1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

R15-100 0x1092 Discussion / Issues

Discussion in 'DIRECTV SD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Oct 17, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    R15-100 : 0x1092

    Version 0x1092 is now a national release for the system.
    Release notes can be found at: http://www.dbstalk.com/showthread.php?t=105401
     
  2. rpjones68

    rpjones68 Legend

    109
    0
    Feb 5, 2007
    It updated to 0x1092 overnight, and now the time is set to 5 hrs ahead of EDT where I am and guide is all jacked up? :confused: Any ideas? Thanks
     
  3. Sackett

    Sackett Legend

    188
    0
    May 21, 2007
    This has happened to me before this upgrade. It has happened at least 3 times for me and the only thing you can do is reset it. I have called them on it and they do not know why as the zipcode and time zones in the setup did not change.
     
  4. rpjones68

    rpjones68 Legend

    109
    0
    Feb 5, 2007

    That did the trick. Weird Thanks
     
  5. hilmar2k

    hilmar2k Hall Of Fame

    5,251
    4
    Mar 18, 2007
    My Brother-in-law is having the same problem. Is there any fix to this yet?
     
  6. rpjones68

    rpjones68 Legend

    109
    0
    Feb 5, 2007
    Just have him reset it and it'll correct
     
  7. Mark20

    Mark20 Godfather

    272
    0
    Dec 24, 2006
    I've seen this with real short power outages, long enough to let the reset hit but seems to leave some stuff behind in memory. Pulling the plug for 30 seconds is the solution.
     
  8. Mark20

    Mark20 Godfather

    272
    0
    Dec 24, 2006
    OK noticed an issue...

    I've seen this on the previous national release also. Fast forward at setting 2 and sometimes the image updates stop. Hit play and it picks up later than where you saw the image stop updating. You can then continue fast forward if you want.

    This does not happen every time.

    I haven't rebotted the receivers since the update. Maybe tonight.
     
  9. Nomo1

    Nomo1 AllStar

    77
    0
    Apr 16, 2007
    What about the R15 500 running 0x115C? Will that be able to receive DOD?
     
  10. rochrunner

    rochrunner AllStar

    67
    1
    Dec 2, 2006
    I didn't realize how non-optimal the original menu colors were until this new release was installed. It really is a whole lot easier to read and just looks much brighter.
     
  11. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    No... No R15 will be ble to receive DoD
     
  12. xde18

    xde18 Mentor

    39
    0
    Oct 21, 2007
    What is DOD? I'm not sure what it is
     
  13. USAOver50

    USAOver50 New Member

    4
    0
    Aug 7, 2007
    DirecTV on Demand

    Start with this link for info: dbstalk.com/showthread.php?t=96052

    On Topic: I like the new look. My wife does not. Imagine that!!
     
  14. polbit

    polbit Cool Member

    14
    0
    Oct 31, 2006
    I noticed a couple of small things:

    1. Some dates in the List don't show fully. Like Wed, 10/12/... A little annoying, and something that should never have been released...

    2. Seems a LOT snappier than before, and the remote response is great.

    3. The colors... I wish there was a way to have themes... On one of my TV, the new colors look great. On another, they are way too bright, and are blurry (can't reduce brightness without missing half of what's going on :)
     
  15. guildjw

    guildjw New Member

    4
    0
    Sep 11, 2007
    I got mine SW upgraded last weekend aroudn 3 AM. Also had the time issue easily fixed.

    Now the bad news, since the upgrade I have encounted 4 programs that recorded and were corrupted and would not play all the way through, one totally locked up my system and I had to remove the power cord to reboot. The other three simply played a few minuteds of the program (although it said it recorded all the program) but went to the do you want to delete screen after only a few minutes or simply stopped playing and showed a black screen.

    I DID NOT HAVE THESE ISSES BEFORE THE UPGRADE

    I also agree the colors, on my 60 inch Hitachi they are way to bright the colors blurred especially the hideous orange timeline (what 1st grader picked these colors!). I would have preffered an off white as opposed to the bright white text, The old screens were better IMO, these new ones look like a bad VGA screen displayed on a TV set and no way to change them. Their developers may want to test their color and menu screens on actual large screen tv's before going final, a computer screen is not he same as a large screen TV.

    Yes the menus are faster but other then that I dont see this as a more stable or big step forward type release based on the number of corrupted recordings it has produced so far and poor menu color and font changes.

    I know have a DVR which I cannot be confident of making good recordings with this new sofware and which is now annoying to use when menus and timelines are popped up on he screen. Hence its being moved to my office where I have a smaller 20 inch screen and use the unit more for watching the news while I work.

    My DTV Tivo R10 is now back in the main room. TGF Tivo.

    IMO Swing and a miss DTV.....
     
  16. qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    This problem has been around for quite a while. It seems to come and go in frequency, though.
    You can try starting those shows and holding the skip button for 3 sec's to jump to ~30 sec's before the end of the show. Then rewind. Don't rewind past the point where it "stops", or it will just stop again.
    Not an elegant solution, but if you really want to watch those shows...
     
  17. Mark20

    Mark20 Godfather

    272
    0
    Dec 24, 2006
    The issue I noticed may not be one. My daughter was forwarding through something and I noticed the picture changes pick back up. It may have been a long unchanging scene or the DVR did pause in its fast forwarding but kept track of where it was. I'll have to watch for it again.
     
  18. Tom Dibble

    Tom Dibble New Member

    1
    0
    Oct 30, 2007
    This update is horrible. The receiver is no longer able to pause unless the show is recording. Seems like a lot of people are aving trouble with this update, but I haven't seen this particular issue crop up.

    Also, the other night we had recorded an early airing of a show on the History Channel, and were about half-way through watching the recorded show, when the receiver suddenly jumped over to the exact same spot in the "live" show (which was about 30 seconds behind "live"). Seems to have been a coincidence that it went to the same spot in the live show, but ... well, it was kinda freaky, and either way, it did things by itself that it shouldn't have. We've noticed a lot of flakiness when the channels are changed too (moving back to previous channels immediately).

    One particular unique factor here is that although there are two tuners in the box, we only have one of them hooked up to the dish.

    Anyone else having recording problems and other general flakiness after the update?
     
  19. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    A Lot of people? Given the volume of R15's out there... and the number of posts....

    But anyway:
    Try a simple reboot of the system, to see if clears up the issues you are having.
     
  20. Mark20

    Mark20 Godfather

    272
    0
    Dec 24, 2006
    I know pause works on live TV since I've used it a bunch of times since the update. I have not rebooted/unplugged the receivers since the update. Though I want to for good measure, there just hasn't been a compelling reason. Maybe my test should be to see how long I can go before I have to reboot. Neither one is on a UPS so the electric company may make the test moot.

    Is this the be all and end all update? Myself and a bunch of other people will say no. But overall I have been very pleased with my R-15's.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page