1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem mounting THR-22 disk using gparted

Discussion in 'DIRECTV DVR with TiVo Discussion' started by htroberts, Jul 8, 2012.

  1. htroberts

    htroberts Cool Member

    26
    0
    Aug 28, 2009
    So, after swapping disks around and trying for a few days at a time, I think that the 2TB Seagate pipeline disk I was using with my THR-22 is in fact what was causing the stuttering/dropout problems. It seems to work okay with the original internal disk, and with a 2TB WD green disk.

    So now, I'd like to copy the programming from the Seagate disk to the WD disk. I'm relatively linux-proficient, and I was following the instructions in this thread.

    I can't mount either disk, though. When I try
    Code:
    mount -t xfs -o rtdev=/dev/sda3 /dev/sda2 /mnt/new
    I get an error "special device /dev/sda2 does not exist" (same thing for sdb2). I don't see any 'partition' devices in /dev, only /dev/sda and /dev/sdb (obviously there are several other device files there, but nothing else that starts with sd[a,b]).

    I'm using gparted 0.4.6-1.

    Ideas?

    Thanks,
    Heath
     
  2. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,979
    177
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    That thread have nothing to make TiVo THR22's drive copy.

    Be sure your drive is discovered, try run in term window: fdisk -l
    It could be protected somehow, like not spinning, etc

    You could try dd cmd...

    Why not join the thread http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=204697
     

Share This Page