1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

No signal on 103(c) Even

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by vfr781rider, Nov 8, 2009.

  1. Nov 8, 2009 #1 of 13
    vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    DirecTV installed a Slimline 5 at our vacation home which is our primary residence with Direct. After the installer left, I found he did a half-assed job and didn't mount the dish level resulting in sat 119 not being available at all. I fixed that today, but have another problem. I am not getting any signal at all on 103(c), even transponders. This occurs on multiple receivers. It continues if I remove all coax to the lnb and reconnect it. The coax from the receiver is connected directly to the dish lnb. I do not use an external multiswitch. All signal strengths from all satellites is above 90.

    Problem has to be with the lnb unit, right? Is there anything inside that is user serviceable or do I just have to replace the lnb? I know I should have Direct come back out and swap it, but we are here so infrequently that would be a hassle. I just want to make sure that is my only option.
     
  2. Nov 8, 2009 #2 of 13
    veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever DBSTalk Club

    42,646
    338
    Dec 9, 2006
    It might be the BBC also. How are your 99c levels?
     
  3. Nov 8, 2009 #3 of 13
    vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    Oh yeah, I forgot to mention 3 different base band converters. 99C ranges from 90 to 96.
     
  4. Nov 8, 2009 #4 of 13
    HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,083
    165
    Nov 16, 2005
    Los...
    Since the OP mentioned this occurring on "multiple receivers," I don't think it could be "the BBC."

    What message do the receivers display on test channel 481?
     
  5. Nov 8, 2009 #5 of 13
    kevinwmsn

    kevinwmsn Hall Of Fame

    1,355
    3
    Aug 19, 2006
    When did the installer install the dish?
     
  6. Nov 8, 2009 #6 of 13
    vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    Searching for signal 771
     
  7. Nov 8, 2009 #7 of 13
    vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    It was a year ago :( It was never really a problem as the only channel it affected that I watch was Speed HD. I'd watch it in SD, so it never was a show stopper.
     
  8. Nov 8, 2009 #8 of 13
    HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,083
    165
    Nov 16, 2005
    Los...
    Pretty sure it's a problem with the integrated multiswitch in the dish LNB then in responding to a 18 vdc + 22 KHz tone control signal, since it's happening on multiple receivers all connected directly to it.

    But just for additional confirmation how does test channel 493 read on the receivers?
     
  9. Nov 8, 2009 #9 of 13
    vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    Test 4 SAT B (119) Even Txp 18V
     
  10. veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever DBSTalk Club

    42,646
    338
    Dec 9, 2006
    Kind of looks like a bad LNB.
     
  11. vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    Do they sell that as a seperate part that I can swap myself?
     
  12. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,083
    165
    Nov 16, 2005
    Los...
  13. vfr781rider

    vfr781rider Legend

    172
    4
    Jan 14, 2007
    Gladeville, TN
    Thanks guys!
     

Share This Page