1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

OTA issue reporting web page

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Doug Brott, Apr 20, 2007.

  1. Jul 25, 2007 #81 of 148
    jwd45244

    jwd45244 Hall Of Fame

    1,510
    0
    Aug 18, 2006
    If you are having troubles with your OTA make sure you are using good quality amplifiers for OTA reception. I just put a Channel Master 3044 Amplifier in my install replacing a splitter. Channels that I was not able to get are now there. The channels I was getting are showing as nearly 100% on the HR20 Signal Meters. This makes a huge difference.
     
  2. Jul 25, 2007 #82 of 148
    tkrandall

    tkrandall Hall Of Fame

    1,807
    1
    Oct 3, 2003
    This is exactly what I get, and I am having OTA problems/inconsistencies. A DirecTV tech is supposed to check it out later today, but I think I have a bad tuner #2.
     
  3. Jul 25, 2007 #83 of 148
    FunkyMonk93

    FunkyMonk93 Cool Member

    24
    0
    Jan 30, 2007
    I have an H10 in addition to an HR20-100.

    I get perfect OTA reception on my H10 and real bad OTA reception on my HR20. Does anyone know if the latest software update fixes anything??
     
  4. Jul 25, 2007 #84 of 148
    Richard L Bray

    Richard L Bray Legend

    119
    0
    Aug 19, 2006
    I'm six miles from the antenna farm with a good rooftop antenna. I'm 99.9% sure I don't need amplification. Other OTA channels on both HR20-100's come in at 95-100%; and the channel I'm not getting (3-1 or digital channel 2) was stronger on the HD Tivo than most of them.

    Six years ago I was using a first generation Mitsubishi HD STB and it got 3-1 OTA with no problem! Even if the HR20 has a "crappy" tuner, I can't believe it isn't better than the first generation HD/digital tuners of 6 years ago. Therefore I'm betting on a software problem similar to what they thought they fixed two months ago.
     
  5. Jul 25, 2007 #85 of 148
    tkrandall

    tkrandall Hall Of Fame

    1,807
    1
    Oct 3, 2003
    The tech came out just now and I spoke to him over the phone. (I am at work). Seems he was not at all familiar with the OTA setup of the HR20 - as based on his comments people don't use it much as there is "no need" for it with the locals on the sattelite.

    First thing he said to me me was he called another guy at his office (whatever contract company they work for), and the guy in the office told him he did not think it had 2 ATSC tuners, and that DirecTV "doesn't tell them much" about the HR20s OTA tuner functionality.

    I proceed to tell them DTV technical support told me I should indeed get signals on both OTA tuners, and that I think my varying success at tuning the channels is a function of one of the tuners being bad, but my not being able to control which tuner the device tries to use. In the end I convince him to report a bad unit and to have them send a replacement via FEDEX. :rolleyes:
     
  6. Jul 25, 2007 #86 of 148
    finaldiet

    finaldiet Hall Of Fame

    1,158
    0
    Jun 13, 2006
    Still no 7-1after latest update. Both HR20's have lost 7-1, but get all others. Have re-booted both to no avail. My OTA channels have always worked, even CBS 2-1 before 168 update. Can't figure out why!
     
  7. Jul 31, 2007 #87 of 148
    JDW

    JDW AllStar

    62
    0
    Jun 5, 2007
    I submitted WKDH (45-1 ... ABC ... Columbus/Tupelo/West Point) and it showed up some time over the weekend.

    I was out of town @ the Brickyard and last night when I finally sat down to watch some TV, I saw it in my guide.

    I guess the month long string of e-mails back and forth *finally* paid off.

    FYI.
     
  8. Jul 31, 2007 #88 of 148
    waynebtx

    waynebtx Hall Of Fame

    2,483
    10
    Dec 24, 2006
    Kingsville,T...
    If they would just let the thing scan for CH it would fix the problem.
     
  9. Aug 4, 2007 #89 of 148
    turls

    turls Legend

    136
    1
    Jul 8, 2006
    Ok, what would be preventing DirecTV from fixing something as simple as a subchannel switch (in my case, WSEC-DT has everything in the guide on 14-1 actually on 14-2 and vice versa). I put this in an old thread in January '07 and Earl said it had been reported to DirecTV. Was it just missed, or are other people experiencing this frustrating error in guide data on other channels? I should note that Beyond TV has had the same issue as long as I can remember. I did enter it in this new web page, but I would have expected either feedback or a fix by now.
     
  10. Aug 5, 2007 #90 of 148
    psweig

    psweig Hall Of Fame

    1,070
    0
    Feb 4, 2006
    Here in Evanston, IL it seems that 11-1 (PBS) is really an SD ch11. There aren't any HD listings on it and the Logo does not have HD tacked on to the end, as in WTTWHD. I've been meaning to complain, but I'm having so much trouble with pixelating and audio drops that this latter bug is topmost in my mind.
     
  11. Aug 10, 2007 #91 of 148
    timmy1376

    timmy1376 AllStar

    91
    0
    Aug 3, 2003
    I have a different one here. My local market is Topeka, but get KAAS out of Salina. The analog is 18, digital is on RF 17, but is mapped back to 24, which is KASA out of Wichita. KAAS is a repeater.

    On my TV it comes in as 24, as it does on my Voom box. My new HR20-100 doesn't get it. When I did the secondary market, I have a listing for 18 and also for 24, but neither work. I assume the one for 18 is the right one, but when I test signal stregnth, I get 25 or so for a second or two every once in a while. It never lasts.

    Also, our KTKA added a weather radar as a subchannel.
     
  12. Aug 10, 2007 #92 of 148
    Coffey77

    Coffey77 Cutting Edge: ECHELON '07

    2,533
    0
    Nov 12, 2006
    Actually, there's quite a few programs in HD on 11.1. Nova is one I can think of off hand - a very stunning show when I've seen it, great HD pictures. I believe there's a Steven Somethingorother as well that I've seen. :) As for the pixelation, is your antenna on a rotor or moveable? I know I'm on the fringe to get 11 here but on a good day I can dial it in just right. It's not in the same location as the other channels, in Chicago.
     
  13. Aug 14, 2007 #93 of 148
    jamieh1

    jamieh1 Hall Of Fame

    1,435
    6
    May 1, 2003
    HR20-700

    Channel 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 (digital ch 20)
    Searching for signal thru sat, full signal thru tv.


    Missing WYDO-DT2 14.2 (digital ch 21) from guide.
     
  14. Aug 15, 2007 #94 of 148
    luckycarl

    luckycarl Mentor

    33
    0
    Jan 12, 2007
    There are two 26.1 channels listed in the Guide. One is Fox and the other is The Tube. The Tube plays as FOX. When I do a search with my TV, The Tube is listed as 26.2. Re-doing the Antenna Setup doesn't help.
     
  15. Aug 15, 2007 #95 of 148
    Richi

    Richi Mentor

    42
    0
    Sep 13, 2006
    I would like to have a response from ANYONE associated with D* whether the OTA channel scan function will EVER be activated. If it is not then D* will be giving me the shaft as it will IMPOSSIBLE to record HD progaming that is readly avaiable in this area.
     
  16. Aug 16, 2007 #96 of 148
    jg!

    jg! Cool Member

    10
    0
    May 7, 2007
    HR20-700

    New Orleans

    26.1 38.1 49.1 49.4 searching for signal with no signal strength on DVR. Full picture through TV tuner.

    6.1 searching for signal with 98% signal strength but no picture or sound on DVR . Full picture through TV tuner.
     
  17. Aug 18, 2007 #97 of 148
    Richi

    Richi Mentor

    42
    0
    Sep 13, 2006
    Amen to that!! Why is the H20 allowed to scan and the HR20 is not? Is there hidden problem or the powers that be JUST WANT TO SAY NO?? Can someone inthe know please explain to us WHY NOT. :confused: HELLO ! IS ANYONE LISTENING??:confused:
     
  18. Aug 20, 2007 #98 of 148
    psweig

    psweig Hall Of Fame

    1,070
    0
    Feb 4, 2006
    Recording of "Masters of science fiction", 7-1, ABC, was not watchable due to audio/video dropouts. The drops had a heartbeat rhythm. :)
     
  19. Aug 20, 2007 #99 of 148
    lnoz

    lnoz Cool Member

    12
    0
    Aug 20, 2007
    I am having the exact same problem. Received my HR20-100 & slimline dish 8/10. I get all other OTA channels just fine & get 11-1 no problem on my HR10-250 and Sony SAT-HD300.
     
  20. stlmike

    stlmike Legend

    207
    0
    Aug 24, 2007
    First post!

    I have an odd problem with both of my HR20's. The OTA signal strength of both units on every channel is 77%. Never fluctuates. Picture and sound are rock solid, so I am thinking this is a display issue only. OTA signal path to the two receivers is quite different. Receiver A OTA is wired directly from a powered splitter/amplifier. Receiver B OTA is wired using the same splitter/amp, a diplexer after the BBC, 50 feet of coax, diplexed, then split with a feed into an amplifier. My old HD DirectTivo unit, on the same run as receiver B is now, typically had OTA signal strength between 85 and 94%, so I'm thinking I have the same here, but the HR20 is capping at a max display of 77%.

    I searched the forums and used Google and didn't see anyone with this problem nor does D* tech support know anything about it (big surprise).

    Any ideas?
     

Share This Page