1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HR34 Genie: Version 0x05D3 - Issues/Discussion

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Scott Kocourek, Oct 31, 2012.

  1. Nov 3, 2012 #41 of 303
    nmetro

    nmetro Godfather

    946
    54
    Jul 11, 2006
    I have seen this with Genie turned on, with the first Genie release, it seems this is still a problem. I turned off Genie, since its original release, because it seem to make things more unstable. If you have just turned on Genie, it may be taking over all 5 tuners to do what it does, ignoring the fact that you are watching TV.

    As for things I have seen so far with this release; audio dropouts over HDMI. Seems like this is a recurring problem. Easily fixed by stopping and restarting the recording, or change the channel back and forth on live TV.
     
  2. Nov 3, 2012 #42 of 303
    wease

    wease Cool Member

    13
    0
    Jun 27, 2010
    I have a swm switch box attached to my older style dish with the 4 dish inputs connected to the swm.Do i need a 8 way swm for this to work them?I think so or should i jst get a new swm dish complete setup that will do the 5 and 3?
    Thanks
     
  3. Nov 3, 2012 #43 of 303
    wease

    wease Cool Member

    13
    0
    Jun 27, 2010
    can you add 2 swm 4 way splitters together to make 8?
     
  4. Nov 3, 2012 #44 of 303
    Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,136
    27
    Sep 16, 2006
    If you have an SWM8 multiswitch (4 wires from dish, one out to receivers/splitter) then you are still limited to 8 total tuners. To get 16, you need to upgrade to an SWM16.

    If you have just 1 wire from dish, you will need a new LNB and a SWM16 to have more than 8 tuners.
     
  5. Nov 3, 2012 #45 of 303
    mjwagner

    mjwagner Icon

    642
    30
    Oct 8, 2005
    The little white triangles are still not there in the playlist.
     
  6. Nov 3, 2012 #46 of 303
    RACJ2

    RACJ2 Hall Of Fame

    3,866
    4
    Aug 2, 2008
    I had that issue with the last release, but its working good on the current release. Is your DVR full? Is this happening when you have several things recording at the same time?
     
  7. Nov 3, 2012 #47 of 303
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    22,544
    1,088
    Nov 13, 2006
    Have you done a menu reset since the latest update? If not, try that first.
     
  8. Nov 3, 2012 #48 of 303
    don s

    don s Mentor

    58
    1
    Sep 4, 2011
    Yes. They are all on fixed IPs, no luck. They were working fine, until they weren't. Sometime about 4 months ago DTV broke whole Home functionality for my HR34 with a firmware update, and its been broke since. The HR24s can all see and play each others recordings, but the HR34 no longer can. Every time I call about it they act like they are well aware of the issue and claim that they are working on it. Utterly frustrating.
     
  9. Nov 3, 2012 #49 of 303
    don s

    don s Mentor

    58
    1
    Sep 4, 2011
    Yes. Resets and RBR's do nothing.
     
  10. Nov 3, 2012 #50 of 303
    BuffaloDenny

    BuffaloDenny Icon

    691
    4
    Mar 19, 2007
    I lost all my SD channels again, with native turned on. Turning it off gets them back.
     
  11. Nov 3, 2012 #51 of 303
    RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,054
    311
    Jan 4, 2006
    Sounds like you may have a bad unit. My HR34 hasn't lost MRV in quite a long time.
     
  12. Nov 3, 2012 #52 of 303
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    22,544
    1,088
    Nov 13, 2006
    How exactly is your system wired? And how is your system connected to the Internet? Is it with a separate bbdeca unit, or are you using the HR34 to bridge the network? Is everything else on deca?

    Also, do you use pandora or on demand?

    I have a couple different suggestions you could try based on those answers just to see if you cold get it back.
     
  13. Nov 4, 2012 #53 of 303
    jibberyerkibber

    jibberyerkibber Legend

    238
    6
    Mar 1, 2012
    Perhaps some of you have had some of these problems, perhaps not. Anyway here goes.

    1. Since 0x5d3 downloaded, my HR34 has frozen-up 5 times. It usually fixed itself after approximately a 3 to 5 minute wait.

    2. The infernal TO RECORD THIS EPISODE prompt still appears when I change channels. I say this prompt should not appear when the RECORDING TIPS is turned off. Equally as annoying, the TO RECORD THIS EPISODE prompt appears when I play a previously recorded video!

    3. Unlike my HR23 and HR24, the HR34 still does not properly AUTO-REWIND when I go from FFWD to PLAY. Sometimes it does AUTO-REWIND a little bit, but not nearly enough to compensate for my reaction time. MY HR23 and HR24 both AUTO-REWIND a reasonable amount to restart the video at a point several seconds before when I pressed PLAY.

    4. Oftentimes when I go to the FFWD mode, the picture will freeze while the hard drive is actually fast forwarding "behind" the frozen picture.

    5. Sometimes when I an in the FFWD mode and I press PLAY, nothing happens. In other words, the HR34 will simply keep on fast forwarding. Oftentimes I have to press PLAY as many as 5 times to get the HR34 to back to PLAY from FFWD.

    6. I, like others have noted, get a message saying a program is recording when it is not. For example, when I try to delete a program on my TO DO list that is scheduled way in advance, I get the message.

    7. For the life of me I can't figure out why when I am scrolling down through the GUIDE, the highlight will jump from the program area off to the left and highlight the station info. BTW: those white triangles don't mean a thing. Most if not all of the stations without the white triangle still yield a list of their up and coming programs.

    8. Oftentimes when I use FFWD speed setting 4 to get to the end of a recorded video, when the HR34 gets to the end of the video, nothing happens. In other words, the dialog box asking me if I want to keep or delete the video does not appear.

    9. Sometimes when I key in a new channel number, the new number will appear on the screen, but the HR34 doesn't switch to the new channel. Sometime I have to key in the new number as may as three times before the HR34 switches to the new channel.

    10. I find that my particular HR34 is still oftentimes very sluggish to respond to commands from the remote. I am sick and tired of pressing a function button on the remote and have nothing happen, or have what is supposed to happen actually happen 1,2,3,4,5 seconds later. I wish my HR34 worked as well as my 1977 Apple II.
     
  14. Nov 4, 2012 #54 of 303
    Jerry_K

    Jerry_K Godfather

    433
    0
    Oct 21, 2006
    All the same as jibberykibber but I never use FF or REW unless I want to do the fifteen minute skip. Since the new software that is now unreliable and sometimes it jumps 15 sometimes it does not. My wife uses FF and it wouldn't matter how the backspace or whatever works as she never gets synched with the program and key presses. Sometimes she is minutes ahead. I only use 30 skip and replay so it is a lot less fuss when I do it.
     
  15. Nov 4, 2012 #55 of 303
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    22,544
    1,088
    Nov 13, 2006
    I have seen some of the issues you have, and noted a few things in red above.

    You seem to have a few more bugs that I have never seen though, and I wonder if maybe a guide flush might help, if you haven't tried that before. To do that, do a simple menu restart and then as soon as you are back up and running, do it again. that flushes all guide data and it will repopulate from scratch.

    Also, any chance you have a second remote you could try? Maybe swap it with another receivers remote. Some of your issues almost sound remote related.
     
  16. Nov 4, 2012 #56 of 303
    TDK1044

    TDK1044 Godfather

    576
    32
    Apr 8, 2010
    I hade my HR34 Genie installation yesterday. Love it. The only quirk I've found is that if you try and delete a recording that is set up days in the future, the device thinks it's recording now, and asks if you still want to delete it. But if I delete a show that is actually currently recording, it just does it without question.

    Love the box though.
     
  17. Nov 4, 2012 #57 of 303
    Datagg

    Datagg Legend

    260
    4
    May 17, 2009
    Mesa, AZ
    All of Jibbers list, PLUS Live tv being paused, not starting up again.... need to switch channels then back... Ive had the unit for 2 plus weeks now and this issue is increasing day after day... i cant begin to tell you how many resets i have done. oh another issue that began a few days ago, shows a show that is recording, visible sign at the top of it recording, yet never recorded..... I'm ready to throw this damn thing off a cliff.
     
  18. Nov 4, 2012 #58 of 303
    inkahauts

    inkahauts Well-Known Member

    22,544
    1,088
    Nov 13, 2006
    Have you done two menu resets in a row right after it comes back online?
     
  19. Nov 4, 2012 #59 of 303
    Datagg

    Datagg Legend

    260
    4
    May 17, 2009
    Mesa, AZ
    I did the first time, then the second time.. thought it helped, yet today it did it again...Its so random when it occurs, it could be a 5 second pause, to an hour... sometimes i can press play and it will begin other times not. a rewind to the beginning of pause to play doesn't help either, its like it just loses what it did, yet keeps the picture there yet wont start up.. insane....
     
  20. Nov 4, 2012 #60 of 303
    RunnerFL

    RunnerFL Well-Known Member

    17,054
    311
    Jan 4, 2006
    Sounds like a bad unit to me. Have you called DirecTV and have them send out a tech?
     

Share This Page