1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Searching for signal 771

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by kitdesign, Aug 1, 2010.

Tags:
  1. Aug 1, 2010 #1 of 15
    kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    I am having a problem that just started a few days ago. I would like to know if anyone else is having this problem. This problem happens on both of my HDDVR receivers. For most of the day I receive channel 631 YES Network then at some point I get the searching for signal 771 message however when a game is on I can switch to channel 632 YES Bonus Cam and that comes in fine while 631 still has the same message. Sometimes 631 comes back and sometimes it doesn't. It also happens on 639 SNYHD. It has nothing to do with the HD signal because 632 is HD and the same broadcast also. Additionally late yesterday afternoon I was watching a show on FXHD and the same thing happened there and remained that way for the rest of the night but only on those 3 channels. Today they are all on fine again.
     
  2. Aug 1, 2010 #2 of 15
    shedberg

    shedberg Icon

    532
    0
    Jan 20, 2007
    Have you looked at your signal strengths? Tried a menu reset? Are all of your connections tight? My sister had a similar issue and it ended up being an LNB problem
     
  3. Aug 1, 2010 #3 of 15
    kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    Thanks for the reply. I've checked the signal strengths but I don't know what I am looking at. It didn't seem to me that it could be a signal or LNB problem because it only happens on those couple of channels and I get the same program on YES' other channel. Thanks for the advice.
     
  4. Aug 1, 2010 #4 of 15
    kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    BTW, yes my connections are all tight. Also what is a menu reset?
     
  5. Aug 1, 2010 #5 of 15
    harsh

    harsh Beware the Attack Basset

    21,192
    182
    Jun 14, 2003
    Salem, OR
    YES HD comes from D10 TP8 and YES Bonus Cam HD comes from D10 TP9.

    SNY HD and FX HD, like YES HD, come from D10 TP8.

    My guess is that you're D10 TP8 signal is marginal.
     
  6. Aug 1, 2010 #6 of 15
    shedberg

    shedberg Icon

    532
    0
    Jan 20, 2007
    Menu-->Setup-->System Setup-->Reset-->Restart Receiver will get you to a menu restart. My sister's issue only dealt with some channels as well while others were fine. Post your signal strengths and maybe someone can help.

    Satellite transponders (32 total at 101º)
    [Most of your standard definition channels are beamed from 101ºW]
    1-8 # # # # # # # #
    9-16 # # # # # # # #
    17-24 # # # # # # # #
    25-32 # # # # # # # #

    Satellite transponders (3 total at 110º)
    [A few HD channels, also beamed from 99 & 103º]
    1-8 NA NA NA NA NA NA NA #
    9-16 NA # NA # NA NA NA NA

    Satellite transponders (11 total at 119º)
    [Local SD channels for some cities, Spanish package]
    17-24 NA NA NA NA NA # # #
    25-32 # # # # # # # #

    Satellite transponders (16 total at 99º(s)) [or 99º(b)]
    [Local HD channels for some cities]
    1-8 # # # # # # NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA # #
    17-24 # # # # # # # #
    [Note: these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (14 total at 99º(c)) [or 99º(a)]
    [National HD channels]
    1-8 # # # # # # # #
    9-16 # # # # # # NA NA
    [Note, these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (16 total at 103º(s)) [or 103º(a)]
    [Local HD channels for some cities]
    1-8 # # # # # # NA NA
    9-16 NA NA NA NA NA NA # #
    17-24 # # # # # # # #
    [Note, these can be very slow to appear]

    Satellite transponders (14 total at 103º(c)) [or 103º(b)]
    [National HD channels]
    1-8 # # # # # # # #
    9-16 # # # # # # NA NA
    17-24 NA NA NA NA NA NA NA NA

    Satellite transponders (9 total at SWM)
    [You'll only see this if you have a Single Wire Multiswitch (SWM) dish]
    1-8 # # # # # # # #
    9-16 # NA NA NA NA NA NA NA
     
  7. Aug 1, 2010 #7 of 15
    kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    here are my signal strengths:
    Satellite transponders (32 total at 101)
    1-8 98 100 98 0 99 100 98 100
    9-16 99 100 99 100 99 100 97 100
    17-24 98 0 98 100 97 100 97 100
    25-32 97-100-95-100-96-100-95-100

    Satellite transponders (3 total at 118)
    1-8 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A 97
    9-16 N/A 97 N/A 83 N/A N/A N/A N/A
    17-24 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Satellite transponders (11 total at 119)
    1-8 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    9-16 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    17-24 N/A N/A N/A N/A N/A 100 100 98
    25-32 0 100 100 100 0 100 0 100

    Satellite transponders (14 total at 99 (s))
    1-8 96 96 95 96 95 95 95 96
    9-16 94 95 95 95 96 96 N/A N/A
    17-24 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Satellite transponders (16 total at 99(s))
    1-8 0 0 0 0 0 0 N/A N/A
    9-16 N/A N/A N/A N/A N/A N/A 99 0
    17-24 0 0 0 0 97 99 99 100
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/

    Satellite transponders (16 total at 103(s))
    1-8 0 0 0 0 0 0 N/A N/A
    9-16 N/A N/A N/A N/A N/A N/A 74 90
    17-24 0 0 99 93 97 95 82 51
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Satellite transponders (16 total at 103(ca))
    1-8 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    9-16 96 88 95 87 95 85 94 86
    17-24 95 86 95 86 95 87 96 88
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Satellite transponders (14 total at 103(cb))
    1-8 98 91 97 88 96 0 96 86
    9-16 96 85 96 88 96 87 N/A N/A
    17-24 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Satellite transponders (9 total at SWM)
    1-8 100 100 100 0 0 97 97 97
    9-16 97 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    17-24 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A
    25-32 N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A N/A

    Thanks again for your help.
     
  8. Aug 1, 2010 #8 of 15
    dminches

    dminches Godfather

    471
    1
    Oct 1, 2006
    Today I am having the same issue with ESPN on 206. It seems to be the only channel that is problematic and I am not getting it on all my DVRs. I am noticing that on 99(c) I am getting a signal strength of 0 for all the even transponders. Is this an LNB issue?
     
  9. Aug 2, 2010 #9 of 15
    harsh

    harsh Beware the Attack Basset

    21,192
    182
    Jun 14, 2003
    Salem, OR
    This looks like the "even transponder lower" issue. I seem to recall that this might be an elevation problem. The key is to compare readings when the channels are turning a 771.
     
  10. kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    Thanks for the suggestion. I may have to get a technician come and check it out. It just seemed strange to me that it only happens at certain times which is usually late afternoon and evenings.
     
  11. Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    287
    Jun 18, 2006
    Radio transmissions of all kinds are affected by air density, temperature, all sorts of things that happen during the day. It's possible the signal is marginal and sometimes it just gets pushed off that cliff.
     
  12. kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    Is there anyway to tell if the signals that effect those channels are marginal by the signal strengths I posted here? Those were taken when the channels were off and showing 771. Thanks.
     
  13. harsh

    harsh Beware the Attack Basset

    21,192
    182
    Jun 14, 2003
    Salem, OR
    The signal levels were far from low enough to create the issues your experiencing.

    The regularity suggests that this isn't a random occurrence so there's a better chance of pinning down the problem.
     
  14. kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    Thanks again for the help. I called DirecTV tech support. I was told that the next time it happens to unplug my SWM for a minute and then reset my receivers. It is not happening now but I'm sure it will again I will post back here to let all know if that works and if it does then maybe it will help someone else too.
     
  15. kitdesign

    kitdesign New Member

    8
    0
    Aug 1, 2010
    Well it happened again today so I did what I was told to do by the DirecTV technician. I unplugged my SWM for one minute, I then plugged it back in and I reset both of my receivers. After it went through it's reset process the channels were still 771 no signal for a very short time (less then one minute). The channels then came on and have been on ever since. I don't know if that fixed it or it just would have come back on by itself. I will post again if it happens again or if it stays this way.
     

Share This Page