1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Software Update: HR20 - 0xDC

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by Earl Bonovich, Oct 10, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. billt1111

    billt1111 Legend

    217
    0
    Aug 16, 2006
    Earl, I got the update this morning as well. I noticed that my guide still has 14 days of data in it. I have not had to reset in weeks and have very few problems with my box so that it is plausible that it is there. Why doesn't the reset after the download clear the guide? I thought that reset was the same as a red button push.
     
  2. roguebjp

    roguebjp AllStar

    61
    0
    Sep 9, 2006
    Earl:

    Don't know if it's been reported yet since I didn't have time to read all 11 pages of messages for this thread, but....

    Up until yesterday my digital audio was working perfectly on the HR20....I have a tuner/amplifier that is connected to the HR20 via an optical cable and it was working perfectly until this new software update. Now, it takes up to 30 seconds to be able to hear the audio when tuning to a channel brodcasting in Dolby Digital (whether recorded or live). This has nothing to do with HD since it happens on non HD channels that broadcast using Dolby Digital (HBO channel 501, for example).

    This really sucks since it makes fast-forwarding, rewinding or pausing a program EXTREMELY bothersome (practically impossible since you have to wait several seconds for the audio to return).

    Whatever they did with the digital audio in this software update....tell them to PLEASE UNDO IT!!

    Bernardo in Miami
     
  3. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    It does reset the guide data... but if it happend this morning, and the unit was in standby all day... it is very concievable that the channels you are looking at have already loaded their 14 days worth of data.
     
  4. jkc120

    jkc120 Godfather

    284
    0
    Sep 11, 2006
    Should I wait to post some feedback on the release then? Or just do it here?
     
  5. billt1111

    billt1111 Legend

    217
    0
    Aug 16, 2006
    After 5 weeks of no caller ID it started working now with 0xDC, at least for the first 10 test calls. I have Verizon Fios as my provider. That was the only real issue I have had with my 2 HR20s. I know it is HIGHLY unpopular with many of the members here to say anything positive about the D* engineering group working on this project but "Thanks guys" for your hard work.
     
  6. deltadave

    deltadave Cool Member

    26
    0
    Sep 17, 2006
    Glad caller ID is finally working, but as someone else said: My wife is about to throw this box out the window with this FF/RW issue while she's watching a show right now.

    Thanks though to Earl and DBStalk.com - I told her I'd come here to see what was up and found the answser in about 10 seconds!!! :)
     
  7. neotide

    neotide Cool Member

    12
    0
    Aug 21, 2006


    Thank you for getting this thread back on topic.

    Also my pink issues over HDMI have gone away this latest release. Also it seems to take a little less time to tune in HD over HDMI. I actually disconnected my component cables and so far all is well.

    Any news on getting the Austin local HD MPEG4 fixed as that's still not right after this release?
     
  8. csdan

    csdan Cool Member

    17
    0
    Sep 14, 2006
    I had this problem of not getting my HD channels too, I eventually went out to the Satellite and unplugged and replugged the two wires coming off the LNB that is off by itself. Since then I've had no problems.

    I too am having lockups with FFW and RWD, but using the 30sec skip still seems to work to get me through commercials.
     
  9. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
  10. Earl Bonovich

    Earl Bonovich Lifetime Achiever

    30,092
    3
    Nov 15, 2005
    Go ahead and leave yoru feedback.
     
  11. PoitNarf

    PoitNarf New Member

    4,880
    0
    Aug 19, 2006
    Wow, look at all the crap that was in that thread. Let's try to keep the stickied one to topic if possible.

    Edit: I see you moved my post in the opposite direction Earl :p
     
  12. hasan

    hasan Well-Known Member

    5,957
    54
    Sep 22, 2006
    Ogden, IA
    Thanks, as a contributor to both. This one needs to be kept on topic!
     
  13. JohnMav

    JohnMav Mentor

    44
    0
    Aug 24, 2006
    For me Caller Id still does not work (worked fine with my H20 and the same phone line; DSL with Filter)

    Optical sound is working fine and HDMI switching seems to get better every release (did not work at all with H20-- Pio 5070)
     
  14. awursta

    awursta Cool Member

    19
    0
    Oct 11, 2006

    I just experienced something similar to the problem with the audio dropping out. I was recording Jericho and 30 Rock, both in HD. After about 5 mins I went and started to watch Jericho but the audio started to drop out about every 5 secs or so. I stopped the recording of Jericho and went to the SD channel watched for a min and then tuned back to the HD channel. The audio then played fine. I was no longer recording 2 shows though.... Don't know...
     
  15. jkc120

    jkc120 Godfather

    284
    0
    Sep 11, 2006
    Thanks.

    Two things I've noticed:

    1) the ffw pixelation thing, which was obviously a known issue. However, I'm not sure if it's just me but it seems like after a 3x FFW, hitting play still skips a few seconds ahead of where it looks like it should stop (and where it would have stopped with 0xD8). Not a big deal, but it's an extra review button push to get back an extra few seconds.

    2) dolby digital - seems louder (which is a good thing). I'm not sure why, but with prior software versions, the DD channels were much quieter, so I had to increase the volume a lot. But at least so far, it seems like the DD output is much closer if not the same as the non-DD channels.

    3) still no verdict on whether the lockups I was having are fixed (where playing back a recording that was "broken" resulted in a total freeze of the unit). I'm hoping this is fixed, as I would much rather live with pixelation of the ffw stuff than a locked up box I have to reset what seems like daily.
     
  16. Twosted

    Twosted Godfather

    340
    0
    Sep 18, 2006
    I had that problem last night before the new update.
     
  17. jbstix

    jbstix Godfather

    304
    0
    Dec 28, 2005
    Interesting MPEG4 tonight...
    Doing some testing tonight, recorded the MPEG4 HD showing of Lost and not one pixelation, and not one freeze on FF/RW.
    But, recorded MPEG4 HD of Jericho, and had both problems - very badly.
    So, is this some how an issue with certain local HD feeds/stations?
    Very weird indeed - the recording of list played back flawlessly, w/o one glitch...
    So, at least here in Atlanta, ABC MP4 HD was perfect (i'm recording The Nine as well to test) but, CBS MP4 HD has all the new bugs.
    Anyone seeing different actions when recording from different HD local feeds?

    thanks
     
  18. RMSko

    RMSko Legend

    249
    0
    Aug 23, 2006
    I've had my HR20 for about 3 weeks with no problems - until the new update. Now FF 3xs is not working well. On many shows it just stops progressing. Also, I had a macro set into my Pronto remote that entered 6 replay codes right after another. I would use it after using the FF in order to address the "overshoot" issue when fast forwarding. The macro worked flawlessly before this update, however, now it does rewind but only about 1/10th of the amount it did before the update.
     
  19. mwhip

    mwhip AllStar

    67
    0
    Aug 17, 2006
    I noticed FF is different it the image does not seem to keep up with the speed. When I was FF'ing through commercials during Lost and noticed I had hit the program I was well 2 or 3 minutes into the program.
     
  20. hobbes

    hobbes Godfather

    289
    0
    Oct 11, 2006
    Sorry to say I had both pixelation and frame freeze when playing back MPEG4 recordings from last night: Law and Order CI and Law and Order SVU.

    Definitely not a big deal though... just hit slip 7 times and kept reading threads until it came back.

    However, I had NO pixelization and NO frozen frame when fast forwarding or slipping an SD recording of CSI NY being recorded about 10 minutes ahead of viewing.

    Yea data points!
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page