1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR34 0x04CD: Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Stuart Sweet, Mar 12, 2012.

  1. Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    287
    Jun 18, 2006
    This is the official Issues and Discussion thread for the Spring 2012 release for HR34. This release does not have the HD GUI.

    Release notes: http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=202927

    We ask that you keep polite and focused within this thread, and post as much detail as possible. If your receiver is set up for network issue reporting, please post the key generated by the receiver.

    Being part of the DBSTalk community means working together to help each other document issues and come up with solutions. While everyone gets upset from time to time, this is not the appropriate place for vents or rants. All off-topic posts and discussion will be deleted.


    Thanks!
     
  2. Jerry_K

    Jerry_K Godfather

    433
    0
    Oct 21, 2006
    Thanks Stuart, the old thread was getting pretty long in the tooth.

    Issues with 0x04cd

    Audio with native turned on. Switch from HD to SD or sometimes in SD only the audio drops out.

    Kudo for new software. Finally the beginning of shows are recorded. You have to rewind to get it but at least it is there. Old software missed beginning of most shows.
     
  3. tonypitt

    tonypitt Legend

    115
    1
    Jul 19, 2007
    Not sure if this is a known issue as I just noticed it tonight and don't recall reading it before:

    I've noticed that shows which are downloaded by my Nomad show up as not being new in the HR34's list. (i.e. they look like shows which have already been viewed--they show up in gray and are not counted as being new in the "x New/x Total" count.)
     
  4. Chuck W

    Chuck W Icon

    853
    12
    Mar 26, 2002
    Connecticut
    Had a tuner freeze up on me just now. I was watching a hockey game and missed a goal. I rewound to the goal then fast forwarded to the "live" tv and it froze when it reached the end. No sound the the picture was frozen, like I had hit the pause button, but I didn't(it also showed the play arrow onscreen, not the pause icon). Hitting pause or play did nothing.

    I could swap to the other tuner without issue, but when I swapped back, it was still frozen. The only way to get it going again was to change the channel and then come back to that channel.
     
  5. RACJ2

    RACJ2 Hall Of Fame

    3,866
    4
    Aug 2, 2008
    I was using double play today on my HR34 and when I switched to the tuner that was buffering, the screen was gray. The status bar showed 30+ minutes of green buffer, but it wouldn't move from the first minute. When I tried to fast forward or rewind, it wouldn't move. Had to enter the channel # in again and it started playing from that point forward.
     
  6. mitchinpa

    mitchinpa Cool Member

    22
    0
    Aug 28, 2007
    While watching a PPV VOD, the movie would skip ahead a few minutes. Did this multiple times during playback, usually around the "tick" mark in the status bar. Even after rewinding, those skipped parts would not play.
    Also, when watching a recorded show, if you pause the show, it will un-pause and continue playing by itself.
    And I experienced the loss of audio for 3 or 4 seconds after you un-pause a recorded show.
     
  7. TScottTX

    TScottTX New Member

    9
    0
    Dec 19, 2006
    While watching and catching up with a show that is recording, the playback will stop when the end of recording occurs. There is no way to "resume" and I have to re-start and fast forward to the point where I was watching.
     
  8. Chuck W

    Chuck W Icon

    853
    12
    Mar 26, 2002
    Connecticut
    This sounds exactly like the issue I mentioned a couple posts up, except I wasn't actually recording the show(although the buffer was recording).
     
  9. Jerry_K

    Jerry_K Godfather

    433
    0
    Oct 21, 2006
    Not sure if it will work for all of you with the weird pauses, gray screen, lack of audio etc. Someone on the original thread said turn off native. I turned off native and those problems went away.
     
  10. Chuck W

    Chuck W Icon

    853
    12
    Mar 26, 2002
    Connecticut
    So, went to bed last night and my HR34 was seeing my other 3 receivers fine. Came home from work today and it was only seeing 2 of my 3 receivers. It lost connection to one of my 2 HR24-500's. However, while the HR34 was not seeing the one HR24-500, that HR24-500 COULD see the HR34.
     
  11. usnret

    usnret Icon

    603
    2
    Jan 16, 2009
    Chuck - did the 24 that lost the 34 have the power saver turned on by any chance??
     
  12. tsbrady1

    tsbrady1 Legend

    150
    0
    Jan 6, 2006
    grey screen issue coming off pause, I have had my HR34 for almost a month now and have had no issues, last night I was watching american Chopper and put it in pause, switched to live TV then when I can back to the recorded program I got the grey screen and an unresponsive remote, tried a menu reset but it would not work, had to do an rbr, I am using HDMI and native is off
     
  13. Chuck W

    Chuck W Icon

    853
    12
    Mar 26, 2002
    Connecticut
    No it didn't. That HR24 had power save turned off. What's funny is my second HR24, DID have power save turned ON(forgot to turn it off when I got it on Monday) and that one did NOT lose connectivity with the HR34.

    I rebooted the HR34 yesterday and it began seeing all 3 receivers again. I'll check tonight when I get home and see if it still sees all 3(it did continue to see all 3 till I went to bed at about midnight last night).
     
  14. Jerry_K

    Jerry_K Godfather

    433
    0
    Oct 21, 2006
    I guess I posted too soon. Once again the beginning of programs are being cut off. Too much of following program on recordings and many missing openings on recordings.

    I hate to have to manually record 89 series links.
     
  15. Rob Dawn

    Rob Dawn AllStar

    102
    0
    Jan 11, 2006
    Colorado
    And this does NOT happen on your HR24 Jerry?
    (Just trying to be thorough and make sure it is solely an HR34 issue.)

    (I would love to get an HR34 for the 5 tuners and 100 Series Links but NOT with all the problems people are reporting - and still reporting after the latest software update.)
     
  16. sigma1914

    sigma1914 Well-Known Member DBSTalk Club

    14,599
    370
    Sep 5, 2006
    Allen, TX
    The 34 really misses the beginning of every recording for everyone?
     
  17. TDDV

    TDDV New Member

    6
    0
    Feb 22, 2007
    sigma1924, I noticed my 34 does the same, but I'm able to rewind to the start on most shows.
     
  18. usnret

    usnret Icon

    603
    2
    Jan 16, 2009
    It doesn't miss the starts, you just have to rewind it to get the first 6 or so seconds of the recorded programs.
     
  19. lgb0250

    lgb0250 Legend

    318
    9
    Jan 24, 2010
    Had the gray screen freeze up two days in a row while changing channels. Finally did a reset and all has been fine since.
     
  20. KK in CT

    KK in CT Legend

    239
    4
    Jul 13, 2010
    Not for me yet. I did have the issue where my He24 could see the HR34 but not the other way around, but that seemed to correct itself the day after install. Looking forward to getting the HD GUI hopefully soon.
     

Share This Page