1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

swm not detected- new install

Discussion in 'DIRECTV Installation/MDU Discussion' started by pataphysical, Nov 9, 2012.

  1. pataphysical

    pataphysical New Member

    3
    0
    Nov 9, 2012
    I am installing a Au9 swm5 dish for a single h25 700 receiver. the previous dish was a pre slimline so removed it and installed new one, Im using the exsisting coax into the house( it was working with the previous dish up until a few days ago) I plugged that into the power inserter and then ran a coax from the power inserter to the receiver and when I turned it on it wasnt working. I ran the system test and it says the swm not detected. Just curious if anyone has advice on this
     
  2. carl6

    carl6 Moderator DBSTalk Club

    12,390
    905
    Nov 15, 2005
    Seattle, WA
    The coax, did it go directly from dish to receiver before, or through a multiswitch of some type? Also, confirm you got the two connections on the PI correct and not reversed.
     
  3. pataphysical

    pataphysical New Member

    3
    0
    Nov 9, 2012
    it was directly hooked up before, I had 2 wires coming out of the lnb( I was hooking this up at sunset so am going to double check I hooked up the right one today, I am pretty sure I did since one was silver and one bronze) I dont think this would cause this error but I do need to double check my azim and elevation today
     
  4. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    6,393
    292
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    If the receiver was already plugged in when you attached the coax it can cause this problem.
    Try unplugging the power to the receiver, wait a minute and then plug the power in again.
     
  5. studechip

    studechip Godfather

    1,347
    73
    Apr 16, 2012
    Are you certain the lnb is a swm type?
     
  6. pataphysical

    pataphysical New Member

    3
    0
    Nov 9, 2012
    Figured out what was going on- turns out the coax I hooked up was the one that ran to the bedroom originally( for some reason the coax that is the living room has a brass colored end on it), now Im trying to set the azimuth with my compass app on my phone and keep getting a different reading every time I try
     
  7. jimmie57

    jimmie57 Hall Of Fame

    6,393
    292
    Jun 26, 2010
    Texas City, TX
    Start about 10 to 15 degrees too far to the east and slowly rotate it to the west until the 101 lights up on the TV screen.
    Give it a few seconds each stop to let it pick up the signal.
     

Share This Page