1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20-700: 0x145 - Discussion / Issues

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Mar 29, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. psweig

    psweig Hall Of Fame

    1,070
    0
    Feb 4, 2006
    Same thing here with BBCA "Keeping up appearances". It skipped Wednesday's episode, citing a conflict where there was none. Thursday's episode was not in the TDL; I had to manually record it. The first time it didn't work, but the second time I got a R and it recorded. The prioritizer resumes next week with Tuesday's episode.
     
  2. SlobberingHorde

    SlobberingHorde Cool Member

    16
    0
    Apr 20, 2007
    I have this software on my system and I have noticed that in the last week (I was out of town the 2 weeks prior) that the audio drops out more often than it used to - several times a show, typically in the HD but occasionally in SD.

    More odd though is that I have a new problem, namely that the audio partially drops! For example, Thursday night during Grey's Anatomy the voices of the main characters dropped to nearly a whisper while all the music and background noise for the show stayed constant!?!

    I tried rewinding, stop and start, but to no avail. Even tried switching between Native on and off. It lasted several minutes and then just *fixed* itself. It seems more often than not to be on ABC HD but can't be positive on that.

    This has happened several times, mostly in recorded playback.

    I have an HR20-700 connected to a Sharp Aquos 46" connected HDMI - HDMI.
     
  3. m4p

    m4p Legend

    238
    0
    Apr 12, 2007
    Near the top left portion of the tv screen. It only happens for 480p or 480i.

    When I switch from 720p and then to 480p, instead of going back to Smart Stretch, it goes to Stretch. I'm connected with HDMI and I was using HDMI with the H20 when it was connected. The H20 never did this, so that's why I was thinking it's the HR20, instead of my tv. The Auto Control signal is weird though. I don't remember ever seeing it until I got the HR20.

    Thanks, I'm going to definitely try this. Maybe it is a problem with the tv's interlacer. But I never had the problem with the H20. I"ll let you know what happens. Thanks again, I really appreciate your help.
     
  4. Mike Bertelson

    Mike Bertelson 6EQUJ5 WOW! Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    14,040
    94
    Jan 24, 2007
    There does seem to some audio problems mostly in HD. For me it's usually local FOXHD.

    Do a couple of searches and read through this thread and you should find most of what you need. I know it seems long but there's alot of good stuff.

    The more reading you can do the better. I'd be lost without these guys and their help. :biggthump

    What you don't find, just ask. Someone always knows(well mostly). :D

    :welcome_s BTW Welcome to DBSTalk

    Mike
     
  5. Oman

    Oman New Member

    4
    0
    Apr 20, 2007
    I've spent about 3 hours searching to see if my problem with 145 is happening to others (everyone?) but so far my eyes are glaring over and I don't think I can absorb any more. This is a GREAT resource but it is hard to keep up!

    My question: My HR20-700 with 0x145 has decided that whenever it is recording a show it can not change to any other channel. When I view the system info it shows 2 sat tuners with record and two OTA with record. When I go to change the channel it says that "all tuners are recording" and gives me a list of 1 operation in progress. I used to be able to just change the channel when something was recording with no problem as it would just use the free tuner. There would of course be a problem if two tuners (any combination of two) were used but now it acts like it only has one.

    PS: I have two HR20-700s and they are both doing the same thing, and they are both at 0x145.

    I'm sorry if this has been covered - just point me to the right thread and I'll quietly hang my head in shame...

    Thanks
    Jon
     
  6. carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,437
    929
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    1. If you have the broad band converters installed, try removing them and see if that makes a difference. You can leave them off short term, but will need them later this year.

    2. Make sure that both satellite inputs on teh back of your HR20's have coax connected, that each coax goes directly to the dish, or to a WB68 multiswitch (not a splitter). Then do a reset (push the red button by the access card).

    If after doing that, you still are unable to use two tuners, post again and we'll go from there.

    Carl
     
  7. opelap

    opelap Legend

    152
    0
    Nov 4, 2006
    Having problems again with the sports channels. Three times now the unit has stopped recording an MLB Ticket game after 21/41/200 minutes.

    Reset the unit after the first time. D* customer service of course wants to reformat.

    If it works on my R15, why is it so hard to get it to work on the HR-20?
     
  8. lwilli201

    lwilli201 Hall Of Fame

    3,189
    28
    Dec 22, 2006
    Missouri
    My new HR20-700 has had the BSOD once today and once yesterday. While changing channels it locks up. The guide banner on the last channel is there but there is not response to remote commands. Will not turn off with front button. Unplugged and reset. It is a new 2 week old unit. Do I try to get a new unit or wait to see if future CE's will fix it? Current SW version 145. I am going to do a complete reset later.
     
  9. jcl

    jcl New Member

    3
    0
    Apr 6, 2007
    So, if only we could harness this "mistake" and make it like the auto correction of Tivo where you fast forward, press play and it rewinds slightly. DTV just has it backwards and they're doing the rewind first.
     
  10. mhyne

    mhyne Cool Member

    25
    0
    Nov 24, 2006
    Ok, I found a couple of problems with pay per view.

    1. Last night I ordered and recorded a PPV movie. I did not get a chance to watch it so I sat down to watch it tonight and the recording was all black. It recorded for the full 2.5 hours but there is only a black screen, no movie.

    2. I tried ordering another movie tonight and a had a lot of trouble changing to the channel. I got the "Please wait" bar on the bottom of the screen for about three minutes with the moving "wait" bar. I tried to change channels (or anything else for that matter but it was unresponsive. Finally I got past the "please wait" but I could not get back to the guide - it keep taking me to the "showings" page and I had to reboot.

    I am going to stick to watching PPVs on my H20 and record them on my Tivo.
     
  11. Steve

    Steve Well-Known Member

    23,041
    148
    Aug 22, 2006
    Lower...
    Ahhh. so it's a feature, not a bug! :lol: /steve
     
  12. DawgLink

    DawgLink Woof Woof Woof

    1,543
    3
    Nov 5, 2006
    Washington, DC
    I scheduled my DVR to record all Black Donnelly shows but since it got cancelled...it is under "None Scheduled" all the time....how do I delete it from the Priority List? It wont let me....
     
  13. carl6

    carl6 Moderator Staff Member DBSTalk Club

    12,437
    929
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    Go into the prioritizer, highlight the show, and press the dash key twice.

    Carl
     
  14. DawgLink

    DawgLink Woof Woof Woof

    1,543
    3
    Nov 5, 2006
    Washington, DC
    Carl, thank you.
     
  15. munangst

    munangst Legend

    130
    1
    Sep 1, 2006
    We have been having this problem with recordings from the MPEG4 locals. Whenever you come out of FF or SKIP the audio is way out of sync with the video. Usually pause/unpause will fix it, sometimes you have to do it more than once. This is new with 0x145, and actually new just in the past day or so (receiver upgraded on 3/30).
     
  16. wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,476
    49
    Aug 16, 2006
    Same problem and same fix here in Philly.
     
  17. ChrisMinCT

    ChrisMinCT Legend

    193
    0
    Dec 6, 2006
    Well, I received a replacement HR20-700 just under two weeks ago, and it died yesterday. Unable to find sat signals. Checked the signal strength. 0 on every other transponder. RBRd, unplugged everything and waited a few minutes. No change. Redownloaded 145. No change.

    The other HR20-700 is working fine. Switched cables at the multiswitch to make sure it wasn't a cabling issue. It wasn't.

    Tech is coming out Wednesday. Bummer that you have to wait 3 days for a tech. This is receiver #5 in just under 5 months. I wonder if I can just get them to send me a new receiver every month only before one goes bad?

    I'm hoping the tech dude slips me a new 100 this time.
     
  18. mattfro

    mattfro AllStar

    56
    0
    Dec 16, 2006
    Several times in the last week the audio has been about a FULL SECOND behind the video. Sometimes when I cycle the power the trouble clears, but most of the time I just change the channel.

    Tonight it's happening on HD channel 730 (MLB package HD channel). Can someone else chek that out to see if it's just me?
     
  19. mattfro

    mattfro AllStar

    56
    0
    Dec 16, 2006
    If the 100 is considered an "upgrade", D* needs to offer it to all 700 customers. This 700 box is junk.

    Just go to eBay to see what people think of this box compared to the DVR-10!

    :mad:
     
  20. m4p

    m4p Legend

    238
    0
    Apr 12, 2007
    The show I had recorded wasn't mpeg4. Hadn't happened since, until this morning when I played back another show I had recorded and got a different kind of sound problem. All of the sudden I heard this weird buzz and it got louder and louder so that it muffled out the dialog. It lasted for about 10 minutes of the show, then it went back to normal.

    Thanks for the tip about pausing. I will try that next time sound goes out of sync.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page