1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Issue Tracking: HR20 - 0xbe

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Sep 1, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sep 2, 2006 #21 of 214
    litzdog911

    litzdog911 Well-Known Member

    12,201
    61
    Jun 23, 2004
    Mill Creek, WA

    It would help to have more information since we haven't really heard of this sort of "distortion" problem yet ....

    * What channel? MPEG2 or MPEG4 HD?
    * Live, or recording, or both?
    * Dolby digital 5.1 audio, DD2.1 audio, or PCM digital audio?
     
  2. Sep 2, 2006 #22 of 214
    Wally_Gator

    Wally_Gator Legend

    118
    0
    Nov 28, 2005
    This is repeatable on SD as well.
     
  3. Sep 2, 2006 #23 of 214
    dthoman

    dthoman Legend

    237
    0
    Aug 22, 2006
    Confirmed with DTV last night that manual recording is still not fixed and they know about it. CSR put me on hold and checked they said people had been calling about it all day.

    I waited almost 12 hours to see if it was on TDL.

    Two ways to change settings on a SL. Either by the Prioritizer or the TDL. The Prioritizier has the current setting of Rucurring, while the TDL has the setting as Once. They corrected the one way to update a SL but not the other way.

    I have no Dolby problems whatsoever. I am running my system through a Bose system. No sync problems either.

    I have no problems with playback either.

    So basically the oxbe fixed nothing. Is that correct?:confused:
     
  4. Sep 2, 2006 #24 of 214
    Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005

    For your Manual Record...
    Is it missing them? (as in not recording)
    Or are they simply not showing up in the TDL?

    The 0xBE has fixes that are not apparent to the user (stability, process optimizing, and some other items)

    What is your Manual Record:
    Channel and time... so they can use it as a test case.

    I don't recall... have you tried deleting the SL and re-adding it... I think you did.
     
  5. Sep 2, 2006 #25 of 214
    smb3d

    smb3d Mentor

    36
    0
    Aug 24, 2006
    It was a MPEG2 Discovery HD Theater, I was watching it live and I'm not sure what Dolby Digital mode it was in. The digital distortion I was talking about is really hard to discribe, but it was only for a second or two before the audio dropped out. The only time I've heard any thing like it was when my cingular cell phone is about to drop a call it does the same sort of sound right before it drops. Like a weird vocoder robot voice. I'll report back if it does it again, maybe it was an isolated issue, or a problem with the show itself.
     
  6. Sep 3, 2006 #26 of 214
    Gotchaa

    Gotchaa Legend

    187
    0
    Jan 25, 2006
    This is exactly why it appears the HR20 is much faster than the HR10-250 TiVo...good design choice I think
     
  7. Sep 4, 2006 #27 of 214
    Wally_Gator

    Wally_Gator Legend

    118
    0
    Nov 28, 2005
    Tonight... I tried to play a SD recorded show. Recorded today at 4PM..
    Starting it, no sound. Rewinding and playing brought sound. Later a freeze point in the show, First, no sound, then frozen video..
    I reset the box and the video was fine.
    I also saw similar on a MPEG2 HD recording from earlier in the day..
     
  8. Sep 4, 2006 #28 of 214
    joekun

    joekun Legend

    118
    0
    Aug 18, 2006
    On Saturday I turned on my system to watch a football game. It wasn't on the right channel, so I switched over -- no sound. I tried the usual pausing and changing channels, nothing worked. I tried pulling the optical cable out of the back and then I was able to get audio through the analog jacks. Reseating the optical cable at both ends still left me with no audio, either with PCM or Dolby Digital settings. So I tried changing back to the channel that had just had sound, no luck. I tried changing to a non-DD channel, no sound. Finally I reset the box and sound came back.

    Later I paused to do something and when I came back the problem did as well. Finally I just pulled the optical cable out and listened with the analog cables for the rest of the day. At night I plugged the optical cable back in and things seem okay, though I'm having more trouble with getting DD than I did before the update.
     
  9. Sep 4, 2006 #29 of 214
    ShiningBengal

    ShiningBengal Godfather

    447
    0
    Jan 24, 2003
    It is certainly possible that certain Denon AVR models have an issue, but I have both the AVR-3803 (3 years old) and an AVR-2807 (3 months old) and neither has this issue with the HR10-250. I was using Toslink optical for audio with the AVR-3803 (HDMI not available) and HDMI with the new AVR-2807. :)
     
  10. Sep 4, 2006 #30 of 214
    dthoman

    dthoman Legend

    237
    0
    Aug 22, 2006

    The main reason I am trying to do a manual record is because the Contender on ESPN Tues at 7:00 doesn't flag as repeat or first run. I get as many as 20 episodes. I try to delete the ones I don't want but it just shows back up on the TDL.

    So I tried manuel record for tues at 7:00 ESPNHD. I do wait to check the TDL, but it will only show it once. Never to record again. I go to check the prioritizer and it shows as recurring, but when I check the SL through the TDL it shows as once and the once is grayed out.

    Now I thought the problems with just associated with the Contender, show I tried to do another manual record (just picked something) and it did the same thing.

    I don't think a lot of people are going to have this problem because there usually not manually recording things.
     
  11. Sep 4, 2006 #31 of 214
    Wally_Gator

    Wally_Gator Legend

    118
    0
    Nov 28, 2005
    So again, I receive the live pause playback no audio.. This after having it last night and a complete freeze of the box. I called into Technical Support and they want to send out a technician to "resolve" my problem...

    I am seeing more problems since oxBE....
     
  12. Sep 4, 2006 #32 of 214
    greywolf

    greywolf DBSTalk Club Member

    527
    0
    Jul 13, 2005
    Once again my WBBM MPEG4 programs didn't record properly and showed gibberish numbers for length of recording. A red reset resulted in those programs disappearing from the VOD list.
     
  13. Sep 4, 2006 #33 of 214
    cjr

    cjr Mentor

    45
    0
    Jul 13, 2006
    Freezing (ongoing problem, various programs)
    - Watching a program then decide to record midway thru
    - Hit rewind
    - Hit forward (freeze occurs)
    - Hit Play (still freeze)
    - Hit rewind (still freeze)
    - Hit FF (still freeze)
    - Stop/Play (still freeze)
    - Msg. "Do You Want To Delete"
    - Unfroze only when I hit pause then unpause

    - Looks like it can't handle jumping around a program that well.

    Skip to Tick
    - FF sometimes works
    - Skip to end and you get Delete Option and can't rewind back from end
    - Reverse skip never works
    - Button steps need to work like the HR10 (you can't tell me Tivo has a patent on that)

    Right Display box (during FF, skip, etc.)
    - Often turns purple/pink
    - TV = Sony KDF70XBR950
    - Component
     
  14. Sep 4, 2006 #34 of 214
    Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    What are you referring to here?
     
  15. Sep 4, 2006 #35 of 214
    cjr

    cjr Mentor

    45
    0
    Jul 13, 2006
    FF then Advance or Rewind then Advance with the HR10.

    The HR20 is FF for 3 secs (sometimes it works, sometimes it doesn't). I think the HR20 gets confused at times with the constant commands from the remote and at the least drains the battery on the remote.

    Just dump the 30 sec skip advance function. Advertisers are getting smarter by changing the length commercials. It's no longer the typical 4spots of 30secs. You are starting to see more 15sec and 20sec spots.
     
  16. Sep 4, 2006 #36 of 214
    FilmMixer

    FilmMixer AllStar

    80
    0
    Aug 29, 2006
    A weird one today... Was recording two episodes of China Rises on Disc HD... first one was done, second one in progress about 10 minutes... started watching first, realized we had seen it.. went to VOD, dash-dash, erased. Started to watch second one.. it only listed it as 3 minutes in length, watched to end, it stopped, asked if I wanted to delete....
     
  17. Sep 4, 2006 #37 of 214
    cjr

    cjr Mentor

    45
    0
    Jul 13, 2006
    I've had the same problem with it only partially recording a show (usually stopping less than five minutes into a show). Just never saw it live. Always thought it was my wife or kids screwing something up.
     
  18. Sep 4, 2006 #38 of 214
    Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    30 Sec SLIP can be used for much more then just avoiding commercials.

    If you are watching the "Award Shows" couple clicks to get past a boring speach. Baseball game, you can get past a pitch or two... football, basketball... or even Golf....

    On the news programs, to get past some of the fluff pieces...

    Or like when my wife watches Days of Our lives, she uses it to get past the storylines she is not intrested in..
     
  19. Sep 4, 2006 #39 of 214
    cjr

    cjr Mentor

    45
    0
    Jul 13, 2006
    That's what FF is for. You don't need another button to do that. Maybe developers need it but the vast majority don't.

    Nothing cool, nothing fancy, no secret codes, just make it work correctly. FF then advance to the tick/the end without asking me to delete it and being unable to rewind. Rewind then advance to the tick/the begining.

    And make FF>>3 and RW<<3 faster. Way to slow right now. The HR10 looks to be 2-3X faster.
     
  20. Sep 4, 2006 #40 of 214
    Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    Ahh well...
    Let's turn 30s SLIP (which was pretty much the #2 laking feature complaint about the R15 when it was released), no one wants it anymore...

    To each their own.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page