1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

No Sling since last update

Discussion in 'Hopper System Support Forum' started by dmspen, Dec 16, 2012.

  1. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Interesting. Since the last Hopper software update (230?), my Sling adapter doesn't work. When I try to access, I get a message that says I need to have one installed and am I interested in more info.

    Reboot has done nothing.

    Any thoughts?
     
  2. 356B

    356B Icon

    908
    1
    Oct 11, 2008
    Northern...
    I assume you unplugged it, the unit and the Sling. Perhaps putting into a different usb port, rebooting your router?
     
  3. saberfly

    saberfly Legend

    202
    3
    Apr 4, 2010
    Does it show up in system status?
     
  4. sregener

    sregener Godfather

    630
    26
    Apr 17, 2012
    Mine stopped working, too. I got a Sling Adapter Status Invalid message in the Diagnostics, and Dish is sending me a replacement. Would be sad if the problem was really software incompatibility problems.
     
  5. 3HaloODST

    3HaloODST Godfather

    472
    8
    Aug 9, 2010
    Not sure about your situation, but I have Sling Adapters on 2 of my Hoppers and neither are having issues with the S234 update.
     
  6. saberfly

    saberfly Legend

    202
    3
    Apr 4, 2010
    No issues here either. Mine actually works better now.
     
  7. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    I received a new SLing adapter from DISH. Plugged it into a USB port on the back of the Hopper. Red light on the adapter cam on. Got a couple of messages about connecting etc. After a while checked connectivity and all was well.

    Fast forward 24 hours. No red light on Adapter. I can access the Hopper through the iPhone app but can't play anything. I tried switching USB ports and the adapter doesn't respond. I tested all USB ports by moving an EHD around and all was good.

    I wonder if the USB power has gone? Anyone know if the USB power is per connector or a parallel power scheme?

    Kind of at a loss here. I should try a USB stuck to see if I can grab ppics from it.

    Any other helpful ideas?
     
  8. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    Can you plug a USB phone charger into the hopper and does that power the phone? Try connecting the sling and manipulate the USB cable. Moving the cable around may make a connection and the power light may come on. No light = no slinging
    To me it sounds like a possible equipment issue with that Sling Adapter.
     
  9. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    What is the firmware for your Sling Adapter? It's strange that it worked for 24 hours and stopped working. Please let me know. Thanks.

     
  10. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Phone charger works great with the usb ports on the Hopper. I'm working with Zach over at DishForums. Based on the diagnostic data, the Hopper won't recognize the adapter. Next step is to replace the Hopper...
     
  11. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    Hope fully that fixes it for good, let us know. I still have a hunch its the adapters.
     
  12. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Now try to probe USB part [digital connection] of the USB ports (you just did test of +5 VDC coming to the ports) - connect EHD to each.
     
  13. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    I did the EHD thing and it was recognized at each port. Bizarre, right?
    For whatever technical reason, the Hopper won't recognize the SLing Adapter.
     
  14. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    toss the sling adapter e.g replace it first, because your H's USB ports are OK
     
  15. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    Did you check the Hopper firmware via System Info? If the firmware is good, I still think its a problem physically with the Sling Adapter and maybe it not making a connection due to the USB cable having a problem. Either way you would still need the replacement.
     
  16. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    Firmware says 0.0.0 which DISH says is the problem. I've tried 2 Sling Adapters already. We're going to replace the Hopper.
     
  17. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    That's factory firmware and it should update when a broadband connection is present. You're doesn't seem like it wants to update.
     
  18. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,341
    127
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    I would connect the Slings to PC (Windows or Linux) and check if VID & PID are OK; if the Sling's FW corrupted, changing H will NOT help you !
     
  19. some guy

    some guy Godfather

    413
    9
    Oct 26, 2012
    If 2 Sling Adapters don't work and 0.0.0 is the Sling Firmware, then the Hopper isn't updating the firmware and the Hopper is the correct device to replace next.
     
  20. dmspen

    dmspen Hall Of Fame DBSTalk Club

    1,617
    38
    Dec 1, 2006
    Los Gatos,...
    OK everyone, stumped completely with this sling business.
    I've been working with a guy over at DishForum. Here's what we've done
    We first replaced the Sling adapter - no joy
    Replaced the Hopper - no joy
    Rebooted
    Opened ports 80/443/5678 per DISH dude
    Added the Hopper to the routers DMZ - no joy

    I get no red LED on top of the adapter and the Hopper doesn't seem to recognize it's even plugged in

    What do I do now?
     

Share This Page