1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x02AF/0x02B0 - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Dec 16, 2008.

  1. EricJRW

    EricJRW Icon

    507
    0
    Jul 6, 2008
    Keller, TX
    I've been having this reoccurring issue where I can turn on the HR21 with the remote, but once on, the HR21 does not respond to the remote. The remote is in IR mode, and I know it's sending because the TV shows it's receiving a signal. It's happened several times, with a RBR being the only thing that worked. Well last night I switched the remote back to RF mode, and with the first power-up for today, it worked... I mention this in case anyone else is having similar problems, this may be a solution.
     
  2. Kenkong586

    Kenkong586 Legend

    160
    0
    Apr 3, 2007
    1/21/09-10:00PM--CSI: NY did not record due to an unexpected error (3). I had Lost recording from 8:59p-11:01p and Criminal Minds recording from 8:59P-10:01P with CSI: NY scheduled from 9:59PM-11:01PM. Very annoying, no reason it shouldn't record.
     
  3. Steve615

    Steve615 Hall Of Fame

    4,651
    38
    Feb 5, 2006
    Middle TN area
    HR23-700 (New install on 1/22/09)
    2 Diagnostics Keys:
    20090123-148E
    20090123-4F1

    Experienced several issues with the new HR23-700 this afternoon/evening.
    It began with the box "freezing up" and giving constant 771 error messages.
    I restarted via menu to see solid blue and pink screens,no video/no audio.
    Rebooted again to get programming back on the TV,but the video was a very bright pink color,with no audio.
    The last reset has worked out well so far,the HR23 appears to be back where it was at before all of this stuff popped up.
     
  4. studdad

    studdad Icon

    654
    0
    Aug 11, 2008
    This :01 crap really pisses me off.
     
  5. bsnelson

    bsnelson I can has HR2x?

    149
    0
    Jul 6, 2007
    I've noticed two strange things on my HR20-100 in the last couple of days; no idea if they're related.

    1. When I change channels, the top banner stays on the screen until I press exit. It doesn't seem to "time out".
    2. When watching live TV, the bottom banner shows the name of the current show, but the timeline is only 30 minutes long, no matter how long the show really is, and the current position is somewhere within this range. Further, there is no green "history" bar, even if I have space to rewind or FF.

    These (or this) are a first for me. Do I need to do that diagnostic thing for this, and if so, how do I do it? Internal drive only, haven't tried rebooting, and it's been up for at least a couple of weeks.

    Brad
     
  6. tomallison24

    tomallison24 AllStar

    80
    0
    Dec 10, 2008
    I'll be no help but both of my daughters recently got new HR22-100 receivers, one daughter has absolutely no lost recordings while the other daughter loses more than half of her recordings and shows the "keep or deletes". Must be the individual boxes?
     
  7. skimmilk

    skimmilk Mentor

    33
    0
    Jan 12, 2008
    Another 771 on tuner 2. RBR fixed the problem but this is just sad.
     
  8. ktabel01

    ktabel01 Legend

    217
    0
    Aug 19, 2006
    HR20-700 with 771 errors on locals. again, it's like 5 of the last 7 days now. no fix with rbr
     
  9. wolfman730

    wolfman730 Legend

    109
    0
    Sep 10, 2006
    I have 2 HR20-700's that were having 771 issues. I called D* and was told that they were going to send a fix thru the phone line ( software patch maybe). Anyway that was a couple of weeks ago and so far, (knock on wood) , I haven't had any problems.
     
  10. FilmMixer

    FilmMixer AllStar

    80
    0
    Aug 29, 2006
    Started having the issue this week also.. a launch HR20-700... no HDMI when first turned on, and the box is very slow to switch resolutions... which doesn't help.

    Reboot brings the HDMI back...
     
  11. quarky42

    quarky42 Mentor

    35
    0
    Oct 11, 2007
    HR23-700, brand new, just updated to 0X02AF.

    When I pause something I am watching the audio on my receiver freaks out. It blinks Linear PCM 48 (Sony STR-DG92 connected via HDMI). This is like the audio signal is cutting in and out very fast. I hope it doesn't mess up my receiver causing it to switch so quickly.

    The audio stream of this particular show is LPCM 48 anyway, but seeing the blinking while a show is paused is driving me nuts.
     
  12. penguin44

    penguin44 Legend

    137
    0
    Oct 29, 2005
    First 771 message in a while for me, but only on HBOHD (east not west) and HDNet only. Did a RBR but nothing fixed it. Hr21-700

    EDIT: Now all 771 on MP4 HD stations.
     
  13. Richard

    Richard Legend

    239
    6
    Apr 23, 2002
    South Texas
    I get this same issue, also have intermittent garbled audio on all Local HD channels through the AM-21, but have had this since I got it, and just assumed it was normal.
     
  14. rgignac

    rgignac New Member

    6
    0
    Jan 19, 2009
    I'm experiencing an incompatibility between an LG 26LG40 LCD TV and an HR22-100 receiver connected via HDMI. The HR22 is running software version 0x2AF.

    When both devices are initially powered on, the LG TV displays "connecting" for approx. 10 seconds and then "no signal." After 1 to 6 minutes in this state, the LG will suddenly connect and operate normally. Power cycling the LG one or more times after the initial failure will also correct the problem (leaving HR22 powered on). Once connection is established, everything operates normally.

    I've tried switching HR22 receivers, along with an HDMI cable from a different manufacturer. I've also tried Native Off and one fixed resolution (720p or 1080i), and Native On and multiple resolutions (480p, 720p, 1080i). None of these changes made any difference to the problem described above. (Please note, this LG model doesn’t support 480i over HDMI.)

    I connected a Sony DVD player via HDMI using the exact same cable and LG input as is normally used by the HR22. The Sony DVD player connected to the LG TV in less than 10 seconds. I repeated this test twice, allowing for both devices to be powered down for several hours between tests.
     
  15. EricJRW

    EricJRW Icon

    507
    0
    Jul 6, 2008
    Keller, TX
    What happens if you turn one on before the other? For me, it's the TV... If the TV is on first, the HDMI handshake (for copy-protection) is much more reliable. You might need to do something similar (I had to reprogram my multi-remote to turn the TV on first and give it more "warm-up").
     
  16. Ken S

    Ken S RIP

    6,201
    0
    Feb 12, 2007
    Almost everytime I use 30 second skip multiple times on an SD (BBCA) show it doesn't return to normal playback...it goes into some form of FF. Hitting pause, play, etc. will not fix this. The only cure so far is to hit the skip back key.

    HR21-200
     
  17. yaddayaddayadda

    yaddayaddayadda Cool Member

    12
    0
    Oct 12, 2005
    I have an HR20-700, I have A&EHD as one of my quick tune channels. When I go to select it through the quick tune menu - I get some PPV channel. One night it was a Carolina Hurricanes game, the next a Basketball game. If I go (CH down) I do get to BBCA. And then if I go Channel Up, I'm on A&E....
     
  18. HDbruce

    HDbruce Mentor

    39
    0
    Jun 30, 2007
    I have a mysterious problem with the new quick tune feature. Yesterday I tried to quick tune to Ch 209, ESPN2HD. I received a "channel not purchased" message. Knowing that to be false, I tuned 209 manually and everything worked OK. I re-saved the correctly tuned channel in the quick tune box but when I switched to another channel and back to the new entry I received the same "channel not purchased" message. I verified with the guide that it has indeed tuned to Ch209(HD). The other 8 channels in the Quick Tune box work fine, including Ch 206, ESPNHD. The equipment is an HR20-100. Strange. <reposted from a Quick Tune thread>
     
  19. rgignac

    rgignac New Member

    6
    0
    Jan 19, 2009
    I've tried leaving the LG TV on and power toggling the HR22 with no effect to the decribed problem.
     
  20. Tonedeaf

    Tonedeaf Legend

    254
    1
    Jun 13, 2006
    After having no issues in awhile, had a reboot while recording(or not recording) Lost last night. Was playing the Wii last night and seeing the orange light recording Lost was a good thing, then at about 830 or was it 930? I see the blue circle going around. :mad::nono2:

    Guess I will have to watch on PC now to catch up.
     

Share This Page