1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Need help please very strange issue!

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by ron mexico75, Jul 17, 2013.

  1. ron mexico75

    ron mexico75 Cool Member

    171
    2
    Jan 7, 2012
    while it's likely a bad HDMI port, did you try changing the resolution whle on that output... I read where you indicated it was on 480i, and some TV's don't like displaying that resolution. just something else to check out...


    It was stuck on 480i for the night. I woke up the next morning and it was on 1080i and recording. I think the thing just froze up or something from all that on and off from the power going in and out.

    I hooked up my AppleTV to the same ports on the back of the TV that the DIRECTV was hooked to using the same HDMI cable and I had picture and sound. That's how I eliminated the HDMI port on the TV and the actual cable from being the culprit.
     
  2. studechip

    studechip Godfather

    1,392
    77
    Apr 16, 2012
    I haven't kept a running count, but if I had to guess, I would say 10-12. peds48 has the best solution.
     
  3. ticmxman

    ticmxman Legend

    282
    1
    Aug 27, 2007
    You are correct a basic low cost UPS is good for the power on off cycles during storms etc... I would not plan on viewing for more than a minute or so off of just the basic UPS. The point of the UPS is equipment protection and recording stability. Note I also have my SWM power inserter on a UPS for recording stability, if it has no power you will lose satillite signal.
     
  4. ron mexico75

    ron mexico75 Cool Member

    171
    2
    Jan 7, 2012
    Okay great thank you for clarifying. And you are right I did not even think of plugging in the SWM. I'm not used to having that considering I had my other DVR for about six years, the HR21-700.
     
  5. ticmxman

    ticmxman Legend

    282
    1
    Aug 27, 2007
    Same here, had my system upgraded to SWM a couple of weeks ago. Tech said they have to plug the power inserter directly into a outlet. Checked later on with reliable sources here (VOS) among others and they recomended the power inserter to UPS. And just for confirmation when I unplugged the inserter from the electrical outlet the genie in another room lost satillite signal. It was unplugged for 20-30 seconds before I connected it to the UPS.
     

Share This Page