1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pixelating and HR20 Questions

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by dnelms, Aug 23, 2008.

  1. dnelms

    dnelms Legend

    200
    0
    Nov 20, 2006
    Well it is happening again. After a week with no problems we were watching Food Network and it just starts pixelating real bad. So I started checking sat signal levels. Apolgies for the number of images, but it makes the post easier to explain.
    As you can see, tuner 1 on 101 and 103c (and the others) were all zeroes.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tuner 2 on both sats
    [​IMG]
    [​IMG]

    So I decided to reset the receiver as this has worked at other times and so it produced this, tuner 1 back to high numbers, tuner 2 stayed high.
    [​IMG]
    [​IMG]

    DTV sent a tech out about a month ago now and he replaced the Zinwell Multi switch. We've been having these on again/off again pixelating problems ever since. He came out because while we were on vacation and bad thunderstorm knocked out all of our sat service (my son was here when it happened). Since then I have swapped BBC's (not replaced), swapped cables, reset receievers many times. These problems have only been showing up on the HD channels. During one of these my wife checked the same channel on a SD box that was pixelating on the HD, it was fine. Given that a reset fixes the sat problem each time, does it look to be a receiver issue or is it possible that it's an alignment issue. Also I'm beginning to suspect the multiswitch in the LNB, but I assume a tech would be the one to check that. Problem is this is not always happening, could be fine when a tech is here. Ayy ideas or suggestions. Even though I'm on the protection plan, I dread dealing with the CSR's.
     
  2. dtvcsr

    dtvcsr Cool Member

    10
    0
    Jul 22, 2008
    Hi !

    Sorry for your problems. Just curious, why do you dread speaking to a csr?

    ty
     
  3. BlueSnake

    BlueSnake Godfather

    319
    0
    Oct 6, 2006
    If your HR20 is connected to your network, Directv will be able to see that you are losing signal when you call in. My guess would be that since they replaced your multi switch, you may be having a problem with your LNB. But they will probably need to check your wiring as well because anything could have been affected by the thunderstorm.

    Good luck!
     
  4. K4SMX

    K4SMX Hall Of Fame

    3,433
    0
    May 19, 2007
    When you have no signals on 101 and 103(c), do you have no signals on the other satellites as well? Next time this happens, try swapping the antenna lines on the receiver to see if the problem moves to tuner 2. If so, there's a problem with that cable. If not, then try swapping the BBC's as well. If that causes the problem to move, you've got a bad BBC. Only if the problem always stays with tuner 1 should you consider that you might have a bad receiver.

    Most problems like this are due to loose or corroded connectors on specific cables. If your problem is isolated to the tuner 1 antenna line, all the connectors in that line between your receiver and your multi-switch need to be loosened, inspected for corrosion or intermittent internal short circuits, and re-tightened until snug with a 7/16" wrench. Pay careful attention to wall plate pass-throughs, outdoor connectors, and poorly installed crimp-type connectors.
     
  5. dnelms

    dnelms Legend

    200
    0
    Nov 20, 2006
    Yes, all sats on whatever tuner this happens to go to zero. This same thing has happened to tuner 2 also. I have previously tried swapping BBC's and then just swapping cables, no changes. It ALWAYS takes a reset reciever to fix it.
     
  6. dnelms

    dnelms Legend

    200
    0
    Nov 20, 2006
    Because for the most part (yes you can get some that are good), but most of the CSR's will not even understand when I tell them what trouble shooting I have already gone thru. It will end up taking multiple calls to get what I should get in the first place, the problem escalated and a schedule by a tech. Also, one does tend to get better information here than with a phone call. Sorry but that's what the majority of the CSR's have come to.
     
  7. bonscott87

    bonscott87 Cutting Edge: ECHELON '07

    9,809
    2
    Jan 21, 2003
    Sounds like a bad LNB.
     
  8. K4SMX

    K4SMX Hall Of Fame

    3,433
    0
    May 19, 2007
    Exactly what receivers are are you currently running through the WB68? Just because the WB68 is new doesn't mean it's working properly. Why don't you bypass it altogether for a few days. This will mean you temporarily will not have enough antenna lines for all your receivers. You'll need four (4) double-female "barrel" adapters.
     
  9. dnelms

    dnelms Legend

    200
    0
    Nov 20, 2006
    Running these receivers:

    HR20-700
    R15-500
    R15-300
    HDVR2
    D10
     

Share This Page