1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

L4.01 Software Experiences / Bugs

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Rob Glasser, Mar 21, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. skyviewmark1

    skyviewmark1 Godfather

    367
    0
    Sep 28, 2006
    Didn't get the update overnight. Receiver was in standby all night long.. When I checked this morning I still had 3.66. I reset the receiver to shut off and check for updates and now it is downloading new software which I suppose will be 4.01.. Have to leave for work so I can't wait to make sure.. Maybe I will have a nice surprise when I get home tonight..
     
  2. Tom in TX

    Tom in TX Icon

    714
    0
    Jan 22, 2004

    I only got it on one of mine.

    Tom in TX
     
  3. UT_Texan

    UT_Texan Mentor/Supporter

    122
    0
    Dec 9, 2004
    How exactly did you do this? I want to walk my wife through it since I am at work now
     
  4. Will Munshower

    Will Munshower AllStar

    53
    0
    Mar 4, 2007
    I have actually noted a dramatic decrease in sensitivity. I used to be able to pick up 28 digital channels, now I pick up 20. However, the 20 that I do pick up I get rock solid signal strength. No big deal though, I never watched those 8 channels anyway...Will
     
  5. lakebum431

    lakebum431 Icon

    615
    0
    Jun 30, 2005
    The difference here is on L366 (and the releases before it) once you closed the PIP window the pause went away. With L4.01 it will remain paused when the PIP window is closed.
     
  6. lakebum431

    lakebum431 Icon

    615
    0
    Jun 30, 2005
    If the receiver is scheduled to get the update all you need to do is turn off both tuners. After a few seconds the download will start. There is no other way to "force" a download.
     
  7. hometronix

    hometronix Cool Member

    22
    0
    Sep 8, 2006
    Got the update this morning. Only thing I have noticed is several instances of combined audio/video dropouts (almost like a "skip forward/skip back") during commercials on my local (Little Rock, AR) OTA-HD channel (ABC only, so far). Signal remains in teh 85-95% range, however....
     
  8. sbturner

    sbturner Legend

    134
    0
    Jul 24, 2002
    I got it last night and haven't had time to play with however I have no OTA channels anymore. I used to have three and they all were coming in strong last night. Has anyone else seen this?
     
  9. FitzAusTex

    FitzAusTex AllStar

    79
    0
    Jan 30, 2007
    Ok, My receiver is NOW getting 'an' update. Attempted to be patient by turning it off for awhile, and low and behold, I'm getting an update.
     
  10. Mike D-CO5

    Mike D-CO5 Hall Of Fame

    3,099
    0
    Mar 11, 2003

    I reported the same and also the local mpeg 4 hd channels in the lower range do not work in the search unless you leave their mirrored versions in the 6000 range enabled too. Makes the locks worthless for search reasons. IT also will limit Dish from using the hd channels in the lower channel number mirrors for all search functions. Who wants double channels in cluttering up thier guides. It needs to be fixed and I consider it a major bug in the locks and search features.
     
  11. Mike D-CO5

    Mike D-CO5 Hall Of Fame

    3,099
    0
    Mar 11, 2003

    Try deleting the ota channels and then rescan them and see if it helps you.
     
  12. hokie-dk

    hokie-dk AllStar

    60
    0
    Feb 4, 2006
    Noticed one problem last night: Audio was out of sync with the video on TNT (HD). That was the only channel with a problem, and it was consistent over the hour or so that I checked.

    I notice that pressing the Position button brings up side-by-side PIP instantly - without all the channel info being displayed over top of the picture. I like that, even if wasn't a specific design feature.
     
  13. mraub

    mraub Legend

    107
    0
    Mar 4, 2004
    L4.01 seems to have resolved an OTA reception problem I had with an nearby transmitter that uses a Thales exciter, which has demonstrated some incompatability problems with the 622's OTA receiver circuits in strong signal environments. Last night the signal level for this station was about 93/100, but it lost lock about twice a minute. This morning, with L4.01, the station came in at 100/100 and did not lose lock once during the 10 or so minutes I had it on. Thanks Dish.

    MIKE
     
  14. pdxsam

    pdxsam Godfather

    351
    0
    Jun 19, 2004
    Oddity in my 4.01 update.

    I've got multiples of local SD channel mapdowns. What I mean is Here in Portland I have the locals locked out 02-00 06-00 08-00 etc.

    This morning when I switched to the all sub guide view those 00 channels have returned . So now I have 00 locked out twice. In the locks the original 00 lockout now shows an HD icon in the list.

    So the updated remapped the locked out 00 to the HD channel and put a new SD
    remap back on the list.

    Could be very confusing for someone not looking deep enough into things.

    it took me a few minutes to dig and realize what was happening.
    Sam

    As a p.s. to this I think putting an OTA icon on the -01's would be a good indicator of what's what if someone has an ota setup also.
     
  15. James Long

    James Long Ready for Uplink! Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    45,751
    985
    Apr 17, 2003
    Michiana
    Check the email E* sent you ... IMHO two weeks would be too long. Beat the snot out if it and file a report Sunday night. Record things that you normally would not record, if needed (things you subscribe to or want to pay for).

    I would say the key on timers would be to make sure that your pre L4.01 timers are all still firing as well as any new ones. I'd also set a couple dishpasses using the new HD/SD record preference settings (after looking in the guide to see what is on this weekend that would provide a hit).

    This isn't beta software ... the long term tests have been done by the team ... just test what you can and report what you know.
    That would be a good comment for Sunday night.

    Personally an "everything's fine" post would be nice ... especially with details of what you tested and what worked well for you. The choice is up to you (and your interpretation of E*'s email instructions) but unless there was a major problem (such as loss of a satellite signal) I'd make one report this weekend. It would save some of the wading and also get rid of contrary reports (an everything fine now followed by "timer X" didn't fire tomorrow followed by "I found out by kid canceled timer X when the two minute warning appeared" later on).

    The more concise (and rational) your reports are the more helpful they will be.
     
  16. pdxsam

    pdxsam Godfather

    351
    0
    Jun 19, 2004
    I never did get any email from E. Could someone PM me where to officially post my issue?

    Thanks,
    Sam
     
  17. rogerpl

    rogerpl AllStar

    69
    0
    Aug 16, 2006
    I was able to do what you described with my 522 after it's last update that came with side by side pip. It was nice to swap tuners without using pip and still be paused.
     
  18. teachsac

    teachsac Legend

    112
    0
    Jun 10, 2006
    That has been going for about two weeks now. There's a couple threads at AVS and SatGuys. "Supposedly" TNT is aware and trying to rectify the problem.

    Back to the topic, the only problems I've had are:

    1. Lost audio/video once while changing from OTA to OTA. COuld push menu, info, etc. and see info. Had to do a front panel reset.
    2. Events that were scheduled to be skipped were restored after the update.

    S~
     
  19. lujan

    lujan Hall Of Fame

    1,202
    0
    Feb 10, 2004
    Make sure that both shows are broadcasting in HD and it will fill the entire screen both being the same size.
     
  20. hokie-dk

    hokie-dk AllStar

    60
    0
    Feb 4, 2006
    It will fill the screen side-to-side if both are HD, but it can't fill the screen top-to-bottom and also keep the correct aspect ratio.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page