1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR34 0x04C9 - Initial Release ISSUES ONLY

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Oct 28, 2011.

  1. Dec 26, 2011 #41 of 352
    epoxy79

    epoxy79 New Member

    6
    0
    Sep 14, 2007
    Well its doing it again,
    using components work,
    switching hdmi ports wont tv wont work
    turning HR34 on and then turn on tv wont work
    turn tv on , then HR34 still wont work
    changing cables dont work.
    Used a dell monitor with hdmi, wont work unless RBR.

    looks like a HDCP issue, when you turn the box off it wont link to any devices unless its reset.


    I have the same problem, only worse no video or audio, pretty much no connection. unless RBR

    Thats is a work around, its not the main solution, lucky me, I still had a set of components, the box only came with hdmi.
     
  2. Dec 26, 2011 #42 of 352
    Drucifer

    Drucifer Well-Known Member

    9,397
    244
    Feb 12, 2009
    NY Hudson...
    Well, if isn't the set, and not the cord. That leaves the HMC as being defective.

    Call DirecTV, speak to Case Management, get 'em to send a Tech with a HMC replacement. The Engineer Dept will want to physical examine your HMC.
     
  3. Dec 26, 2011 #43 of 352
    jlangner

    jlangner AllStar

    58
    0
    Feb 2, 2007
    Only other issue I have now is every few days i lose connection to whole house network..restarting hr34 fixes it.
     
  4. Dec 27, 2011 #44 of 352
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    21,973
    1,015
    Nov 13, 2006
    What tv do you have? And is your hdmi plugged in directly to it or does it go through any kind of other device?
     
  5. Dec 27, 2011 #45 of 352
    gstivers

    gstivers New Member

    2
    0
    May 31, 2007
    If you have a custom favorites list, channels 1000 & 1100 must now be apart of that list to get CinemaPlus. My HR24 did not have this issue, you would think they'd have same programmers for all product lines, or are they just forcing you to scroll through channels 1000 & 1100 as a marketing ploy:lol:
     
  6. Dec 27, 2011 #46 of 352
    LameLefty

    LameLefty I used to be a rocket scientist

    12,182
    105
    Sep 28, 2006
    Middle...
    And you know this . . . how, exactly?

    It sounds to me, rather, like one of the many HDMI handshaking issues out and about in the world of consumer electronics. It may or may not have anything to do with a "defective" HR34.
     
  7. Dec 27, 2011 #47 of 352
    litzdog911

    litzdog911 Well-Known Member

    12,204
    63
    Jun 23, 2004
    Mill Creek, WA
    Much more likely that it's an HDMI incompatibility. We see this all too often because HDMI is such an inconsistent "standard". Replacing the HR34 for another one likely won't fix anything. Using Component Video as a workaround is probably the best approach.
     
  8. Dec 27, 2011 #48 of 352
    JerseyBoy

    JerseyBoy Legend

    158
    0
    Sep 1, 2006
    Thanks that fixed it.
     
  9. Dec 27, 2011 #49 of 352
    I WANT MORE

    I WANT MORE CowboySooner

    1,320
    36
    Oct 3, 2006
    Northern plains
    Fixed here too. Thank-you.
     
  10. Dec 27, 2011 #50 of 352
    LoweBoy

    LoweBoy Legend

    119
    0
    Sep 15, 2006
    Running the 0x04C8 release and morning it was locked up with no picture and/or response. Had to RBR to get it to respond. It worked fine yesterday after coming back from 4 days gone for Christmas. This morning was not so good.

    Running HDMI from HMC to Pioneer VSX-1021 and outputs to a Samsung UN55B8000FXZA
     
  11. Dec 27, 2011 #51 of 352
    classicrokr

    classicrokr Cool Member

    28
    0
    Dec 16, 2011
    Had my HR34 installed yesterday. It came with older release and it self-updated at noon yesterday to 0x04C8.

    Had an HDMI issue (after power off, the power on would yield no video signal to TV. Audio was not present either although audio controls seemed to indicate there was an audio signal??) as soon as installer left and then immediately after the update but not since. In each of the two cases I did a red button reset. In fact the first time I did that reset is when the software update came through.

    While time and more users will tell if it is a deficiency or problem in the HR34, my gut is that it is, as someone else pointed out above, probably just another of the HDMI handshaking issues. I have seen similar almost every time I add or switch equipment. Fortunately never very persistent. And beyond the first reset after the update it hasn't happened since (and I have been turning on/off alot).

    I have a 2011 model Sony TV with a Sony Sound Bar Audio System. The HR34 goes to the Sony Audio System and the TV goes to the HR34 all via HDMI.

    Since that update yesterday the most bizarre thing to happen was that the video was doubled. Two identical panels appeared with a thin vertical line separating them and of course the rendering was appropriately squashed to make it fit in the new dimension. This was on programming, the guide, menus, everything. Did a red reset button and it went away and hasn't happened since. Seemed like 3D gone wild in the 2D world.

    But overall I am very pleased with what I see --- and look forward to learning more and more to maximize my enjoyment and convenience.

    My bedroom set with the H25 has the new HD GUI and that is sweet! Will definitely look forward to it being released on the HMC.
     
  12. Dec 27, 2011 #52 of 352
    boxster99t

    boxster99t AllStar

    95
    0
    Mar 9, 2008
    I got my HR-34 today, and noticed an anomaly that I haven't seen reported here (I didn't check the CE). In any event, when I watch a recorded program hosted on either of my HR-21's (both set with Dolby Digital on) on my HR-34, it doesn't play in DD unless I hit info, scroll over to Audio/visual, and select English DD. Once I do that, it plays in DD, and the setting holds for that show, even if I stop & restart the program. But I have to do it for every show. DD is set to on, in the audio preferences of the HR-34.

    Set up as follows:
    2 HR 21
    HR 34 connected HDMI to HDMI switch-HDMI switch to Sunfire Theater Grand II via toslink for digital audio & HDMI FOR VID to Sony KDLXBR-52--MRV cat-5. Software is NR Ox4c8, downloaded today.
     
  13. Dec 29, 2011 #53 of 352
    LoweBoy

    LoweBoy Legend

    119
    0
    Sep 15, 2006
    Had to RBR to wake up box again this afternoon.
     
  14. Dec 31, 2011 #54 of 352
    flipptyfloppity

    flipptyfloppity New Member

    1,073
    0
    Aug 20, 2007
    Am watching a show that recorded at 8PM today, when I get to 8:41 (41 mins in) in the show and hit FF 3 times, it showed FF1, then play, then FF1, then play, then said "do you want to delete this recording". It basically jumped 19 minutes ahead to the end. When this happened, the entire show had already recorded.

    I opted not to delete the show, started from the start again and the problem has not happened again even though I am past 41 mins in now.

    This was with 0x4c8, the latest national release.

    I didn't have bug reporting enabled at the time. I enabled it now and filed a report. 20111230-1c38. Hope there's some useful info in there. Note: this report filing is taking forever. Hmm. I'm going to post anyway as if it already finished. I'll edit if necessary.
     
  15. Dec 31, 2011 #55 of 352
    flipptyfloppity

    flipptyfloppity New Member

    1,073
    0
    Aug 20, 2007
    In series manager, highlight a series you wish to move to lower priority. Press right arrow to indicate you are going to reprioritize it. Now press page down twice. Now press down arrow a few times. You will see the graphics update completely wrongly. The drawing is not correct unless the down arrow was pressed with the selection already at the bottom line of the list. Since after pressing page down the selection is at the top of the page, the drawing is wrong after paging.

    This is just cosmetic, but it's really ugly.

    I don't think my HR20-100 did this, but I'm not sure. I have smooth scrolling off.
     
  16. Dec 31, 2011 #56 of 352
    jimlenz

    jimlenz Legend

    141
    0
    Aug 22, 2007
    Had my hr34 installed yesterday with no problems. Today I wake up to 771b error on hr34. Worked with D to reset swim and all boxes. Was getting interimittent 771b on other boxes but now it is all back to only the hr34 at this point.

    Any idea what the issue may be?

    Jim
     
  17. Dec 31, 2011 #57 of 352
    Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,136
    27
    Sep 16, 2006
    How many total tuners do you have, and what type of SWM system (LNB, SWM8, or SWM16) ?
     
  18. Dec 31, 2011 #58 of 352
    Drucifer

    Drucifer Well-Known Member

    9,397
    244
    Feb 12, 2009
    NY Hudson...
    So I'm not the only one.
     
  19. Dec 31, 2011 #59 of 352
    jimlenz

    jimlenz Legend

    141
    0
    Aug 22, 2007
    swim 16 with 13 total tuners. 5 for the hr34 and 5 hr 20-24 boxes.
     
  20. Dec 31, 2011 #60 of 352
    Drucifer

    Drucifer Well-Known Member

    9,397
    244
    Feb 12, 2009
    NY Hudson...
    How are your Receivers divided on the SWiM-16. Each leg can only have 8-tuners.
     

Share This Page