1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR20-ALL: 0x168 - Discussion / Issues

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Tom Robertson, Jun 14, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. squawk

    squawk Legend

    112
    0
    Mar 5, 2006
    Los Angeles
    Thanks for the feedback. Yes, I have the HR20-700, but this problem did not manifest itself until following the last upgrade. So, for me this is a new problem. It's a bit annoying.

    Just wondering when they will ever get things right. It's not promising that with every "upgrade" new problems, that did not exist before, surface. Not only not a good thing, but also does not inspire confidence that they really know what they're doing. JMO.

    QUESTION: Is there a button to push that's the equivalent of "Return to Live?"
     
  2. hilmar2k

    hilmar2k Hall Of Fame

    5,251
    4
    Mar 18, 2007
    From where? Exit will take you back to live from many places.
     
  3. uteotw

    uteotw Legend

    144
    0
    Sep 30, 2006
    Love the update all the way around. Looks great, love the new smooth fast-forward, LOVE finally being able to get to the real guide with only one push of the button.
    A++.
     
  4. man_rob

    man_rob Hall Of Fame

    1,439
    0
    Feb 21, 2007
    Tonight I had to do a RBR. The box became completely unresponsive, even to having the power button pressed on the unit itself. I could not bring up menus, the guide, etc. After the reset, to started working again.
     
  5. ZELLIS

    ZELLIS Mentor

    38
    0
    Jan 5, 2007
    OK guys.... sorry i have not replied since my original post, I've been busy. and to satisfy the peanut gallery, i did not pay $700 for my DVR, i only paid 300+tax. it was a typo-o on my part, it was a long time ago when i bought it. so anyways, i was still having the problems all week until tonight when i had some time to work on it.
    Some have asked for my sat sig levels, so here they are

    as of 6-22-07
    91 88 88 0 86 96 82 95
    86 89 86 0 85 96 81 96
    75 100 76 28 82 95 80 95
    74 100 73 88 85 93 81 96

    today---10:00pm cst
    88 86 87 0 83 86 81 95
    82 86 85 0 82 96 78 95
    69 100 72 33 80 95 79 95
    71 100 71 89 80 94 77 96

    i have no clue what transponder group gives me what channels.

    so back to my original rant... i was P.O about the turtle pace of the menu and guide. it was totally unusable. after digging in the forums, i found a post by earl that had a link to DTV that had info on how to make the menu faster. //menu/help&settings/setup/HDTV/display/preferences/scrolling effects/OFF. If this parameter is turned on, the menu is beyond slow. if it is off it works ok. problem 1 fixed.
    2nd problem ( massive audio dropouts/image dropping frames/freezing frames when you rewind or record live TV.) was found to be only on HD channels. 2,5,7,9,32, all the 70's (local ABC, CBS, NBC, FOX, AND YOU HD package channels). this was tested and confirmed. non HD channels had no issue. my HDD is also 65% full (just an FYI). after knowing this, there was one simple thing we did not try, A RBR. we had not had to use that for +4months because the box was running so good. so i did the RBR, waited 10 min for it to "Almost ready now" and then tried recording and rewinding live TV. for the last hour i have had no issues. the box may have freaked out like i did when it was reprogrammed. so all seems to be ok now. it just looks like by HR20 did not like the national update i got. THANK YOU EARL on your offer in your PM. luckily it seems to be ok now. and thank you all for your brainstorming on this 1 in a million problem that we have. 8)
     
  6. squawk

    squawk Legend

    112
    0
    Mar 5, 2006
    Los Angeles
    I apologize if I did not make myself clear. "Return to live" is a feature that allows the user to jump to "live" when "replaying" a presently-tuned broadcast.

    In other words, using the REWIND feature of the HR20, let's say you go back one hour of what you've been watching, or had tuned in. After about 5 minutes, you wanna go back to "live." Is there a single button to click upon which you can to do this? Hitting EXIT will NOT work.

    I am only aware of two ways to "return to live": (i) hit FF until display from DVR displays a real time feed, or (ii) tune to another channel, then jump back so that the you were channel

    I am not talking about jumping from a recorded program to a currently broadcasted one. I am talking about jumping from a currently broacasted program when "re-viewing" its history stored in the DVR's cache, to what is presently being rec'd by the DVR real time.

    Does the foregoing help you better understand my question?

     
  7. hilmar2k

    hilmar2k Hall Of Fame

    5,251
    4
    Mar 18, 2007
    From the Undocumented HR20 Tips & Tricks:

    END - Press and hold ►| for 3 seconds to jump to end of program (or next bookmark if set)

    ......which can be found here.
     
  8. squawk

    squawk Legend

    112
    0
    Mar 5, 2006
    Los Angeles
    Presume the square of above was originally entered as an arrow ">", because holding the skip button or " =>]" is what works. Thanks for your help.
     
  9. hilmar2k

    hilmar2k Hall Of Fame

    5,251
    4
    Mar 18, 2007
    What square?
     
  10. chakaw

    chakaw Cool Member

    11
    0
    Sep 12, 2006
    Problem:
    Had HR20-700 since last year with no issues. If froze while trying to boot up on the "Checking Sat Signal ... Step 1 of 2" screen. Spoke to techies, sent me a new box.

    Received new box, hooked up worked fine. Last night after receiving the new software, same exact thing.

    Questions:

    Could there be an issue with my dish or reception? Prior to this happening I started to receive some pixelation or drop outs on my Philly locals from time to time during strong cloud cover or really windy days.

    Just wondering if this happened to anyone and how was it resolved?

    Note: New box is an HR20-100. Even tried reformatting and that did not work.
     
  11. squawk

    squawk Legend

    112
    0
    Mar 5, 2006
    Los Angeles
    END - Press and hold ►| for 3 seconds to jump to end of program (or next bookmark if set)

    The symbol immediately following the word "hold." Dunno about you, but my browser shows that symbol to be a square, not an arrow. So when I first read your comment, I interpreted the square to be the STOP button. That doesn't work. I went through the undocumented tips ver 3.1 to learn that the "FOWARD SKIP" is the button to push & hold for 3 sec to "return to live."

    Thanks again.
     
  12. ZELLIS

    ZELLIS Mentor

    38
    0
    Jan 5, 2007
    look like a arrow to me.:)
     
  13. hilmar2k

    hilmar2k Hall Of Fame

    5,251
    4
    Mar 18, 2007
    What browser are you using?
     
  14. aldiesel

    aldiesel Mentor

    52
    0
    Oct 27, 2006
    Last night the active channel locked up stating "Loading". It was like that for 10 minutes. I did a reset from the menu and the receiver booted back up to the active channel and it was doing the same thing. This morning however the active channel was working ok. I do not know if it is an issue with the receiver or the channel itself. FYI.
     
  15. Ken S

    Ken S RIP

    6,201
    0
    Feb 12, 2007
    Do you have a network cable plugged in to your unit? If so disconnect that and try rebooting again.
     
  16. chakaw

    chakaw Cool Member

    11
    0
    Sep 12, 2006
    That did it. Thanks a million. I should have asked before sending back my old receiver and losing a few recordings.

    So what's the deal exactly? Can i plug the cable back in now? Do I always need to have it unplugged when rebooting?

    Since the Tech is coming, i'm still gonna have him double check my dish alignment.
     
  17. squawk

    squawk Legend

    112
    0
    Mar 5, 2006
    Los Angeles
    IE 6.0.29. Refuse to "upgrade" to IE 7.0.

    This discussion is now OT, so let's complete it w/this last post. Thanks, & thanks for your help in me finding the "return to live" button.
     
  18. dbmaven

    dbmaven Icon

    810
    0
    May 29, 2004
    In general the 0x168 release seems to be ok.

    I received it on 20-June.

    Background:
    I do not have Sat In 2 connected (did not want to rip the siding off 1/2 the house to run another RG6 - especially with the SWM coming out sometime this year).

    One maddening problem that did not occur with the prior release:
    Now, on random channels, the receiver "thinks" it should use Sat In 2 (which is not connected!!). It tunes to the next nearest channel that it can find - then runs through the scroll bar with the "trying to acquire..." and ends up with a 771 call CS message. Eventually you can flip around, either channel surfing or entering a bunch of other channel codes, and it will tune the desired channel. Flippin' PITA !!
     
  19. dsstalkcom

    dsstalkcom AllStar

    54
    0
    Oct 14, 2006
    just got a replacement HR20. DTV sent me a refurbish or recondition unit. i think it manufactured in March of this year. after hooking it and update the firmware. i got 0x174.

    a few of the partial recordings are not showing up on the list, but does show on the recording History list. i manually recorded these just to test the recording. i do have OTA hooked up.

    i thought this bug was already fixed quite a while back.

    does anybody know how to fix this?

    ---------------------------

    wrong thread. i put this in the "HR20-700: CE07173 - 0x0174 Issues" thread.
     
  20. Jul 1, 2007 #260 of 293
    axmode

    axmode New Member

    1
    0
    Jul 1, 2007
    Hello first time poster in here, but I have been an AVS member for a while :)

    The problem started earlier on Saturday night. I have my Samsung LCDTV (2007 model LN-T4661), my HR20-700 and my Samsung BluRay player all connected to a Belkin line conditioner.

    In the past two hours, the whole power automatically and suddenly turns off for a moment (akin to a power out symptom) and then the whole thing power back on. In the process the HR20 reboots, so it takes a good few minutes whilst it looks and tries for SW updates.

    The question is this:

    Is there a software upgrade going on at the DTV end which is unable to complete? (the current SW shows something like 0x168 as of 6/14 2:47a). Could it be that the HR20 is getting too hot and hence it shorts the line power conditioner? (does not feel any hotter than usual). The HR20 has been on continuously for about 5 hours at most.

    Of course there could be other culprits here too, such as: The TV, the BD player or the Belkin line conditioner, but I am trying to eliminate the innocent components one system at a time :)

    The last time which this anomaly happened was only about 2 1/2 weeks ago and it was just one single occurrence (I think that it happened when the HR20-700 upgraded to the 0x168 SW).

    TIA for any help and input.


    P.S. The date/time of the occurrences were 6/30/07-22:30 PDT. Also, the components are all in an open entertainment center and not a closed cabinet. There is no components atop or underneath the HR20. It has a pretty good clearance for airflow.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page