1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR2x and R22 0x02AF/0x02B0 - Issues Only

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Dec 16, 2008.

  1. Dec 23, 2008 #81 of 254
    SWORDFISH

    SWORDFISH Legend

    189
    0
    Apr 16, 2007
    I received the update last night on my HR20-700. I have never had any "searching for signal tuner 2" issues in the past. Thanks to this "update" I do now. Every time I switch the channel to tuner 2, the searching for signal message flashes onto the screen for 1-2 seconds, then the channel comes in fine.

    We are having some more weather issues here in Chicago, so my signal strengths are down a little bit. This is what i have tried so far:

    1. I ran a test: Tuner 1 (89%), Tuner 2 (66%).
    2. Re-ran Satellite setup. No change.
    3. Switched Inputs. The problem stayed on tuner 2.
    4. Reset box. Then ran a test: Tuner 1 (89%), Tuner 2 (75%). I then switched channels a few times and ran the test again: Tuner 1 (89%), Tuner 2 (67%).

    Other than the annoyance of the message popping up on the screen and the resulting delay in the channel change, it is not yet a major issue. I just hope it does not get progressively worse.

    I would rather have Tuner 2 functioning normally, instead of QuickTune. Thanks D*.


    SF
     
  2. Dec 23, 2008 #82 of 254
    AirShark

    AirShark Legend

    127
    3
    Oct 28, 2006
    HR20-700

    Connected VIA HDMI/Vizio VZ47LF/AT-9 Dish

    HORRIBLE consistent cyclical audio stuttering on nearly all recorded programming and increased video stutter on live television when coming out of pause for appx. 30 seconds.

    Ive had some small issues with this on other releases, but the level of stuttering on this release for me has been ridiculous.

    DirecTV, please address this issue.
     
  3. Dec 24, 2008 #83 of 254
    dvdmth

    dvdmth Icon

    1,071
    5
    Jul 24, 2008
    Denver, CO
    You know, it would not surprise me if the issue happens around tick marks. When I think about, when I navigated back to where I was watching at the time of the skip-to-end, I always seemed to find my place close to a tick mark. I may do some testing later...
     
  4. Dec 24, 2008 #84 of 254
    dodge boy

    dodge boy R.I.P. Chris Henry

    4,231
    0
    Mar 31, 2006
    R22 0x2af???

    --------------------------------------------------------------------------------

    Downloaded this 0n 12/23 at 3:53 a.m.

    I have an R22-100
    Ver. Ox2af
    Report Number: 20081224-10BC

    When I try to play shows that were recorded off my locals, I get a BLACK SCREEN with a message "Searching for Authorized Content". I deleted the offending recordings. I am Doing an RBR.
     
  5. Dec 24, 2008 #85 of 254
    sunking

    sunking Godfather

    415
    0
    Feb 17, 2004
    Everything has been fine until now with transcoded video via mediatomb. Went to watch a video yesterday and none of them work and noticed I received the update yesterday morning.

    Anyone else having mediashare issues? Very convenient to happen the day before xmas, because ya know, nobody ever watches home movies or anything over the holiday.

    Many places have moratoriums on software changes over the holidays. Perhaps Directv should also.
     
  6. Dec 24, 2008 #86 of 254
    crazygoji

    crazygoji New Member

    3
    0
    Dec 24, 2008
    I have an R22. We got the upgrade overnight. This morning the Searching for Signal on Satellite 2 happened. I reset and it couldn't come out of it. We have very wet snow falling in Chicago right now so I checked the dish. It had a coating so I s-l-o-w-l-y climbed up and cleared the snow. I then reset again and it completed this time.

    On the D* Installer forums, one of the installers asks about R-22s and the gray lbx on top and bottom of the screen on On-Demand recordings and gray pillars on the sides of the screen for users with widescreen TVs. He was told this would be taken care of on this update. I haven't tried any new on-demand but the older On-Demand still have gray lbx bars at the top and bottom.

    I checked HDTV in the settings and it is still only possible to set screen resolution.
     
  7. Dec 24, 2008 #87 of 254
    mbuser

    mbuser Godfather

    308
    0
    Jul 6, 2006
    The channels list for setting up favorites lists is much better in some ways, much worse in others.

    It's good that there are now descriptions, but would be better if it showed both the name and the description, instead of just the description. Also, many of the descriptions are so long that they're chopped off, so there is no HD designation for those channels. The HD local names are weird too.

    Hopefully somebody will go through and at least edit the descriptions a little bit better. Showing the channel name as well would be nice, though.
     
  8. Dec 24, 2008 #88 of 254
    GregLee

    GregLee Hall Of Fame

    1,701
    19
    Dec 28, 2005
    For version 0x02AF on the HR20-700, report id #20081224-2445:

    Adding resolutions that the TV handles displays strange and confusing test screens. I had my HR20 set for 1080i only, but I got a new TV which handles all the resolutions (Samsung pn50a450), and when I selected each new resolution to be checked: (1) a screen with a yellow prompt at the bottom was shown very briefly, (2) this screen was expanded vertically and a dim version was shown with the prompt (I'm guessing) off the screen at the bottom. Then as soon as I pressed any button, (3) a new foreshortened picture was displayed, occupying less than half the total height of the screen, and finally the next button I pressed, the display returned to normal. When I finally figured out that I should press the Info button to enable each additional resolution (not easy because I couldn't read the prompt that presumably told me this), I did manage to enable the additional resolutions.
     
  9. Dec 25, 2008 #89 of 254
    wb2fcr

    wb2fcr New Member

    4
    0
    Apr 15, 2007

    Never saw this before this upgrade.... but seeing it now and it's annoying :confused:
     
  10. Dec 25, 2008 #90 of 254
    steve053

    steve053 Godfather

    357
    2
    May 11, 2007
    Same here. See my post #45 earlier in this thread.
     
  11. Dec 25, 2008 #91 of 254
    dminches

    dminches Godfather

    500
    1
    Oct 1, 2006
    HR 20-700

    I filled my 9 quick tune squares and selected one of the channels. It properly tuned to that channel but from that point forward I could not change the channel. The banner would change but it would not tune into any other channel. Going to the guide didn't help. Going back into quick tune didn't help. I rebooted and things returned to "normal". I haven't tried quick tune again since I don't want to have to reboot.
     
  12. Dec 25, 2008 #92 of 254
    Rabushka

    Rabushka Legend

    165
    0
    Dec 21, 2007
    I accidentally duplicated a channel in quicktune. How do I delete it? Anybody know?
     
  13. Dec 25, 2008 #93 of 254
    txtommy

    txtommy Icon

    805
    0
    Dec 30, 2006
    While listening to XM I am having the info screen pop up and stay on after a few minutes. If I exit that display it just pops up again a few minutes later. The screen saver never does come on. I am afraid to listen to music for fear that the display will burn in.
     
  14. Dec 25, 2008 #94 of 254
    txtommy

    txtommy Icon

    805
    0
    Dec 30, 2006
    Just designate some other channel for that spot in the same manner as you entered the first. The new will replace the old.
     
  15. Dec 25, 2008 #95 of 254
    JimLill

    JimLill Cool Member

    13
    0
    Dec 19, 2008
    HR20-100 audio stutters
     
  16. Dec 25, 2008 #96 of 254
    bwclark

    bwclark Legend

    211
    0
    Nov 10, 2005
    Welcome to the 771 Club! However, this problem was occurring on my HR20 with the prior FW and this one as well. :(
     
  17. Dec 25, 2008 #97 of 254
    Rabushka

    Rabushka Legend

    165
    0
    Dec 21, 2007
    Thanks
     
  18. Dec 25, 2008 #98 of 254
    Thinker3932

    Thinker3932 Legend

    136
    0
    Apr 12, 2006
    I notice a few others are having audio problems with this software release. Like the guy who tried three TOSlink cables to try to get digital audio working again. My Sony HT DDW700 stoppped recognizing the digital signal from the toslink right after this upgrade. The receiver says "UNLOCK" when it tries to look at the optical cable--which is a Sony troubleshooting code for "I can't decode whatever the heck I am being sent." Everything was fine before this upgrade. Is there any way I can downgrade back to an older version of the software?
     
  19. Dec 25, 2008 #99 of 254
    swannyva

    swannyva New Member

    5
    0
    Aug 17, 2007
    I got the 771 message a while ago -- first problem with an upgrade in a couple years!

    HR20-700 on 0X2AF

    John
     
  20. onan38

    onan38 Legend

    312
    6
    Jul 17, 2008
    2 HR21-100's Noticed the Burp....... issue has gotten worse not only on locals but other channels to. Before it was just a quick Burp.. but lately has been a longer Burp................ noise. Signal levels all 88+ anyone else notice this?
     

Share This Page