1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Loss of signal (771 message) on HD and local channels

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by RVD26, May 2, 2010.

  1. May 2, 2010 #1 of 36
    RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    I wake up this morning and all of a sudden I get the 771 searching for signal message on all the local HD channels and most of the national HD channels.
    ESPN, HBO, and a few other HD channels come in just fine.
    Nothing has changed since yesterday.
    No bad weather, no trees blocking the dish, nothing.
    All the cables are still plugged in.
    I just got off the phone with D* and they are sending a technician on Tuesday.
    I was hoping some of the experts on here could help solve the problem before then.
     
  2. May 2, 2010 #2 of 36
    CCarncross

    CCarncross Hall Of Fame

    7,058
    60
    Jul 19, 2005
    Jackson
    Post your signal strengths on all the sats....
     
  3. May 2, 2010 #3 of 36
    dpeters11

    dpeters11 Hall Of Fame

    16,183
    483
    May 30, 2007
    Cincinnati
  4. May 2, 2010 #4 of 36
    RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    SL3/SL3s Tuner Number 1


    Satellite transponders (32 total at 101º)
    1-8 97 96 98 0 98 100 98 100
    9-16 98 100 99 100 100 100 99 100
    17-24 98 0 98 100 98 100 98 100
    25-32 97 86 94 100 90 100 93 100


    Satellite transponders (14 total at 99º(c or a))
    1-8 89 95 88 91 91 92 91 90
    9-16 93 92 93 92 95 95 NA NA


    Satellite transponders (6 total at 99º(s or b))
    1-8 77 0 78 0 80 0 NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA 0 0
    17-24 98 0 0 0 0 0 0 0


    Satellite transponders (16 total at 103º(s or b))
    1-8 0 0 0 0 0 0 NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA 0 0
    17-24 0 0 0 0 0 0 0 0


    Satellite transponders (16 total at 103º(c or a))
    1-8 0 0 0 0 0 0 0 0
    9-16 0 0 0 0 0 0 NA NA
    17-24 NA NA NA NA NA NA NA NA


    SWM
    1-8
    9-16 NA NA NA NA NA NA NA


    Satellite transponders (7 total at 95º)
    1-8 NA NA NA NA NA NA
    9-16 NA NA NA NA
    17-24 NA NA NA NA NA NA NA
     
  5. May 2, 2010 #5 of 36
    RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    Looks like all the channels are back.
    Not sure what happened. :confused:
     
  6. May 2, 2010 #6 of 36
    teebeebee1

    teebeebee1 Godfather

    415
    4
    Dec 11, 2006
    been having some weirdness all around the country, channels say searching for signal and then all come back; dtv is messing with something i say
     
  7. May 3, 2010 #7 of 36
    rbpeirce

    rbpeirce Godfather

    500
    4
    Feb 23, 2006
    I lost local channel 4 and ONLY that channel last night. The channel was coming in fine OTA so I called DTV. They suggested a reboot, which solved the problem, but they had no explanation of why only one channel would go out.
     
  8. May 3, 2010 #8 of 36
    RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    How were my signals?
    Were they fine or no?
    Might this have something to do with the new HD channels that are supposed to be coming this month?
     
  9. May 3, 2010 #9 of 36
    jodyguercio

    jodyguercio New Member

    2,793
    0
    Aug 16, 2007
    If you were showing 0s across the board on 103(c) that would explain why you were not getting ESPN. Things to check:

    • BBCs (if you have them, if you are on a SWM or the unit is a HR23 you don't need them)
    • connections inside and out
    • you said no trees so that's out
    • the obvious one, dish alignment which will be checked tomorrow (this is probably your issue)

    Let us know how it goes.
     
  10. RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    I was getting ESPN. It was the other channels I was not getting.
    The problem (whatever it was) seems to be fixed now.
    I have already canceled the appointment for tomorrow.
    I'm not sure how it could have been a dish alignment issue.
    We have not had any bad weather or high winds.
     
  11. jodyguercio

    jodyguercio New Member

    2,793
    0
    Aug 16, 2007
    Glad to see that it's working now. Misread your original post where you said it was your locals not the nationals. That's what happens when you post before drinking the required 3 cups of coffee. :lol:
     
  12. reubenray

    reubenray Godfather

    621
    7
    Jun 26, 2002
    I had the same issue in La Porte, so it is not our satellite strengths!!!!! I could pull in my OTA from my antenna, but not through D*. I have had D* since 2001, but lately it is getting worse and worse.
     
  13. jodyguercio

    jodyguercio New Member

    2,793
    0
    Aug 16, 2007
    Reuben just because your OTA is working fine doesn't mean that your sat signals are too. Are your locals on a spot beam? I ask because I don't know.
     
  14. RVD26

    RVD26 Godfather

    362
    0
    Oct 12, 2007
    Houston
    I have no idea if the locals here in the Houston area are on a spot beam or not.
     
  15. reubenray

    reubenray Godfather

    621
    7
    Jun 26, 2002
    What are the chances of two D* subscribers on opposite sides of Houston having the exact same problem occur at the same time. Next to NONE!!!! I had two recordings setup for Channel 11 and 13 and did not get either one of them due to SOMETHING happening with D*!!!!

    I don't know if they are on a spot beam or not.
     
  16. chevy0

    chevy0 Cool Member

    20
    0
    Apr 17, 2005
    i am in houston too and have been getting signal problems
     
  17. reubenray

    reubenray Godfather

    621
    7
    Jun 26, 2002
    This morning Channel 13 had the 771 error. The OTA feed into my HD20-100 worked fine. I did not get any of my scheduled recordings. This now has happened on several nights this week. I do not know what happens during the daytime. My wife did not get her American Idol nor Dancing With the Stars and she is p*****.
     
  18. reubenray

    reubenray Godfather

    621
    7
    Jun 26, 2002
    This morning all of my local HD channels was not working on the HR20. The OTA feed into the HR20 was working. On my H23 channels 2 and 11 worked, but channels 8 and 13 had a message from D*. The message basically said D* was having technical difficulties and was working on the problems.
     
  19. RJRGator

    RJRGator New Member

    9
    0
    Aug 17, 2007
    Tuesday night from 8:15pm to 8:56pm EDT I lost CBS and directv put up a message on the screen about technical difficulties.
    I have also been seeing a lot of 771 messages flash on the screen lately so I agree something is going on at Directv....most likely it involves changes between sats but that is just a guess.
     
  20. reubenray

    reubenray Godfather

    621
    7
    Jun 26, 2002
    It looks like I may speed up my purchase of the Dual HD Homerun to connect to my HTPC. I am losing to many scheduled recordings due to D* problems.
     

Share This Page