1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Tired of "Searching for Satellite...771"!!!!!

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by 996911, Jan 17, 2008.

  1. tbakken

    tbakken New Member

    5
    0
    Mar 17, 2008
    Forget the 3 foot cable fix. Its all started again. It looks like if Tuner 1 is tied up recording something SD on the 101 Satelite then Tuner 2 cannot tune to 110. Channels 70-75 are all 771.

    DirecTV refuses to send me a new box until a Tech comes out. Please someone come up for an answer to this. Are all of these HR20 people online are talking about dead... This is a large problem and DirecTV needs to address it.

    Troy
     
  2. Cobra

    Cobra Icon

    542
    0
    Aug 9, 2006
    i had several visits from the techs who kept bringing refurbished units, after 5 bad hrs 3 700s and 2 100s, a new slimline dish, relocated the dish, ran completely new cableling from the dish to the receiver, and several new bbc's. I finally was asigned to a case mananger and he sent me a hr21-200 straight from there warehouse brand new, with a production date of 2/29/08 so when I received it, it was about 2 weeks old, it doesnt have an ota connection, but it is working flawlessly, and with the am21 coming out in the near future, thats fine with me. Hopefully you will get to talk to a good csr who will transfer you to a case worker who will actually take the time to listen and help you, instead of telling you to reset the freakin' receiver a million times:nono2:
     
  3. capdood

    capdood Mentor

    30
    0
    Oct 19, 2007
    I, for one, am still having the same issues and was hoping that I would find a solution as I approached today's date in the thread.... Then nothing after the middle of March.

    Am I now the only one with Searching For Satellite issues?
     
  4. 996911

    996911 Go Pack!

    813
    0
    Aug 24, 2006
    Tobacco...
    I still have the 771. I have NOT done the 3' cord patch that has been rec'd just yet. Although I will do it I have just been doing a rest from time to time which fixes it EVERY time. Sad isn't it?:(
     
  5. jungle1

    jungle1 Cool Member

    10
    0
    Jan 24, 2008
    Nope, I have the same problems. Biggest offender for me is ESPNHD.
     
  6. 996911

    996911 Go Pack!

    813
    0
    Aug 24, 2006
    Tobacco...
    For me, the biggest offender is Discovery HD THeater (Ch 76 I believe).
     
  7. capdood

    capdood Mentor

    30
    0
    Oct 19, 2007
    Sounds like this problem is still without a solution. Still curious as to why there was daily discusion on this issue, and then nothing after March 22. I thought there might be another thread where this topic was continued, but evidently not.

    I think that it is now time to admit that DTV cannot fix this 771 problem -- and time for me to switch providers.

    I have been a direct deposit DTV subscriber for 7 years -- and a subscriber to virtually every sports package offered. I have stayed with DTV through these problems because of the NFL Ticket. But I can no longer justify all the missed recordings, all the ugly phone calls from my family, and the incredible frustration I have experienced while hoping that the 771 problem goes away -- or is solved. Unfortunately, it seems like neither is imminent.

    And to hell with DTV if they think they are going to get me for an early cancellation fee. I am ANGRY when I think about the countless hours of work I have missed while waiting for service calls, and I am willing to spend the same amount of time fighting such a penalty if it comes to it.

    ALL I EVER WANTED WAS FOR DIRECT TV TO DELIVER THE SERVICE THEY PROMISED -- AND THAT I PAY LAVISHLY FOR EACH MONTH.

    Is that really too much to ask? Apparently so.

    Call me depressed in Berkeley....And facing an NFL season of watching 49er and Raider telecasts only. You would be depressed too!
     
  8. Keane

    Keane AllStar

    61
    0
    Jul 31, 2007
    After finally having a case manager assigned for this issue, I got an HR20-700 that hasn't had the "Searching for..." issues that I had with the HR20-100.

    Unfortunately, you just need to keep pushing the issue with DTV until you get a box that works.
     
  9. K4SMX

    K4SMX Hall Of Fame

    3,433
    0
    May 19, 2007
    I think I'd stay any action until after the next NR software is downloaded. This problem, which I was having with an HR21-100, went away with one of the CE software D/L's some weeks ago. It shouldn't be too much longer. Although the problem preceeded the current 0x1fe, there were a lot of other problems with that NR that are pressing for a new NR....
     
  10. kinsale

    kinsale Cool Member

    22
    0
    Oct 17, 2007
    Hopefully someone can help me here. i got the dreaded 771 error after a recent rain storm and afterwards had no HD locals. Called DTV and they told me to reboot. Locals came back. However only one tuner is working, the other has no signal. i tried rebooting a few times to no avail. Any ideas??
    thanks!
     
  11. K4SMX

    K4SMX Hall Of Fame

    3,433
    0
    May 19, 2007
    This is most likely a cable or connector problem. Swap cables but not BBC's at the rear of the receiver and see if the problem moves to the other tuner. If not, then swap the BBC's and check again. If swapping just the cables moves the problem, then remove and check the connectors on that line from the receiver to the dish (if practical) for looseness or corrosion inside the connector. Re-tighten until just snug with a 7/16" wrench. You might as well check all of them while you're at it.
     
  12. grantyn

    grantyn New Member

    5
    0
    Nov 8, 2007
    Thanks for the information passed on in this thread. I was having problems with the "Searching for satellite 771" error, but was out of town when it started (couldn't get my Slingbox to work).

    I went out and checked my antenna and found that a very shoddy installation had been done by the D* tech. The mast was off plumb (several of the bolts were loose) and the LNBs were not even screwed into the boom. After replumbing the mast and securing the LNBs I had to readjust the azimuth and elevation, but finally got good signals on all the birds.

    Thanks again for pointing me in the right direction.
     
  13. Farsight

    Farsight Mentor

    48
    0
    Jul 16, 2007
    Boy, I hope so. I'm also pretty sure my issue is a software problem, so this makes me hopeful.

    After replacing cables, I improved my signal strength just a bit, which eliminated the 771... but the signal strength still dips, it causes glitches instead of complete signal loss. It still affects only one tuner, and still is fixed by a reset.

    The thing that makes me really certain it's software is how the problem manifests: the channel tunes in perfectly for exactly 2 seconds, then glitches briefly EVERY TIME, then displays perfectly for a fairly predictable amount of time (probably 5 minutes), then glitches briefly again, and repeats this sequence forever. The glitch is always a similar severity (a small band of the screen in the same location pixelates for half a second, sometimes sound drops for the same half second). Since it only happens on one tuner and only on one reciever, is extremely predictable, and is fixed by rebooting, the computer programmer in me thinks software.

    So, I guess I'll wait for the next update before starting up the tech support process. Hopefully it'll be fixed and I can skip the migraines that would induce. :)
     
  14. GutBomb

    GutBomb Godfather

    332
    0
    Jun 17, 2004
    I have experienced a similar issue, sometimes the mpeg2 HD channels would show "searching for satellite" but only when recording something else at the same time. i checked the back of my receiver and all connections were tight, but just moving my BBCs around (not unplugging them or anything, just moving them over an inch on the shelf) made the signal come in. I've been too lazy to call D* to ask for new BBCs.
     
  15. capdood

    capdood Mentor

    30
    0
    Oct 19, 2007
    Well.... after speaking to Retention today, they asked me to give it one more shot by sending out a SENIOR Tech to assess the situation. I have an appointment scheduled for tomorrow between 8 and Noon.

    It was depressing to learn that this SPECIALIST had never heard of this problem, and he seemed impatient listening about it.

    I will provide an update.
     
  16. Polychron

    Polychron New Member

    5
    0
    Mar 20, 2006
    This is going to be a little long winded and not very technical and I apologize. However, I could use some feedback before I call DTV...

    2 hr20's
    cable runs from dish under ground in conduit to house

    Back in Jan., I experienced the 771 message. First on some random HD channels and then across all channels. Picture would break up and then go to 771. Finally I went all black with 771 on ALL channels. If I forced to the other tuner (record the 771 and then change channels) we were good.

    Tech came out and followed signal strength back to the dish. His diagnosis was a bad cable run to one tuner. I have two tv's both hr20 dvr's and the second was not affected. We switched cable feeds so that the downstairs tv received the good signal(s) and the other became affecetd. We left off the "bad" tuner and the upstairs tv became the bad one. We plugged in only 1 tuner and left the bad one off. He said the bad cable run was somewhere in the conduit under ground so he wouldn't touch it as they don't touch stuff that goes underground.(?)

    TV fine downstairs and upstairs just no 2 tuner action upstairs. So no watching and recording something else. Fine.

    Now about a week ago, upstairs tv has gone black with 771 on all channels. Meaning the feed that was "good" has now gone to the bad side. And this morning, downstairs tv is 771 on all but a few random channels on both tuners.

    So, it doesn't look like it could be a cable issue could it? I can buy one cable run going bad but now all four? FWIW, I get channel 100 on the upstairs box that is totally dark (771) but the banner says PPV previews and the channel is actually showing the "chiller" channel.

    Any thoughts? I would like to sound like I know what I'm talking about when I call DTV. And yes, many, many resets and unplugs.

    Thank you kindly for your assistance.
    -Ben
     
  17. K4SMX

    K4SMX Hall Of Fame

    3,433
    0
    May 19, 2007
    Ben, why don't you run those receivers one-at-a-time straight to the dish with a couple of short, temporary lines and a small TV just to see what you've got. You could have more bad cables. You don't know yet why the first one allegedly went bad. Let's eliminate the cables as a problem first. Then it's either a bad LNB or two bad receivers. I assume you've replaced your BBC's. If not, new ones are free for the asking in 2 days. Of course you can check all your channels except the 103(c) national HD's with no BBC's. Also be sure and check all your connectors for looseness or corrosion.
     
  18. KieliM

    KieliM New Member

    4
    0
    Feb 13, 2008
    I've had the "Searching for sattelite.." problems, on and off, since December. It would mostly happen at night. I've had numerous visits from DirectTV, and they replaced every single component of the cable plant at least once, without much result. Finally, last weekend I discovered what was causing the problem.

    In my case, it was the XBOX360 unit connected to the same circuit. It wasn't even on. But it has a large transformer between the XBOX box and the power outlet, and this transformer was corrupting the quality of the power supply enough to cause the problem. Once I disconnected the XBOX system (including its transformer), everything is O.K. since then.
     
  19. jwd45244

    jwd45244 Hall Of Fame

    1,510
    0
    Aug 18, 2006
  20. May 1, 2008 #280 of 339
    mac707

    mac707 New Member

    4
    0
    May 1, 2008
    Hi all,

    First post here but I came looking for answers to this exact issue and found this thread :).

    For me all my sats and transponders are working correct EXCEPT Sat 110 on Tuner 2 which gives me 0's across all 3 transponders. I disconned the BBC and that fixed the issue but as soon as I flip through a few channels and go back to the ones that give me trouble....Sat 110 on tuner 2 is back to all zeros.

    Just thought I'd chime in I guess as confirmation that whatever update they have planned for this hasn't come down the pipe yet. It's immensely frustrating as ESPNHD is one of my most frequently watched channels but oh well...
     

Share This Page