1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

R15: Software Upgrade: (10C8,1047) ONLY!

Discussion in 'DIRECTV SD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Jul 3, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    There is no difference between the two software versions on the user level.

    R15-300 was build by Philips
    R15-500 was build by Humax
     
  2. csigrissum

    csigrissum Cool Member

    18
    0
    Nov 15, 2005
    ok- I've been trying to wait patiently, and not post "I didn't get it". But, I'm still on 10B8. Does the phone line need to be connected?
     
  3. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    No, the phone line doesn't need to be connected.
     
  4. UPEngineer

    UPEngineer Legend

    195
    1
    Aug 8, 2004
    I tell ya I have no clue what is going on here!

    I received version 10D1 a few days ago...I live in OK and what I gather only a handfull of people got it if that.

    I have been gone for last day and half for work and when I return home a little while ago and turn my tv on, the guided setup screens are on my R15 (like when you first set it up). I had to go through all of the setup and find the dish and test and all that jazz.

    After it was all said and done, I am now at version 10C8! So I have been downgraded.

    Earl, maybe you can find out what is going on!
     
  5. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    Basically what I can tell....

    You weren't "downgraded" persay... You where actually upgraded.....

    Basically what happen is that your box finnaly fell into the "rollout" of 10C8... but since 10D1 isn't a consumer release, the box "upgraded" (by downgrading) to the latest consumer release... Make sense?

    I didn't think so...

    As for why it did the Guided setup... Others have reported that when the units upgrade... not sure why, or what trips it though.. :(
     
  6. Aug 1, 2006 #226 of 358
    whynot83706

    whynot83706 AllStar

    92
    0
    Jul 27, 2006
    So does box just look different or its the same?
     
  7. Aug 1, 2006 #227 of 358
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    Looks the same it's but the 300 is smaller.
     
  8. Aug 2, 2006 #228 of 358
    LAStealth

    LAStealth Cool Member

    17
    0
    Jan 20, 2003
    After the upgrade, my yellow button has been disabled. For some reason now when I press the yellow button the only thing it does is switch audio formats. I don't get the top banner anymore. Is anyone else having this issue? I tried redownloading the software relase, and that worked fine, but did not resolve the issue.
     
  9. Aug 2, 2006 #229 of 358
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    The top banner should be the blue button or hit info to get the banner.
     
  10. Aug 2, 2006 #230 of 358
    LAStealth

    LAStealth Cool Member

    17
    0
    Jan 20, 2003

    When I press the blue button I get the mini guide on the bottom of the screen. When I used to press the yellow button I would get the top info bar by itself without the detailed info below it, basically used to quickly see the program that was on, and the time of day.
     
  11. Aug 2, 2006 #231 of 358
    Bobman

    Bobman Hall Of Fame

    1,528
    0
    Jan 3, 2006
    I hope this update gets to my area before my new R-15 comes on Saturday. I dont really want to make a lot of SL's until I have this update.

    Looks like I will be back "beta testing" :rolleyes: the R-15 again due to the new free offer. I just hope I have better luck than before.:(

    I have more than 100 SP's on my R-10 and am toying with the idea of using both my R-15s in the main area. This would in a sense give me 100 SL's. I can put the main primetime shows on one and all the rest on the other.
     
  12. Aug 2, 2006 #232 of 358
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    Ok, I think it was switching the audio before too but it was pulling up that window to show that it was changing the audio. Now it's just changing the audio with out showing you anything? or is it giving some (visual) indication that audio changed.
     
  13. Aug 2, 2006 #233 of 358
    Clint Lamor

    Clint Lamor Hall Of Fame

    2,496
    0
    Nov 15, 2005
    Refresh my memory, what did you do with your other R15?
     
  14. Aug 2, 2006 #234 of 358
    LAStealth

    LAStealth Cool Member

    17
    0
    Jan 20, 2003
    Yea, befor it was also chaning the audio. Now it changes the audio, but there is no visual indicator that it is doing so. You can still get a visual if you press the info button, and then push the yellow button. It just seems that this is a bug, am I wrong?
     
  15. Aug 2, 2006 #235 of 358
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    It might be but I was never using the yellow before to do that but I think it would be something for Earl to ask about. Can anyone one else with 10c8 and 10b8 test this to see what results they get. I'll try it tonight too when I get home.
     
  16. Aug 3, 2006 #236 of 358
    Bobman

    Bobman Hall Of Fame

    1,528
    0
    Jan 3, 2006
    Three times I came >< this close to trading it but never followed thru so the R-15 is in a bedroom with 1 tuner active.
     
  17. Aug 3, 2006 #237 of 358
    TheTooleMan

    TheTooleMan Legend

    155
    0
    Apr 9, 2006
    I received 1047 on 8/2/2006 at 3:18 am, or something like that. Last night I was watching a program while it recorded. After the program ended and recording stopped, but while I was still viewing the recording, I hit the "instant replay" 6-second rewind button. AS WITH THE PREVIOUS VERSION, 103F, playback stopped and I was prompted to whether I wanted to delete the recording or not.

    I hit the red reset button on the R15 before going to bed last night and will post a further update later.
     
  18. Aug 3, 2006 #238 of 358
    pjo1966

    pjo1966 Godfather

    341
    0
    Nov 20, 2005
    I'm still getting a warning that I only have 10% available space. When the warning popped up I had one 90 minute movie recorded and I was recording a 60 minute program.

    The issue I was having earlier is constant. If I'm watching a show that is still recording, the R-15 does not know whether I'm playing back from VOD or just watching the buffer. I tried to exit out because I didn't have time to finish watching. The R-15 lost my spot in the recording.
     
  19. Aug 3, 2006 #239 of 358
    UoPSlave

    UoPSlave Guest

    5
    0
    Jul 12, 2006
    Was this software update supposed to fix the Caller Id issue as well? If so, my unit is still displaying that I need to call my phone company.
     
  20. Aug 3, 2006 #240 of 358
    Bobman

    Bobman Hall Of Fame

    1,528
    0
    Jan 3, 2006
    What I usually did after getting an update or having any major problems is pull the plug and wait 30 seconds before restarting. The red reset button doesnt clear everything and when I use that normally I still had problems.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page