1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Newly scanned subchannel will not show up in guide

Discussion in 'DISH™ OTA Support and Discussion Forum' started by olds403, Mar 31, 2012.

  1. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    I searched and didn't find anything exactly like my situation so here goes. Was adjusting the antenna and did a rescan of locals with my 722. One station has a new subchannel. It is found when scanned but will not show up in the guide. I tried to add it to the custom list I use but it is not in the list of channels. I tried to input the channel numbers manually and the tuner goes to the main channel. Main channel is 47-1, when I input 47-2 it just goes to 47-1. Not sure why it will not tune it if it was found during the channel scan.
     
  2. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    After you ran the scan, did you save the results to the 722 receiver? The new channels need to be saved to the receiver. All OTA channels will appear in YELLOW on the Guide. Please let me know. Thanks.

     
  3. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    There is no option to save. When I scan it tells me how many channels it found, I click "ok". On the local channels menu page there is no "save", here are the options, Scan Locals, Add Locals, Edit Name, Delete, Select All, Done, Cancel, Help. There is no save available. If I am missing something let me know.
     
  4. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    The help menu says that "done" saves the scan. I have done that several times, the new subchannel shows up in the list of scanned local channels on the local channels menu page, but does not show up in the all channels guide or in the list of channels available to add to a custom list.
     
  5. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    You want to add the channels once the scan is completed. What model receiver do you have - 722/722k, 222k, 612, etc..? Thanks.

     
  6. Apr 1, 2012 #6 of 27
    olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    My receiver is a 722 as stated in my first message. I deleted all the local channels and started from scratch. I checked after deleting them that they were not in the guide. I rescanned and selected all the channels I wanted to add, went to add locals, clicked done, clicked done on the local channels menu page. Went to the guide - all channels, ALL of the channels that I scanned showed up EXCEPT for the new subchannel that I am trying to add. So I am scanning and adding them correctly if the rest show up in the guide. The tuner scans the 47.2 subchannel, it shows in the list of scanned channels on the local channels menu page, it shows a signal strength of 77 when I select it from the list on the local channels menu page but it WILL NOT show up in the guide. I really don't get what is going on. If the tuner sees it, it should be added to the guide. The tuner will not even tune to it by entering the channel number manually from the remote.
     
  7. Apr 1, 2012 #7 of 27
    tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    When you say not in the guide, do really mean the list of all channels that you pick to add to a guide?

    Do you or did you ever use channel locks, could it be hidden/locked somehow?

    One other trick, when you see it gets added when you do a scan, that screen - go to edit to give it a name probably what I think it is, METV. Even if it already says that when it gets scanned, put it in manually. (Or any name you want - the premise is to manually name it.)
     
  8. Apr 2, 2012 #8 of 27
    olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    It is not showing up in the guide named "all channels", nor is it in the list of channels to be added to a customized list. I have used locks in the past but never on OTA channels and it should show up somewhere shouldn't it? I did rename it ME TV and it still would not show up. Really don't get it, especially since I deleted all the OTA channels, rescanned and added all the scanned OTA channels and every one shows up except that one. I guess I will keep playing with it and see if I can figure it out. Thanks for the suggestions.
     
  9. Apr 2, 2012 #9 of 27
    tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    I'll keep thinking too.....

    Have you reset the receiver - do a hard reset, while it's on, unplug it, wait about 15 seconds or so, and plug it back in. The daily updates does not do the same thing as a hard reset.
     
  10. tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    Any progress?
     
  11. homeskillet

    homeskillet Icon

    506
    0
    Feb 3, 2004
    There is a chance that your local station is just sending out the PSIP data for the sub-channel, but the channel isn't actually on the air.

    What is the local station in question?
     
  12. tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    It's there, it's ME TV.......
     
  13. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    The channel is WSYM 47.2 (ME TV), Lansing, Michigan. I am going to check and see if the tuner in my TV will see it and allow it to be viewed. I honestly cannot figure out why it won't show up on the 722.
     
  14. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    I connected my antenna to my Sony HDTV (which hasn't been connected to the antenna for at least 2 years). Using the tuner in the TV, the channel in question(47.2) had been previously scanned and tuned to it instantly. Not quite sure what the deal is with the 722 and why it doesn't like that channel. I am going to continue playing with it as it has become a challenge now to see if I can get it to work. I did notice that although it shows in the list of scanned channels on the local channel screen, when you go to the add locals it only gives you the option of adding the main channel, not subchannels.
     
  15. tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    Ok, with that information it won't let you add that subchannel, I thought it would but just didn't show up, then delete just that one main channel, exit, go back and manually add that channel. (Don't scan) Rename both the main channel and the sub-channel. See if you can add it.
     
  16. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    I deleted the main channel, manually added it back without scanning. Renamed both the main and subchannel. The subchannel will still not show up in the list of channels in "all channels" or in the list of channels to be added to custom guide lists.
     
  17. tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    Now that you have done that, do a check switch. I forgot that part.....
     
  18. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    I did a check switch and no change, still no 47.2 available although it is found when a scan is done.
     
  19. tampa8

    tampa8 Godfather/Supporter

    1,976
    32
    Mar 30, 2002
    Tough one...... :confused:
     
  20. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    Really strange huh? Has me puzzled too. The channel itself isn't that important, it is SD and doesn't look that good on my TV but thought it might have some interesting old shows on sometimes. Now I just want to know why it won't show up, the challenge has become more important than the channel itself.
     

Share This Page