1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

R15: Software Upgrade: 2/21/2006 ->Software Versions (10A3,1035) ONLY!

Discussion in 'DIRECTV SD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Feb 21, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Feb 24, 2006 #81 of 133
    wohlfie

    wohlfie Godfather

    250
    0
    Dec 28, 2005
    Well I can't say for SURE, but given I was 30 minutes behind, and that I WAS fastforwarding through commercials....I feel like I HAD to have used jump-back....but I guess I can't definately say I did.....

    That being said, maybe my memory may be faulty, but my recollection of the issue was that I used to get the prompt when the recording period stopped, with NO action on my part -- that is to say I would happily be watching, 8:00 (in this case) would hit, the unit would stop recording, and prompt we what to do with the recording....

    but again who knows what I may or may not have done....
     
  2. Feb 24, 2006 #82 of 133
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    Try it out again tonight with something that's recording. I'll bet it'll happen. This is one time that it's 100% of the time and not random.
     
  3. Feb 24, 2006 #83 of 133
    pjo1966

    pjo1966 Godfather

    341
    0
    Nov 20, 2005
    The jump-back bug is definitely still happening with me. If I remember, I try to keep tabs on when the program finishes recording so I can exit My VOD, change channels, then go back in to finish watching the program. More often than not I forget and have to go through the annoyance of having to zip through the program to get back to where I was. This has the be the most annoying bug on the R-15... that and dropping programs from the To Do list for no apparent reason.
     
  4. Feb 24, 2006 #84 of 133
    cabanaboy1977

    cabanaboy1977 Hall Of Fame

    2,473
    0
    Nov 16, 2005
    Can anyone verify this for me? I tried it on two off mine and the same thing happened.
     
  5. Feb 24, 2006 #85 of 133
    qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    Minor "bug".
    Has anyone noticed that if you watch something from MyVOD, and you FF or RW, then play, the lights on the unit still rotate indicating RW or FW (whatever the last action was).
    Also happens in the buffer.
    I'm fairly new to the R15, but I don't remember that happening before 10A3.
     
  6. Feb 24, 2006 #86 of 133
    Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    It has been doing that for a while.

    In fact, I have noticed with 10A3 it returns to normal MUCH faster then it had before.
     
  7. Feb 24, 2006 #87 of 133
    Wolffpack

    Wolffpack Banned User

    4,642
    0
    Jul 29, 2003
    That's the problem with placing fancy/smancy dancing lights on a unit. They're not needed to begin with and when they don't work they draw more complaints than they should.
     
  8. Feb 24, 2006 #88 of 133
    qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    Maybe it's a diversion tactic, to distract us from the more serious flaws:)
     
  9. Feb 24, 2006 #89 of 133
    Groundhog45

    Groundhog45 Hall Of Fame

    4,580
    89
    Nov 9, 2005
    Cedar Park,...
    A quick observation/question. On my unit, R15-500, I have the version listed as 10A3 but with no date/time stamp after it. It was the same way with 109a. Is this common? Maybe it's because on both occasions I forced the upgrade with the reset/02468. Any ideas?
     
  10. Feb 24, 2006 #90 of 133
    ISWIZ

    ISWIZ Icon

    802
    0
    Nov 18, 2005
    PSST, I don't think it's working:bang
     
  11. Feb 25, 2006 #91 of 133
    Wolffpack

    Wolffpack Banned User

    4,642
    0
    Jul 29, 2003
    Has anyone noticed the popup letting you know the R15 needs to change channels now automatically defaults to "OK" when the time comes up change a channel?

    I had one channel on and scheduled a manual record on another channel. The popup appeared 5 minutes before it the scheduled record and I let it sit there. Then, at the correct time it changed the channel and started recording.

    Was this one of those problems that worked sometimes but not others?
     
  12. Feb 25, 2006 #92 of 133
    qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    Yes, isn't it annoying? But, to clarify (at least in my case), if you're watching something live on channel 1 that ends at 8:30, and have things scheduled to record on channel 2 & 3 at 8:30, you get the popup. It makes sense. It does have to change channels. But, you either have to miss the last 5 minutes of the show you're watching, or live with that big popup window for the last five minutes.
     
  13. Feb 25, 2006 #93 of 133
    tmj30122

    tmj30122 Guest

    I reported this issue to DIRECTV Technical Support and they were already aware of it. They said it will be corrected in a future software update, FWIW. -- TJ
     
  14. Feb 25, 2006 #94 of 133
    Wolffpack

    Wolffpack Banned User

    4,642
    0
    Jul 29, 2003
    I thought I had heard reports that the popup never goes away and you end up missing the scheduled show if you do not select OK, ie no default. If that was the case I thought maybe that was something fixed.
     
  15. Feb 25, 2006 #95 of 133
    Calebrot

    Calebrot Legend

    231
    0
    Jan 2, 2006
    Well I did as I said I was going to do. I did not set up any series links until the guide re-populated and before that I re-formatted the hard-drive. No luck with series links. Lost is scheduled in the todo list to record this week and next week (3/8). This coming week 3-1 is new, 3-8 is repeat. I had 16 episodes scheduled for Stargate SG1 and had to manually delete all but two. Y&R and B&B seems to be fixed, all ten episodes of each for the next two weeks are scheduled as should be. So this update didn't fix crap!

    Another thing I noticed is something serious. I had a show that I scheduled to record First Run only and it recorded both episodes three hours apart from each other, same episode. After I watched one of them and reached the end and choose delete from the menu, it deleted both episodes, Big time problem.

    I just got off the phone with DirecTV and they offered to send a technician out to "teach" me how to use the unit. She made these comments, "It's not a computer" Duh, it's a freaking over-glorified computer. I should not have re-formated without prior consent from DirecTV, because the operating system would replace all necessary files when upgraded. I know if I bought a new operating system for my computer I would wipe it clean and start fresh, I would not have the problem I may have been having carry over to the next operating system, so that's what I did with this unit. I have decided that I am not calling DirecTV anymore, it just causes much unneeded frustration, I will seek my answers here online. I really just want to get rid of this piece of crap.

    Is anyone else having the problem with the sub-menu of MYVOD where you delete one and it deletes more than one episode of the same show?

    So where I am at with DirecTV is this. I have had five different tech over the past couple of months in my home, I live in Fort Lauderdale, and the local DirecTV installer is in Miami. Not one of those five techs spoke English, so there was no communication between us. Now they want to send another non-english speaking tech to my home to "teach" me how to use something that I probably know more about than them about. BULL$hit. This unit has done more damage to my health than it's worth, I have high-blood pressure and a call to DirecTV raises it through the roof.

    Please excuse my overall frustration with this unit and with DirecTV. If you have a billing problem they are more than sufficient in their help to appease, but god forbid if you have a technical problem, they are completely useless. Something else that I was told by the tech was, The updates that just have been released do NOT address the problems with Series Links, they were for other problems. Someone needs to change things at DirecTV or they will begin to lose customers left and right. In their propective it mentions the customer base is more towards the upscale client. I am not upscale, I would more say towards being poor, but satellite is still cheaper than cable. I just can't imagine "rich" people putting up with this for too much longer.
     
  16. Feb 25, 2006 #96 of 133
    qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    I also reset the unit. I didn't realize I would lose everything I had recorded though. Oh well, another learning experience. I thought I was onto something though, when I specifically selected first run episodes from the guide to set up new series recordings. After it populated though, 17 items in the prioritizer = 98 in the todo list. Series link worked much better before 10A3! I only had a couple errors prior. Now it seems to record every episode for everything.
     
  17. Feb 25, 2006 #97 of 133
    qwerty

    qwerty Hall Of Fame

    1,790
    0
    Feb 19, 2006
    BTW - After I did the big reset, the lights on the front panel act as they should.
     
  18. Feb 26, 2006 #98 of 133
    cobaltblue

    cobaltblue AllStar

    88
    1
    Feb 22, 2006
    I was wondering if the reoccuring problem with accesssing My VOD and having it not populate, was addressed with the 10A3 update. It seems to be happening much lesss ( only twice ) since my download on Tuesday. If it was'nt addressed will it be in the next software update ???
     
  19. Feb 26, 2006 #99 of 133
    Calebrot

    Calebrot Legend

    231
    0
    Jan 2, 2006
    Yesterday I reported something in another thread that was strange. I had two of the same show recorded so I had a sub menu in the MYVOD screen. When I was finished watching the one version I choose delete from the end menu that comes up and it deleted both occurances of the show. It was just not there, it wasn't that it was on a screen requiring the down arrow or anything, there were only two entries left on the screen, and one of them wasn't that show. Well this morning when I got up and looked at MYVOD, low and behold, the remaining episode that appeared to have been deleted is back as a single entry, very strange. It should not have been recorded to begin with because it was a repeat of a First Run, but it was there, so when it disappeared yesterday, I just thought the unit had realized that it was a duplicate recording and deleted it also, but that wasn't the case, it's back this morning, after a night in sleep mode.
     
  20. Wolffpack

    Wolffpack Banned User

    4,642
    0
    Jul 29, 2003
    When you delete one of two shows in a grouping under MYVOD, might the unit move the remaining show back directly under MYVOD and remove it from the now empty group? When you noticed both shows gone yesterday did you look for the missing one back under MYVOD?
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page