1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New GenieGO customer -- NOTHING works

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by SolidState, Sep 24, 2013.

Tags:
  1. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    You've still got something going on on your network. Is your PC wired or wireless? Obviously, the iPhone is wireless . . is it on the same wireless as the iPad?

    Check your IPs on each device. They should all be 192.168.x.y (assuming 192.168. . . ) where x should be the same for all devices and y should be different for all devices.

    Hope the new GG solves it all!!
     
  2. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    I do use the DirecTV app on my iPad (different than the GG app) and iPhone, mainly to setup recordings when I'm away. All of my receivers are seen by the DTV app, as well as the GG app on both my iPad and iPhone. The issue lies with the fact that when I'm at home, my iPhone and PC don't see my GG, even though the 'System Settings' screen correctly shows my GG's IP address and disk space used.

    Let's make things more interesting. I was just recently at the bank for quite a while so I got out my iphone and fired up the GG app to see what it saw. It successfully connected to my GG, which was transcoding shows I had chosen way back on Tuesday when I was briefly able to see everything from my phone (I was never able to see my recordings again until I was at the bank). I tried to stream, but I was not on a WiFi connection.

    Also, I just uninstalled, rebooted, and reinstalled the PC app, and rebooted my GG, but it is still a no-go. No GG found, or 'No shows recorded'.

    The new GG JUST arrived via UPS a few minutes ago so I'll give that one a shot.
     
  3. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    My PC is wired. the only wireless devices are our iPhones/iPads and one laptop computer. All of my devices are 192.168.10.xx and the ONLY device that won't play nicely on my network is the GG (or at least it isn't seen within my home network by the GG app on either my iPhone or PC).

    New GG just arrived. Fingers crossed...
     
  4. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    Waiting anxiously!! Good luck!

    Not sure if you'll have to un-install / re-install the clients.
     
  5. tbolt

    tbolt Legend

    185
    0
    Aug 22, 2009
    You did reboot the GenieGo before
    re-installing the PC software, right?
     
  6. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    Yes, I definitely did, but even holding the red button down for 30 seconds didn't seem to initiate any sort of power cycle. a 2-minute hold of the red button also resulted in no discernable 'reboot'.
     
  7. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    Just connected my new GG. At first, all lights were blue(for maybe 30 seconds to a minute), then the Status light started blinking a bright yellowish color (I'm very colorblind, so bear with me) and has remained that way for several minutes. Is this normal? I can post a picture if needed.
     
  8. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    Give it 20 or 30 minutes to settle in. They should all go blue.
     
  9. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    Ugh. I get a message saying 'Cannot activate GenieGO. Please try again or call customer service at 1800531XXXX and report the diagnostic code displayed below." I called DTV and I guess their systems are down until 6AM. Still no luck with this frustrating GenieGO. I have no idea if I'm connected successfully or not and won't know until tomorrow.
     
  10. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    I was afraid of that kind of complication. Hope they can help you tomorrow.
     
  11. trh

    trh This Space for Sale

    5,630
    275
    Nov 2, 2007
    NE FL
    You can only have one GG on an account. And clearing/deactivating your first is not something most of the CSRs know how to do properly.

    Of course matters aren't helped if the system is 'down'.

    A number of people reported having issues with the GG on a switch but were able to clear the problem by moving the GG to the wireless router. And that is the diagram DirecTV shows in their manuals. As my wireless router has four outputs, I was able to move an item off the router to the switch where my nomad was originally installed.
     
  12. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    There's absolutely no reason that any Ethernet device is position dependent on the network. I have had problems with devices getting IP addresses from a DHCP server over multiple wireless 'hops' but that was cleared up with firmware updates.
     
  13. trh

    trh This Space for Sale

    5,630
    275
    Nov 2, 2007
    NE FL
    What you're saying makes perfect sense. But the manual for the nomad and the new manual for the GenieGo both say to connect the GenieGo to the wireless router. The 'requirements' on DirecTV's site state you need to have a wireless router with an open Ethernet port. Multiple people in this thread and in the thread that started right after DirecTV activated OOH all say 'hook the GenieGo to the wireless router and not a switch.'

    The TS has had the same problem with two GenieGos. Are both defective or is there something wrong with how he has it tied into his system?
     
  14. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    I don't think he's gotten the second one on his account.

    As far as the Doc saying it needs wireless router and an open port on the router . . you have to realize it's 'dumbed' down for the average non-technical user.

    A port on the router should be equal to a port on any switch. However, I know there are switches / routers and other devices that don't work properly for some reason. I've had ports go bad, I've had connectors get flakey.

    Back in the days of early MRV, we had a user that for months couldn't get good pictures. Turned out his wiring on that particular room had the pairs mis-wired. It worked for a PC but not for Video.

    These are the very reasons that D made a great decision to go DECA. The installers know how to put on Coax connectors.
     
  15. acostapimps

    acostapimps Hall Of Famer

    1,866
    50
    Nov 5, 2011
    Illinois
    Get a Slingbox less complicated I would think, since I don't own one.
     
  16. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    The GenieGo is much better than a slingbox. Try watching from a slingbox on an airplane or with crappy or no internet service.
     
  17. OlderNDirt

    OlderNDirt Mentor

    134
    3
    Mar 16, 2007
    Some great info here and I am by no means as knowledgeable as those posting.

    My GG hooked and set up very nicely. However, my sister has been having one hell of a time getting hers to work OOH, so spent a day with several calls to D* and her ISP, but came up short due to how her ISP functions (supposedly). One thing D* had me do which I had not heard about before, was to connect the GG Ethernet to the back of her HR34. We gave it a shot and it worked fine except for her OOH. We left it there until D* can get out to correct her problem and she has been able to render and download shows to her ipad, so all else (other then OOH) must be working ok. (Sounds like her OOH problem is commonplace with Windstream and single box modem/router, but we shall see.)

    Just thought you might want to give that a try. Nothing to lose but a few minutes.
     
  18. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    On the phone now with DTV trying to get the old GG deactivated and the new GG activated. I'll report back when I know more.


    Thanks everybody!
     
  19. SolidState

    SolidState Cool Member

    65
    0
    Aug 16, 2006
    phew long call. They have sent the appropriate emails and such, but I'm still not able to activate. they said I may need to wait until next week. in that case, i'll get my $$ back and go with another product.
     
  20. dennisj00

    dennisj00 Hall Of Fame

    9,688
    194
    Sep 27, 2007
    Lake Norman, NC
    What a cluster . . .
     

Share This Page