1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

iPhone app: "Loading Channels..." problem

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by LawHawk, Jun 25, 2013.

  1. LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    The DirecTV iPhone app is seriously problematic for me. This is not limited to the most recent update or anything; I've had the same problem through several updates and "bug fixes."

    The problem is that when I open the app, it says "Loading Channels..." for a long time, like 5 minutes at least. Then it gives me an error message saying "There was an error initializing the application. Please close the app and try again." When I do that, it does exactly the same thing again.

    I have this problem at least 2/3 of the time that I open the app. It is not related to the phone falling asleep - it happens if I let the phone fall asleep and also happens if I periodically tap the screen to keep it awake. It is not related to internet connection - it happens on home wifi, office wifi, and 3G.

    I did try deleting and reinstalling the app. I did it once a long time ago and again today. Did not fix the problem.

    Are others having this problem? Is there a solution?
     
  2. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    I would try the "clear@ log in setting" fisrt.
     
  3. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,153
    546
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    That's in Settings of the 'Phone, not the ones in the app.
     
  4. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    That's in Settings of the 'Phone, not the ones in the app.


    Right, thanks for the clarification
     
  5. LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    I found it, thanks. What an annoying "fix," though - I don't really want to have to type in my email and password every time I start the app, especially now that we all have to have such long, nonsense passwords for everything.
     
  6. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    I found it, thanks. What an annoying "fix," though - I don't really want to have to type in my email and password every time I start the app, especially now that we all have to have such long, nonsense passwords for everything.


    Awesome, thanks for the update
     
  7. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,153
    546
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    Doesn't have to be that way! Try toggling back to the other setting.
     
  8. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    Doesn't have to be that way! Try toggling back to the other setting.


    Hmm, what other setting. the "clear @ log in" only applies to the next boot up of the app
     
  9. LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    Yep, sure enough, it automatically went back to storing my password, and so far it has not had the "Loading Channels..." problem. Hope it stays this way. Thanks for the help.
     
  10. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    Yep, sure enough, it automatically went back to storing my password, and so far it has not had the "Loading Channels..." problem. Hope it stays this way. Thanks for the help.


    Awesome. thanks for the update
     
  11. LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    I've now started the app 20 times or so and I haven't had the problem once. Thanks a million!
     
  12. peds48

    peds48 DIRECTV A-Team DBSTalk Club

    18,419
    911
    Jan 10, 2008
    NY
    You are welcome
     
  13. LawHawk

    LawHawk Cool Member

    40
    1
    Mar 8, 2013
    Well, I don't know what happened, but now the problem is back and the "Clear Login @ Startup" doesn't fix it. That is, it doesn't even get the app to load correctly one time, let alone permanently. Previously, it seemed like one shot of "Clear Login @ Startup" fixed the problem permanently. Once again, deleting and re-installing the app doesn't help.

    Maybe I should reset my receiver :grin:
     

Share This Page