1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Mac Users: EyeConnect Works with the HR20

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by machavez00, Jul 19, 2007.

  1. sansabar

    sansabar AllStar

    109
    0
    Dec 17, 2006
    Ousley, GA
    I was having many of the same issues. The HR20 had always passed the network test and was connected to the internet but the HR20 was never seen by the network created by EyeConnect. I was convinced that the issue had to do with 10.4.10 which does not see many external USB and FW drives.
    After the forced download of 0x1b4 last night EyeConnect now shows the HR20 as an enabled device. The HR20 shows all of my shared media folders and even started playing the music I selected. Now if someone can tell me how to turn the music off and return TV audio I would be appreciative. So far my solution has been to let the music finish then it automatically switches back when it has nothing left to play.
     
  2. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    in terms of getting the music to stop playing, all you have to do is press the yellow button to toggle between the music and the tv. when you have the music track selected you can use the play stop ff and rw buttons to control it. what reciever do you have, the 100 or 700? and thanks for the suggestion. what did you download to get it to work? i don't know what 0x1b4 is.
     
  3. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    That is the firmware version of the DVR
    you must read the rules and agree to the terms to participate in the Cutting Edge (CE) program.
    http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=90847
     
  4. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    i was wondering what the whole ce was about everyone was talking about. do you think this will resolve my issue with my network not holding a connection with the hr20?
     
  5. superchief

    superchief Legend

    160
    0
    Dec 22, 2006
     
  6. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    How often is it losing connection?
     
  7. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    well, i've only sucessfully got the media share in the hr20 menu 3 times. the first time it was hooked directly to the ethernet port in the back of my mac. i lost the connection after the hr20 froze on me. The second time i lost the connection when my hd went to sleep. i've turned that off in the energy saver prefs now. and the last time was last night, that lost connection while i was listening to a song, and i havn't been able to get it back ever since. everytime, i've got it to connect by restarting everything multiple times, different orders, cables hooked/unhooked....in other words, by luck. The hr20 shows up in eyeconnect and in my router/modem network page. The hr20 passes all tests, connected to network and internet. Saring is turned on. I turned off little snitch (thought that might be causing a problem). I was in the chat room last night for a couple hours trying everything pple were recomending.....everyone said its hooked up and set up correctly.....it just isn't bringing up the media sharing in the hr20 menu for some reason. I was told it's probably my router, but it doesn't even connect wired directly to the ethernet port in the back of my mac. I'm going to try the ce dl tonight, it seemed to work for someone else that was having a similar problem.....besides that i'm stumped.
     
  8. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    ok, just dl'd the new ce....music/photo's was in the menu, but said couldn't access media. My computer and the application Azureus were listed under computers in the menu. After about a half hour my computer disconnected from the server......but Azureus stayed connected for another half hour after that, which i thought was odd. How can an application on a server connect if the server itself logged off???? at any rate i'm back to square one, i can't get music/photo's back in the menu again. even if it's plugged straight to the back of the mac.....any idea's???
     
  9. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    are any of your songs from the iTunes store? have you tried photos yet?
     
  10. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    no, all of my music is my own. and before the update i was able to access my entire library, when it felt like connecting that is. It's not accessing photo's either, when again before i could access them. Either way, before the update i had a hard time getting music/photo's in the menu, but when i did everything worked good until the server logged off......this time around, when i had music/photo's in the menu, i couldn't do anything, then the server logged off. I'm using vod right now and everything is dling fine, so i know it's hooked up. Passed the connection test...shows up in eyeconnect. This is starting to drive me nuts. i'm gonna reinstall eyeconnect again and see what happens
     
  11. sansabar

    sansabar AllStar

    109
    0
    Dec 17, 2006
    Ousley, GA
    A few thoughts.

    Check the Energy Saver preferences in your Mac. Make sure this isn't causing your disconnection.

    Sometimes a restart (both machines) is required for settings to properly take effect.

    A utility like Applejack can be run on the Mac to help remove bad cache, preferences, etc. and to restore functionality of your drive. It runs as a single user mode on startup and does a great job. I run it every once in a while just to do housecleaning.
     
  12. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    blondago has already checked the energy saving settings. There seems to be something else at work here we haven't been able to figure out. This has got me stumped.
     
  13. sansabar

    sansabar AllStar

    109
    0
    Dec 17, 2006
    Ousley, GA
    I have the 700. I can switch back and forth but can't seem to reclaim control of the TV volume - all I can do is turn off the music volume. What am I missing?
     
  14. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    you gain control of the video, not the audio when playing music and watching TV. When playing music with a slide show you will toggle between music and photo control.
     
  15. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    how do i completely uninstall eyeconnect? i was thinking of going down to version 1.1b....or maybe giving twonky a shot. Also, does restarting the hr20 after this weekends ce dl mess anything up? cause everything is working fine aside from the media sharing. i did have the phone line hooked up w/o a dsl filter on it tho....i'm thinking maybe this might have messed something up possibly....i'm just grabbing at straws over here now. as far as controling the tv audio, when media share was working, when i listened to music it complete killed the tv audio, which is what i thought it was suppost to do. just stopped the song to get the tv back.....or are you saying you can't control the volume of your tv itself?
     
  16. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    no phone filters sounds like a possible cause, but that should interfere only with the internet. Twonky does not support AAC/MP4 audio
    The volume control for the tv should not be affected
     
  17. bobnielsen

    bobnielsen Éminence grise

    8,473
    92
    Jun 29, 2006
    Bainbridge...
    You can run EyeConnect and Twonky simultaneously. I do, although I am more likely to have problems with Twonky.
     
  18. rm226

    rm226 AllStar

    74
    0
    Nov 1, 2006
    Installed EyeConnect 1.5 and followed all the instructions in this thread. I have two HR20 (100 & 700) and both are connecting to the EyeConnect server however when I select Music (on either HR20) in the menu I can get so far and then it stops or will return a message that it can't access data or can't access the computer. If I select photos it worked several times after I had tested this function.

    My question relates to your comment about "are any of your songs from the iTunes store?" In my case I have about 1400 songs in my iTunes library and about 5% are from the store some of which are DRM and some non-DRM. Could this be a cause of not being able to access?
     
  19. machavez00

    machavez00 Hall Of Fame

    3,727
    7
    Nov 2, 2006
    Phoenix,...
    DRM songs will not play using any server (twonky, eyeconnect, WMP 11 etc)
     
  20. blondago

    blondago AllStar

    87
    0
    Oct 17, 2007
    i have 10,000 songs, all mp3 so that doesn't concern me really. I was going to try a complete uninstall of eyeconnect, then reinstall it, since the ce is in place now, and i know everything is connected and working. I ran the uninstaller, but there are still about 7 diff. preference files scattered around. I also tried to zap it with app zapper, but i guess it doesn't view it as an application so it didn't work. Just want to make sure i get all the remnants off. Before the ce, if i just started restarting all the hardware, it would eventually connect again for a half hour, i just don't wanna screw anything up with the ce, cause the box itself is working great. some little querks here and there, but nothing to complain about. Thanks for the tip about being able to use twonky and eyeconnect tho, i'll try that if a reinstall doesn't work. So do i have to stop eyeconnect to run twonky? i've never used twonky b4. I'll mess around with it. I know this is a dumb question, but is there a specific driver or firmware i might be missing to run eyeconnect? My mac is pretty old, it's a g4 500mhz. I've upgraded the processor to a dual 1.8, added a hard drive controller ultra ata133. It's still only running at 100mhz bus speed tho, and it doesn't have the gigabyte ethernet, i didn't know if any of this would affect the network at all. According to software update i'm up to date with everything except quicktime, just cause i dont wanna loose my pro key just yet. I'm just throwing out a bunch of details, cause maybe i'm just missing something that one of you would pick up on. I already disabled little snitch, even though i had the setting to allow eyeconnect to pass through. The only other thing i can think of is the firmware install i had to do to get my dual 1.8 processor working. It's the newertech 1.8 dual, had to run a firmware patch before i installed the processor. Aside from the above, i really don't know. I have to be missing something stupid. well, let me try a couple more things out here.
     

Share This Page