    Well, except for menu tearing in the System Info, no tearing in program guide, no problems with recording, no audio problems and no problems with picture quality. Temperature has lowered from 127 to 115.

    Still having problems with OTA:

    Channel 2-1 WKRN Nashville 37211 - Message 771
    Channel 2-1 WKRN Nashville 37211 - Message 771
    Channel 4-1 WSMV Nashvile 37211 - Pixelization and Message 771
    Channel 4-2 WSMV Nashville 37211 - Pixelization and Message 771
    Channel 5-1 WTVF Nashville 37211 - Message 771
    Channel 8-1 WNPT Nashville 37211 - Message 771
    Channel 8-2 WNPT Nashville 37211 - Message 771
    ...and so on.

    OTA no problem with Sharp Aquos tuner - all signals 90-93 signal strength

    For my HR20, 0x120 has been the best firmware update. There is still much room for improvement, but I believe all the feedback on firmware releases on DBSTalk is having a positive impact.

    RichardS
    :)
     
  13. Feb 4, 2007 #233 of 419
    RichardS

    RichardS Mentor

    31
    0
    Jan 2, 2007
    Yes, kudos to everyone and especially to Earl!

    RichardS
    :)
     
  14. Feb 4, 2007 #234 of 419
    lguvenoz

    lguvenoz Icon

    550
    0
    Aug 22, 2006
    No. That caused me lots of issues too so I pulled the plug on that shortly after they activated the feature, and am waiting until I see a lot less issues here to plug it back in.
     
  15. Feb 4, 2007 #235 of 419
    weez

    weez Cool Member

    27
    0
    Jun 18, 2006
    I was able to watch most of the UFC 67 event last night (HD on channel 98) fine. Saw the recording light was on throughout. My Playlist has a 3-hour slot of time recorded -- all black. Did RBR; no change. (HR10 didn't have any problem recording it) This is the first time UFC events were available in HD. Maybe that has something to do with it. Sigh.
     
  16. Feb 4, 2007 #236 of 419
    Tom_S

    Tom_S Icon

    605
    1
    Apr 9, 2002
    Definitely the best for me since FA. I went from about 1 in 20 recordings being corrupt to about 1 in 50. It seems mostly daytime SOAPS, go figure. Anyway I had to reboot my TIVO yesterday. So the tally for this week.

    Forced Reboots in last 7 days:

    TIVO - 1
    HR20 - 0

    Hooray!
     
  17. Feb 4, 2007 #237 of 419
    LOBO2999

    LOBO2999 Legend

    146
    0
    Apr 9, 2004
    I was watching a recording from one of my MP4 channels and during the show I kept getting a Blue screen about every 5 minutes into the show and it lasted 10 seconds each time but I could still here the show.
     
  18. Feb 4, 2007 #238 of 419
    fancydancy

    fancydancy Legend

    129
    0
    Nov 29, 2005
    Turned on HR20 out of standby, all MPEG2 channels are black. MPEG4 channels are fine. RBR pending.
     
  19. Feb 4, 2007 #239 of 419
    WolfpackSully

    WolfpackSully Legend

    113
    0
    Oct 22, 2006
    2 for 11 on recordings this weekend so far, and I even RBRed Saturday morning. It seems that since my “restart everything” and reformat have settle in, my HR20 is back to its poor performance.

    Sat 2/3
    Extreme Engineering DSHD 76 7am - working!
    Day of the Groundhog DSHD 76 11am - working!
    Holes vs Pack WTVDD 11 3:30pm – gone after restart
    ABC 11 News WTVDD 11 6pm – BSB (-4:-49) sun am – gone after restart
    Remember the Titans TNTH 75 8pm – BSB sun am – gone after restart
    Saturday Night Live WNCN 17 11:30pm – BSB sun am – gone after restart

    Sun 2/4
    Midnight Madness ESPNHD 73 – “Partial” – not in My Playlist
    24 WRAZDT 50-1 1am – “Partial” – not in My Playlist
    Back to the Future Part III HDNM 78 5am – BSD sun am – gone after restart
    Test Pattern HND 79 6:50am – “Partial” – not in My Playlist – gone after restart
    Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events SHOH 71 8am – gone after restart

    Sully
     
  20. Feb 4, 2007 #240 of 419
    declan

    declan Cool Member

    18
    0
    Dec 15, 2006
    Points of Interest

    I received a replacement HR20 and one it came with a HDMI cable. anyway I have my old HR20 with a november build date and I was having Black screen issues and keep/delete bug and no caller ID. (the caller ID on the new one works)

    I know this is not a true test however I have the dish disconnected but other than that I have kept it in the same spot and treated it the same way. So I could finish watching what was already recorded.

    The interesting part is I have not received any Black screens when coming out of sleep or whatever its called since I disconnected the dish. for obvious reasons I have not experienced any recording issues. But it makes me wonder if something is coming down via the signal that the HR20 does not understand and is causing the Black screen.

    I just thought I would throw it out there.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page