1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR24/H24 0x0419/0x41A: Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Sep 22, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DrummerBoy523

    DrummerBoy523 Godfather

    498
    0
    Jan 9, 2007
    Franklin, TN
    We received this update on 11/2 on our HR24-100.

    When we press MENU->ON DEMAND->CHANNELS... we receive a message "1000 (DTV) not available"

    A reboot of the machine has not solved the issue.
     
  2. MISpat

    MISpat Legend

    210
    1
    Apr 21, 2009
    Not sure if this only started on this software release or the previous one, but using the button to go back 6 seconds sometimes takes me back to the beginning of the program instead.
     
  3. SPG900NY

    SPG900NY AllStar

    56
    0
    Aug 13, 2010
    Just an update to my post in this thread -- the latest CE firmware (0x0448) seems to have fixed the issue I posted about earlier.
     
  4. Impala1ss

    Impala1ss Godfather

    284
    0
    Jul 22, 2007
    Got update last night. TV had msg 'the receiver is in standby mode and had to be turned on'. Had to unplug D* box to get it to work,
     
  5. Mark Jay Jones

    Mark Jay Jones Cool Member

    13
    0
    Oct 2, 2007
    This morning my HR24-500 got the 0x0419 upgrade.

    There was no sound. I checked everything that could possibly be wrong, everything was fine, but the DVR was not putting out any sound.

    I finally went to the System Setup/Audio menu, switched Dolby Digital to off (that does digital stereo) and then back to Dolby Digital and the sound came back!

    This happened with this same DVR with a previous upgrade.

    I don't know if this is relevant, but I output the Dolby Digital on the HDMI connector to my AV receiver to decode the audio.
     
  6. I WANT MORE

    I WANT MORE CowboySooner

    1,320
    35
    Oct 3, 2006
    Northern plains
    MRV no longer working. I do not have DECA but was doing MRV the old fashioned way. After latest upgrade I get a message that I am not set up for MRV.
     
  7. Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Are you paying for WHDVR Service?
     
  8. sbelmont

    sbelmont Legend

    227
    1
    Aug 5, 2007
    Had the same issue on my HR24-100. Turned it on and no sound. Tried every output, the Yamaha receiver and my whole home sound system. A RBR cleared it up.
     
  9. Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    Did you try changing the channel?

    Also, make sure you do a Menu Reset and not an RBR (RED BUTTON RESET).
     
  10. I WANT MORE

    I WANT MORE CowboySooner

    1,320
    35
    Oct 3, 2006
    Northern plains
    Sure am.

    EDIT: Had to call in and have it re-authorized. Good to go.
     
  11. Bofurley

    Bofurley Godfather

    324
    0
    Oct 11, 2006
    KS
    richierrich, please explain to me what you mean by doing a menu reset rather than the red button reset!
    Everytime I have a firmware update, at least the last 3, when I turn on my HR24-500 I do not have any sound, I tried the channel up or down thing, with no luck, the only way I have found what works is the red button reset!
    I called Direct yesterday, and they had no other suggestions than the one I used.
    I have had no problem with the red button reset, but am curious about the menue reset.
    Thanks for the information.
     
  12. hdtvfan0001

    hdtvfan0001 Well-Known Member

    32,456
    258
    Jul 28, 2004
    There is a menu-based way to reset your HD DVR unit...

    Select:

    MENU --> PARENTAL, FAV's, & SETUP --> System Setup --> Reset --> Restart Receiver --> - (a dash located next to the zero on your remote)

    This will do pretty much the same thing in about 5 seconds of remote use that a red button reset (RBR) does. The RBR is most often used when units are "locked up". Under normal use, the menu reset is better to use. DirecTV retains a record of resets, so it may help to have that information in the future if you have any other problems.

    Otherwise...both methods work.
     
  13. Bofurley

    Bofurley Godfather

    324
    0
    Oct 11, 2006
    KS
    hdtvfar001, thanks for the information.
    At 80 years old, it is good to learn something new everyday.
    I really do appreciate the heads up!
     
  14. Richierich

    Richierich Hall Of Fame

    8,489
    7
    Jan 10, 2008
    You may not have had a problem with the RBR but you could.

    The Best Way so you don't get a "Superblock Error" is to Hit the Menu Button, then "System Setup", then Reset (at the bottom of the screen), then "Restart Receiver", then Enter a Dash (-) in the Box and let it Gracefully Shutdown all Service, Requests and Tasks and then it Powers Off and then Starts backup.
     
  15. mikeny

    mikeny Hall Of Fame

    1,914
    0
    Aug 20, 2006
    Just got 0x419 pushed to this HR24-500 yesterday morning.

    2 issues (probably related):

    1. Lost normal 'Yellow Button functionality'. Instead it brings up Media Share Options (even though I'm not in Media Share)

    2. Even going 'old school' through the menu system to enable CC doesn't bring them on.

    I didn't get a chance to reset the unit yet.
     
  16. sbelmont

    sbelmont Legend

    227
    1
    Aug 5, 2007
    Yes. I had tried multiple channels and settings, including checking the Dobly Digital selection.

    I actually did a menu reset, not a RBR.
     
  17. mhe4

    mhe4 Cool Member

    10
    0
    Jan 5, 2004
    Now a "Dot" appears when trying to tune to channels(and doesnt tune) under the "View previous channels" option in the yellow button " tv options" menu.
     
  18. anleva

    anleva Icon

    568
    1
    Nov 14, 2007
    I have the same issue on my HR24-500. If you select a channel under "view previous channels" it just places a dot/bullet to the left of it. It no longer tunes to that channel.
     
  19. jnelaine

    jnelaine Legend

    128
    0
    Jun 8, 2008
    I'm having a problem with Media Share. Whenever I try to play music it will skip frequently like a scratched up record. Music plays just fine over Media Share on my HR22, but on my HR24-500 it's useless. I tried streaming both from a Windows 7 system (WMP 12) and an XP system (WMP 11) and both have the same issue. I also tried streaming from PlayOn and also have the same issue.
     
  20. patricw

    patricw Mentor

    31
    0
    Jul 4, 2007
    Same problems here with HR24-200, and H24-200 boxes... man, you don't realize how much you use the "previous channel" button, until it quits working!

    (this happened after the 0x41 update last week)
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page