1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

"Sleepy" 722 broadband connection

Discussion in 'ViP612/622/722/722K DVR Support Forum' started by LRD, Nov 13, 2011.

Tags:
  1. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    Any solution in sight for this problem? I have a 722k. The ONLY time I can get the broadband connection is to go into the Broadband setup, reset, and then access the Blockbuster@home link. It wasn't always like this, just within the last few months (I have had service for a few years). There will be times when I exit B@H and go back in immediately and I need to reset the connection again.

    The wife has stopped using the B@H service completely since it never works. She asks if we are paying for this stuff....
     
  2. olds403

    olds403 Godfather

    344
    1
    Nov 20, 2007
    Was fighting with my 722 to download a movie on Sunday. Reset the connection on the DVR several times and it started to download. Got a message that it was ready to watch, got half way through it and got the buffering message. Reset connection a couple more times, would not complete download. Finally got the message that the download could not be completed. Tried another movie, got that one to work and actually watched it. This is too much like work.

    As a sidenote, is it just me or are most of the free movies ones that are already available on various moviepass channels and I could watch and/or record without having to download them? What is the point of offering movies for download that are already available on channels that I have, I don't get it. For all the work to get a download to complete I would expect to have more/different movies available than just those that are playing on channels that I have readily available.
     
  3. mnjclark

    mnjclark Cool Member

    10
    0
    Apr 15, 2004
    AGREED! I've only had this BB@H service for about 3 weeks and it's a total pain in the arse trying to get a movie to actually download. While I was on the phone with their tech support I told them what I thought of their poor slection of movies and the comment I got was "you can always have movies sent to you via disk from the store". That's not the point of this!!! I think I'll just head on back to Netflix. They have WAY more of a selection for both disks and streaming. Thank goodness I only put that subscription on hold and didn't cancel it.
     
  4. snowman

    snowman Cool Member

    27
    0
    Nov 1, 2004
    The NMAP scans did not show anything too surprising

    PORT STATE SERVICE VERSION
    5101/tcp open admdog?
    49200/tcp open upnp Portable SDK for UPnP devices 1.6.6 (Linux 2.6.18.8-echostar; UPnP 1.0)

    I set a specific rule to allow 5101 through, but I'm not really sure that will help.

    I've seen no indication that there are any incoming connections to the DVR, so far.

    I'll give the system a few days to see if I lose connections again.



     
  5. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    Any updates on this problem? Is it posted under another heading?
     
  6. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,610
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    Did you try what was posted in post#50 ?
     
  7. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    I don't have ATT Uverse, 2-wire. Don't have firewall Permit all feature.

    Perhaps being a little more specific - Open ports xxx - xxx
     
  8. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,610
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    If I would ask again, I would mention my current full config, settings and all attempts ...
     
  9. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    I am not new to this rodeo.
    I called Dish to inform them about the problem awhile ago, they said reboot the router, reboot the DVR, get another network cable... (script script script).

    From the posts dating back to last year, this has been an ongoing issue with a recent software update (it worked once before). No changes in my network wiring, no changes with my DSL config. I have tried the usual and customary changes (reset broadband connection), works for 30-XXX seconds, download movie, etc, then fails again upon next entry. It works, just not when you want it to work, like 100% of the time (when the wife wants to use it).

    I will NOT change my router to have my DVR as the DMZ for my network. Not going to happen. I will prick holes for ports to the DVR, but not wide open access. I have another valid system performing my DMZ service, not willy nilly make it wide open because we don't know which port we need for the DVR to work. (I would not expect my Grandmother to make this change to her Router for her DVR to function properly)

    This still appears to be a Dish/Echostar issue, either software update or documentation (tell the client what to do to the network to make it work).


    What more information can be said that hasn't been said already in these threads? 722k with MT2, SW L750, Centurylink DSL 12Mbps (plenty of DHCP addresses available), Settings! Of what? Configs! Of what?
    :confused:

    I'm not trying to be rude. But does a real, valid solution exist, or are we still WAITING for a fix from Dish/Echostar?. From the posts, I can't seem to find a viable solution. Maybe I haven't stumbled upon it yet, hence the reason for the latest post.
     
  10. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,610
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    I would dig in the direction: what is blocking by your router config while in DMZ is not; perhaps sniffing DVR's traffic would reveal some requests (perhaps new in latest FW version) what could help you by opening particular ports...
     
  11. Mr.Gadget

    Mr.Gadget Mentor

    51
    0
    Mar 28, 2004
    Thanks P Smith for the suggestion.

    However, I do not work for Echostar/Dish, and it is not my product. I pay for this (dis)service.

    As a network analyst and electronics hobbyist, I am intrigued that they still have network issues, but, I don't feel compelled to breakout the sniffer to fix this problem, unless I am getting paid to do it. My monthly "DVR" Fees already take care of this.

    If I were in the Echostar/Dish labs, I would setup two 722k receivers, one with L750, the other with the previous working version.

    Place the devices on a network and then capture packets for the two devices over minutes, hours, days, until I saw the problem. However, they could probably see the problem within the first few minutes. Say, AH HA, we forgot to send the RST/ACK response. DOH!
     
  12. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,610
    143
    Jul 25, 2002
    W.Mdtrn Sea
    perhaps they cannot reproduce your environment and what other network devices sending ...
     
  13. LRD

    LRD Cool Member

    16
    0
    Feb 10, 2009
    After over nine months, it appears that L7.25 fixed the problems I noted in my OP. My 722 has stayed connected for several days.

    In fact, it now works better than it did before Dish 'broke' it in (I believe) L6.70. For example, if I power-on my DSL modem after having it off for a day or so, I don't even have to go into Network Setup (menu-6-1-9-2) and "reset connection'; it just reconnects automatically.
     
  14. CeeWoo

    CeeWoo Godfather

    355
    1
    Dec 1, 2008
    Now this is what I call timing! I emailed Ray earlier to ask if there were still reports of systems 'going to sleep' while downloading BB@Home. I had this problem for long enuf on my 722k that I finally discontinued and went with Netflix. I'd like to go back to BB, but not if the problems haven't been solved....(the suggested fixes didn't work for me)

    Anyone with a 722k (system L752) see improvement?
     
  15. bobl

    bobl Legend

    136
    0
    Jan 17, 2004
    Yes, it was fixed by L752.
     
  16. LRD

    LRD Cool Member

    16
    0
    Feb 10, 2009
    752 may have fixed the 722k. This thread was focused on the 722.
     
  17. jporum

    jporum Cool Member

    29
    0
    Nov 11, 2008
    I agree that L725 has fixed the problem. I took my 722 out of DMZPlus mode several days ago and have been able to access it just fine. Glad the issue is resolved, but disappointed that it took Dish 9 months to get a fix out,
     

Share This Page