1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR24/H24 0x0419/0x41A - Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Sep 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nov 3, 2010 #101 of 169
    Doug Brott

    Doug Brott Lifetime Achiever DBSTalk Club

    28,939
    72
    Jul 12, 2006
    Los Angeles
    Yes, but the light is VERY small on the HR24-100.
     
  2. Nov 3, 2010 #102 of 169
    Rich

    Rich DBSTalk Club DBSTalk Club

    27,002
    523
    Feb 22, 2007
    Piscataway, NJ
    While others might find that annoying, I'm very pleased with that VERY small light. I have a couple 20-700s that have annoyingly bright recording lights. Yet another good thing about the 24s. I just got 0x418 yesterday and my 500 and 200 seem to be very happy at the moment. So far, my experiences with the 24s just keep getting better and better. Except for the one 500 that bit the dust, but I think that was my fault.

    Rich
     
  3. Nov 3, 2010 #103 of 169
    Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Yep, got 0X418 at 3:26 A.M. on all 3 of my HR24-500s. I always get my Downloads at that paricular time so my Account must be loaded into a Timetable that generates my Downloads at 3:26 A.M.

    I just hope that Directv has fixed the Digital Audio Problems associated with this box.
     
  4. Nov 3, 2010 #104 of 169
    Joe Diver

    Joe Diver AllStar

    91
    0
    Oct 12, 2006
    I know, and I've seen it light up before....but it doesn't now. I've been right up on it, looking close....nada....no record light.
     
  5. Nov 3, 2010 #105 of 169
    bobcamp1

    bobcamp1 Icon

    896
    1
    Nov 8, 2007
    Well, at least we know what was wrong with 0x416.

    0x418 was likely an emergency release to fix the new bug they introduced while fixing some other bugs. If a release is exclusively bug fixes or a reduction in functionality, D* doesn't send out release notes.
     
  6. Nov 3, 2010 #106 of 169
    Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    That seems likely since it has only been about a week since they Released 0X416 on the HR24-500s. So they rushed something out and it was probably a Bug Fix.
     
  7. Nov 3, 2010 #107 of 169
    jlm_md

    jlm_md Cool Member

    18
    0
    Sep 7, 2007
    Well, after getting 0x0418 on my HR24-100 and having a day of it working now it is back to almost unwatchable with clips, pauses and freezes. The same exact problem is also occuring on my HR24-500 also 0x0418.

    These two units worked perfectly until the last few days. Whatever they did is ruining my ability to watch recorded shows!

    Any way to revert to the old firmware or how to make the unit watchable again?
     
  8. Nov 4, 2010 #108 of 169
    Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Have you tried Rebooting the DVR since the Download??? Give it a try.
     
  9. Nov 4, 2010 #109 of 169
    jlm_md

    jlm_md Cool Member

    18
    0
    Sep 7, 2007
    Yes, I tried that - it took a long time on step 1 of 2, maybe 15 minutes, but finally finished.

    The problem was still there.

    They worked perfectly for months and basically crapped out after to update.

    My set-up is 2 HR20-100's, 1 HR24-100, 1 HR24-500, 2 H24-500's. These are all set-up as whole home and MRV enabled.

    I did some more testing and here is what I have found.

    1) The HR20's work just fine
    2) Both HR24's are fine with live TV, but the remote is slugish at times.
    3) Watching recorded shows on the HR-24's or MRV from another HR24 is at times unwatchable.
    4) Using an HR24 and MRV from one of the HR20's has slight pixels, but is definitately watchable and better than watching a show that was recorded on itself.

    Not sure if this helps identify the problem.
     
  10. Nov 4, 2010 #110 of 169
    Joe Diver

    Joe Diver AllStar

    91
    0
    Oct 12, 2006
    Man, I feel silly bitchin about a little light......


     
  11. Nov 4, 2010 #111 of 169
    bsprague

    bsprague Legend

    230
    1
    Feb 24, 2007
    My hunch is you have an intermittent hardware issue. It is the nightmare of electronics.

    A couple years ago I had problems with an HR21. It would get better, then worse. I took digital pictures, called DirectTV for repair and the service guy showed up. He started adjusting things and replacing connectors. He left after he thought it was fixed. It wasn't, so I took more photos and called again. This time I got the cell phone number of the tech. He changed more stuff and left. It broke again and I called him. He came back and finally agreed with me that I had an "intermittent electronic problem on the second tuner". After three different techs changed everything from the LNBs down, the last one swapped out the box and it has been perfect ever since.
     
  12. Nov 4, 2010 #112 of 169
    jlm_md

    jlm_md Cool Member

    18
    0
    Sep 7, 2007
    Maybe, it just seems odd that it started after the FM update and only on the HR24's that got it.
     
  13. Nov 4, 2010 #113 of 169
    Rich

    Rich DBSTalk Club DBSTalk Club

    27,002
    523
    Feb 22, 2007
    Piscataway, NJ
    Believe me, this is nothing compared to what we went thru for the first couple years. Have patience, they'll get the issues fixed. At their own pace, of course.

    Rich
     
  14. Nov 4, 2010 #114 of 169
    jlm_md

    jlm_md Cool Member

    18
    0
    Sep 7, 2007
    I know they will.

    I have been with them since 2003, I remember the HR10-250 early on when it thought it was a turtle.

    In that case it was broke out the the box and after a long while they fixed it. This time it was fine out of the box and they broke it.

    As long as it's just not me, I'm sure they'll get it corrected.
     
  15. Nov 4, 2010 #115 of 169
    nskatp

    nskatp New Member

    7
    0
    Jun 30, 2005
    Me too having the video freezes after 0x418 (got it Tuesday), but on Live TV. Every time I change channels the freezes start for a couple of minutes, audio is perfect, then it stabilizes.

    BTW I have a HR24-200.
     
  16. Nov 5, 2010 #116 of 169
    Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Well, my Audio Switching Problem was not fixed by the NR so I played around with it and finally switched out my Coaxial Digital Audio Cable for a Toslink Cable and now it is working Perfectly for 24 hours.

    I will continue to Monitor it to see if it indeed Reverts back to Switching from Digital to Analog and then back to Digital and then back to Analog but if it doesn't my Conclusion is that all this time it was caused by a Bad Coaxial Digital Audio Cable!!!
     
  17. Nov 5, 2010 #117 of 169
    Rich

    Rich DBSTalk Club DBSTalk Club

    27,002
    523
    Feb 22, 2007
    Piscataway, NJ
    My first 24-500 was damn near perfect out of the box. I expected to have problems as the NRs came and I did. But, already, they are stabilized and I'm pleased with my 500 and 200. Surprised, I am. :)

    Rich
     
  18. Nov 5, 2010 #118 of 169
    retromzc

    retromzc Legend

    254
    0
    Sep 6, 2007
    My HR24-500 seems to like 0x418. It has returned to being very fast and responsive. Now, please update the channel logos.
     
  19. Nov 5, 2010 #119 of 169
    Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Mine seems to like the 0X418 as well as it is Snappy and Very Fast and now that I have my Audio Problem fixed I am a Happy Camper!!! :D
     
  20. Nov 5, 2010 #120 of 169
    sstv

    sstv Legend

    262
    1
    Jul 30, 2006
    DALLAS TX
    Hi All
    HR24 500 and AM21 record OTA problem has not been fixed.
    Pixels and audio breakup OTA has not been fixed.

    All OTA signals are 95 to 100%
    I do not see any improvement with NR 418

    I am starting to miss my HR20 100

    SSTV
    Since 94
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page