1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new h24s-100s constantly losing signal

Discussion in 'DIRECTV Connected Home' started by psuscott0483, Jun 13, 2010.

  1. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    had a tech here yesterday hooking up mrv to my hr21-100 and he replaced all my d10s with h24-100. they randomly are losing signal...all my other boxes work fine. anyone know where i can begin or should i just call them to come back out? the guy was here for 7 1/2 hrs yesterday id kinda like to avoid that again if possible.
     
  2. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,139
    28
    Sep 16, 2006
    Did he install a SWM16? You have 10 tuners. A normal SWM install only handles 8.
     
  3. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    it has a swm16 coming off the dish, the dish got a new lnb, there are two 8 way splitters going out of the swm16, 7 are plugged into one side, 2 on another. behind the dvr there is another 4 way splitter.
     
  4. sigma1914

    sigma1914 Well-Known Member DBSTalk Club

    14,601
    372
    Sep 5, 2006
    Allen, TX
    All new green label splitters?
     
  5. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    yes all new they say swm or swim on them
     
  6. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,139
    28
    Sep 16, 2006
    So you have 4 lines from the LNB to the SWM16... Then two lines from the SWM16 to one each, 8 way splitter? Whats the 4 way used for?

    Are all 4 of the H24's losing signal on that 4 way splitter, or are they mixed up?
     
  7. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    off one of the 8 way splitters there is one line, it goes to a box called swim stand-alone swm8 module only. out of that it goes to a green 4 way splitter out of that 1 goes to the deca and one goes to sat1 on dvr. out of the deca ethernet goes to ethernet 1 and coax goes to red band stop filter, out of that to sat 2. ethernet from home network goes to ethernet 2 yet internet does not work on the dvr like i said i wanted for on deman. the h24s are not on the 4 way splitter described above, they are going to either 8 way splitter.
     
  8. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,684
    349
    Dec 9, 2006
    I'm :confused:

    How about a sketch of your layout.

    Why do you have a bandstop filter?
     
  9. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,139
    28
    Sep 16, 2006
    If you have a SWM8 in your system with 10 tuners, two of them will not work. Try this test, turn off two of the non-H24 receivers (unplug them from the wall). See if all your H24's start working ok. If so, Call DirecTv and tell them the installer hooked 10 tuners to a 8 output SWM8, and you need a SWM16.
     
  10. sigma1914

    sigma1914 Well-Known Member DBSTalk Club

    14,601
    372
    Sep 5, 2006
    Allen, TX
    He said he has a SWM16 in post #3.
     
  11. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    i have a swm16 in the garage right off the dish but one of the lines goes into a swm8 stand alone module in the basement right behind the dvr. makes sense that two wont work if 10 tuners are fighting to pass through that swm8 module. ill go try that.
     
  12. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,139
    28
    Sep 16, 2006
    And said a SWM8 module only, in post 7. Thats why I said *IF* he had a SWM8 in the system, it wont work.
     
  13. Davenlr

    Davenlr Geek til I die

    9,139
    28
    Sep 16, 2006
    Im really confused now. If you have a SWM8 cascaded off a SWM16, that SWM8 should be removed I would think, and replaced with a splitter.

    I gotta run, but VeryOldSchool and the rest can take over. Good luck.
     
  14. David Ortiz

    David Ortiz Save the Clock Tower!!

    2,427
    75
    Aug 21, 2006
    Fresno, CA
    Interesting. Your band stop filter is in the wrong place. The DECA pigtail should be directly connected to the sat 2 input on the DVR (HR20-100). The band stop filter should be on the sat 1 input.

    How many DECAs did they install? If your sig is correct, there should be six of them and none of them should be connected to the H24s.
     
  15. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,684
    349
    Dec 9, 2006
    I'm still :confused:

    Without some layout diagram, I'm completely lost
     
  16. David Ortiz

    David Ortiz Save the Clock Tower!!

    2,427
    75
    Aug 21, 2006
    Fresno, CA
    The item labeled as SWM 8 stand alone is just the power inserter for the SWiM-16. If you remove this, nothing will work.

    Can you take some pictures if you can't make a diagram?
     
  17. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    Davenlr hit it right on the head, i unplugged two h23-600 and the h24-100 came right on. anything i can do to fix this?

    im workign on a diagram now, sorry for the confusion
    there are 5: 1 hr21-100, 1 h21-100, 3 h23-600, the h24 do not have them. my sig was goofed up, fixed now
    basement:
    [​IMG]
    garage:
    [​IMG]
     
  18. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,684
    349
    Dec 9, 2006
    First pass is you had too many tuners on one leg of the TWO coming out of the SWiM-16
     
  19. psuscott0483

    psuscott0483 Godfather

    343
    0
    Apr 16, 2009
    Douglassvill...
    so i should move some of them to the other 8 switch?
     
  20. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,684
    349
    Dec 9, 2006
    yes move a couple/few to the other "splitter".

    Each output can only handle eight "tuners" [DVRs have 2 tuners]
     

Share This Page