1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

HR34: Won't tune in SD Channels

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by BuffaloDenny, Sep 22, 2012.

  1. BuffaloDenny

    BuffaloDenny Icon

    691
    4
    Mar 19, 2007
    I rarely watch SD, but today I discovered my HR34 won't tune in any SD channel. Just a black screen with no audio. I reset, re-authorized, resolution is set for SD, sat signals are strong, etc. Is there any other common troubleshooting I can do on my own before calling support? I am not seeing any whole home issues yet, if that matters, any my HR24 does tune in the SD channels. I received 583 on Tuesday.

    Thanks.
     
  2. litzdog911

    litzdog911 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    12,171
    56
    Jun 23, 2004
    Mill Creek, WA
    How is your HR34 connected to your TV? Or AV Surround Receiver? Some TV's won't handle 480i SD resolution on their HDMI input. Try unchecking that choice from the HR34's HDTV/Video Setup Menu. You can also press the front panel RESolution button to toggle the video output resolution (480i, 480p, 720p, 1080i).
     
  3. BuffaloDenny

    BuffaloDenny Icon

    691
    4
    Mar 19, 2007
    I just tried that and it didn't work, but what's interesting is that when I try to re-select 480i it won't let me. I'm using HDMI into my AVR, and have been since I got the HR34 about 5 months ago. I've tuned into SD channels many times since then, it's just recently I noticed this happening, like this week, though I can't say for sure if it was before or after I got 583 dropped to my receiver.
     
  4. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    6,402
    293
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    As a test, run the HDMI directly to your TV and bypass the AV receiver.
    This will eliminate settings in the AV as being the problem.

    Edit: ADD: You might also try a Menu, Settings, Reset and see if that fixes it.
     
  5. jcwest

    jcwest Legend

    321
    5
    May 3, 2006
    This post jogged my memory.
    I set the NFL MNF game to record on ESPN and another recording was set for the first hour of the game as well. Was watching a recorded show and noticed the record light went out so I checked the status of the game recording.
    I had accidently hit 206 SD and the HR34 was ignoring it totally, no partial recording and no mention of it in history.
    When I tuned to 206 SD black screen. Then I checked several SD channels on either side of 206 and they tuned in perfectly, go figure.

    Cancelled the recording and set 206 HD and got the last half of the game.

    J C
     
  6. carl6

    carl6 Moderator DBSTalk Club

    12,390
    906
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    I just checked my HR34 and it is properly showing all channels, SD or HD (including those that have both an SD and HD version such as ESPN that you noted).
     
  7. hdtvfan0001

    hdtvfan0001 DIRECTV A-Team

    32,456
    258
    Jul 28, 2004
    You beat me to the punch Carl...just checked the HR34 here as well and can see both as well.
     
  8. BuffaloDenny

    BuffaloDenny Icon

    691
    4
    Mar 19, 2007
    Well, what happened for me when I called in was to turn native off, reset SWiM, reset HR34. That brought the SD channels back, and they seem to be stable. Clocked in at just under an hour to get that fixed. Thanks for the help guys, and hopefully these steps help others who might run into similar problems.
     
  9. west99999

    west99999 Icon

    1,348
    45
    May 11, 2007
    Resetting the HR34 most likely fixed it, did you not try that 1st?
     
  10. BuffaloDenny

    BuffaloDenny Icon

    691
    4
    Mar 19, 2007
    No, I tried that first last night. It seems the combo of resetting SWiM first and then the HR34 did it (plus I turned native off).
     
  11. carl6

    carl6 Moderator DBSTalk Club

    12,390
    906
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    Glad you were able to resolve the problem.
     

Share This Page