1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Report L5.10 Playback Issues Here

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by Ron Barry, Jun 9, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jun 9, 2008 #1 of 35
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    I figured it would be helpful to the E* engineering team if the people experiencing the issues would provide details as to where they are seeing the playback issues. So if you are experiencing issues, please provide the following.

    What Sats are you pointing at?
    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    Your Location?
    What Channel are you seeing the issue on?
    What program or programs are you seeing it on?
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

    Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

    Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.

    Hardware Revision or production run number is the last letter on a id that usually appears on the back of your receiver
     
  2. Jun 9, 2008 #2 of 35
    TulsaOK

    TulsaOK New Member

    3,469
    0
    Feb 23, 2004
    How about the receiver model?
    Thanks, Ron.
     
  3. Jun 9, 2008 #3 of 35
    Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Good Idea.. I will add that to the Questions...
     
  4. Jun 9, 2008 #4 of 35
    keitheva

    keitheva Legend

    156
    0
    Aug 23, 2002
    What Sats are you pointing at?
    >110/119/129
    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    >VIP622/dunno
    Your Location?
    >SF Bay Area
    What Channel are you seeing the issue on?
    >5-0 (CBS), 11-0 (NBC)
    What program or programs are you seeing it on?
    >All HD on these channels.
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
    >Delayed/Recorded. Live is ok.
    Any other commments or details around the playback issue would be welcomed.
    >Picture and sound breaks-up, unwatchable. Don't see the problem with 5-1/11-1 OTA.
    >Update 6/12: also getting sound break-up on 7-0 (ABC). Video is ok. No problems on 7-1 OTA.
     
  5. Jun 9, 2008 #5 of 35
    Presence

    Presence Godfather

    361
    0
    Mar 14, 2004
    Model 622. While watching recorded RaveHD broadcasts from almost two years ago, the playback will "skip." Most of the time it will play for about 10 seconds, then skip ahead 5, and repeat this, although sometimes it will skip with more frequency than this.
     
  6. Jun 9, 2008 #6 of 35
    Ray_Schwarz

    Ray_Schwarz Mentor

    50
    1
    Jan 22, 2003
    Edited Responses
     
  7. Jun 9, 2008 #7 of 35
    AVJohnnie

    AVJohnnie Icon

    509
    0
    Jul 27, 2004
    Well, here goes:

    What Sats are you pointing at?
    119, 110, 129, 61.5​
    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    VIP622, Rev D​
    Your Location?
    Southern California​
    What Channel are you seeing the issue on?
    All SAT channels -- Don't have OTA hooked up​
    What program or programs are you seeing it on?
    All programming​
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
    Delayed and Recorded -- Live is ok (so far)​
    Any other commments or details around the playback issue
    Occurs using both the internal HD and the EHD. New recordings (made after L5.10) and old recordings (made before L5.1), both SD and HD, all have the skipping problem. I can connect the EHD to my other 622 which is still on L4.49 and play the content without any skipping problems. I can also transfer internal content that skips (did I happen to mention that all recorded content skips?) from the L5.10 receiver onto the EHD then connect it to the L4.49 receiver and play it back without any skipping problems.​

    Hope this helps,
     
  8. Jun 9, 2008 #8 of 35
    knealy

    knealy Legend

    120
    0
    Jul 5, 2002
    Here is my info.

    What Sats are you pointing at?
    61.5, 110, 119, 129

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    622

    Your Location?
    San Francisco Bay Area

    What Channel are you seeing the issue on?
    NBC local from E, Tennis Channel 400 HD

    What program or programs are you seeing it on?
    All on these channels.

    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
    Delayed and recorded

    Any other commments or details around the playback issue would be welcomed. Please stick to the facts here and this thread is only for reporting specific playback info and all other 5.10 discussions should be done in the 5.10 thread.

    Thanks in advance and hopefully this helps in drawing a better picture of what is being experienced.

    Hardware Revision or production run number is the last letter on a id that usually appears on the back of your receiver[/QUOTE]
     
  9. ericsdad

    ericsdad Mentor

    34
    0
    Sep 2, 2007
    Sats. pointed at
    61.5, 110, 119, 129

    Receiver
    622

    Location
    Flint, Mi. area

    Channels and Programs
    I only watch HD channels and the skip ahead has happened on every recording I've tried to watch. It also happens if I delay the program, or if I reverse a live show and then start watching it from there.
    After it skips ahead I can reverse the show and while it is reversing I can see the part that was skipped, but when I hit play it skips the same part again.
     
  10. liferules

    liferules Godfather

    305
    0
    Aug 14, 2005
    What Sats are you pointing at?

    119, 110, 129,

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

    VIP622, I think revision B

    Your Location?

    Dallas, TX

    What Channel are you seeing the issue on?

    Mostly mainstream sat network channels, 5 (NBC), 8 (ABC), 11 (CBS) but not 4 (FOX)

    What program or programs are you seeing it on?

    All recorded network programming

    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

    Delayed and Recorded -- Live is fine.

    Any other commments or details around the playback issue


    Glad to have seen this thread as I thought there was something else wrong with my receiver but these issues just started recently, so possibly it is the 5.10 issue. Only happens with recorded programs, not live. Recorded programs are full of skipping, pixelating every few seconds, making them unwatchable. It is not recorded problems as when skipping back 10 seconds, I can sometimes see what was skipped/pixelated, thus it is an issue with the playback, not some artifact recorded onto the drive
     
  11. Larry Kenney

    Larry Kenney Legend

    110
    0
    Aug 19, 2005
    What Sats are you pointing at?
    110, 119, 129

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    ViP622 - can't get to back of DVR to find revision, but it's one of the early ones from two weeks after they were released.

    Your Location?
    San Francisco

    What Channel are you seeing the issue on?
    Three issues, all on playback:
    - Jumping ahead a second or two frequently: KPIX CBS5 6439, KNTV NBC11 6440
    - Total break up of video and audio (quite psycadellic at times): KPIX CBS5 6439, KNTV NBC11 6440, plus lots of old files recorded prior to L510
    - Intermittent audio break up: Several OTA HD channels but ONLY if MORE THAN ONE channel is being recorded.

    What program or programs are you seeing it on?
    All HD programs. Doesn't seem to affect SD recordings.

    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
    Delayed and Recorded. Live is fine on all channels

    Any other commments or details around the playback issue would be welcomed.

    I've had this DVR for a long time and have never had any problems. It's been totally reliable, and all recordings have been fine, until I received L510.

    Larry
    SF
     
  12. wamjdavis

    wamjdavis Cool Member

    14
    0
    Jun 20, 2004
    What Sats are you pointing at?

    Whatever Seattle WA looks at ...

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

    receiver is 622 don't know hardware revision

    Your Location?

    Seattle

    What Channel are you seeing the issue on?

    ABC -- KOMO

    What program or programs are you seeing it on?
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?


    Recorded HD broadcasts Sunday evening ...
     
  13. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    Great Feedback.. One thing when reporting your observations make sure you indicated the channel number. Remember there is OTA and Dish HD locals and I personally think that difference in important when playback issues are being discussed.
     
  14. saltrek

    saltrek Godfather

    260
    0
    Oct 22, 2005
    What Sats are you pointing at?

    61.5, 110, 119

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

    receiver is 622 don't know hardware revision

    Your Location?

    Central Florida

    What Channel are you seeing the issue on?

    Sat delivered NBC Affiliate (WESH)

    What program or programs are you seeing it on?
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?


    Recorded HD broadcast of "Medium".

    Note: OTA HD playback of "How I Met Your Mother" from CBS affiliate (WKMG) had no problems.

    Those are the only two shows I've watched from the DVR since I got the update.
     
  15. mulder5000

    mulder5000 AllStar

    56
    0
    Jul 8, 2006
    What Sats are you pointing at?
    110, 118.75, 119, 129
    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?
    622, don't know hardware revision
    Your Location?
    St. Louis
    What Channel are you seeing the issue on?
    Sat delivered NBC HD (SD is fine). I haven't tested every HD channel, but of the 5-6 others I've tested, all work fine.
    What program or programs are you seeing it on?
    All programs on the NBC HD channel, whether actually in HD or not.
    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?
    Works fine with live programming, breaks up if I skip back or pause it. Also breaks up on recorded programs from this channel that previously worked fine. Recordings from other channels still work.
     
  16. ericsdad

    ericsdad Mentor

    34
    0
    Sep 2, 2007


    edit: I forgot to name the channels that I have seen the skip ahead problem on. HBO, Showtime, Starz, HDnet, and HDnet Movies.
    Seeing how these are the only channels I have tried and it is doing it on all of them, I would think the odds are pretty good that most if not all of my HD channels are screwed up.
     
  17. debpasc

    debpasc Legend

    152
    0
    Oct 20, 2005
    Pointing at 110, 119, 129
    Located just north of Albuquerque
    Early release 622 now running L5.10 -- flawless performance to this point
    Live TV seems O.K. including pause, jump forward and back
    Random skip ahead with audio drops observed on recorded playback only
    Happens three to four times during half hour program
    So far it's happened on Food Network and HGTV -- both were sat HD
    Annoying but not debilitating
    No pixellation issues
    Dual tuner recording so far is O.K.
     
  18. AVJohnnie

    AVJohnnie Icon

    509
    0
    Jul 27, 2004
    Hi Ron,

    I seemed to have the same problem getting this point across to the CSR when I called to report the delayed/recorded skipping issue to Dish. I guess that their computer based Q&A sheet insists that a particular problem channel be specified -- so I told her to pick any one that she liked or wanted to use (I don't think she ever really got my point.) :rolleyes:

    But the point is --

    The skipping problem occurs on all the channel numbers that I'm subscribed to view -- there are no channels that work correctly -- absolutely none. It occurs on all programming on all these channels -- there is no programming that works correctly on any channel that I receive -- none of it can be DVR'd or Paused then viewed without it skipping.

    I am currently subscribed to dishHD+MAX+HBO+Show+Starz+Locals. I used to be subbed to AEP+HD Ultimate+Locals, but I dropped it because I'm ticked at Charlie over what he did with Voom.

    I only have SAT channels -- no OTA, so I cannot report on that, but from what I'm seeing posted I gather that they are equally afflicted.

    Thanks,
     
  19. Ron Barry

    Ron Barry 622 Tips & Trick Keeper

    9,881
    0
    Dec 10, 2002
    What about the SD versions of these channels AVJohnnie are you seeing skipping on those?
     
  20. paulwsmith

    paulwsmith New Member

    3
    0
    Jun 10, 2008
    What Sats are you pointing at?

    119, 110, 129,

    What is your Receiver Model and if possible your Hardware Revision?

    VIP622 not sure of the hardware revision

    Your Location?

    Dallas, TX

    What Channel are you seeing the issue on?

    Local sat hd feeds

    What program or programs are you seeing it on?

    All recorded network programming

    Are you seeing it Live/Delayed/Recorded?

    Delayed and Recorded -- Live is fine.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page