1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TV Apps Not Working - HR24

Discussion in 'DIRECTV General Discussion' started by MizzouTiger, Feb 11, 2012.

Tags:
  1. Fraaaak

    Fraaaak Legend

    145
    0
    Jul 13, 2009
    Oh good, then they are using HTTP status codes.
     
  2. johnchart

    johnchart Legend

    127
    0
    Sep 17, 2006
    I have the 301 problem. Redid network setup to no avail. Now on all my recorded programs & new ones I record have a lot of info missing such as the star rating on movies and things like actors names, etc. in the cast & crew area. What is going on?

    John
     
  3. texasbrit

    texasbrit Well-Known Member

    5,086
    88
    Aug 9, 2006
    The lost info is because you have just had a new version of the firmware downloaded to your box. It can take a few days before the additional info is downloaded.
     
  4. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,139
    171
    Nov 16, 2005
    Los...
    On my new HR34 had the 301 initializing error for TV Apps since install Friday. Tried starting "Network Services" though I've never believed it has anything to do with any current feature functionality. Failed to start on "Automatic." Set it to "Manual" and assigned ports and opened them in my router. Network Services now starts but TV Apps still won't work, 301 error.

    On a suggestion from another poster on the forum here, use a static IP on the box and change the DNS address to 8.8.8.8 (Google's).

    TV Apps finally working, but now Network Services stops won't work with that DNS address, though its irrelevant. Go figure ... :rolleyes:
     
  5. mwg47x

    mwg47x Cool Member

    23
    0
    Mar 6, 2007
    I have never gotten TV apps or You Tube etc. to work here.
    Maybe it's a firewall thing.
    What protocol/port numbers do I need to open up?
     
  6. Stuart Sweet

    Stuart Sweet The Shadow Knows!

    37,060
    287
    Jun 18, 2006
    I wouldnt try to start now... TVApps are very unreliable these days.
     
  7. wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,476
    49
    Aug 16, 2006
    ^^^
    Amen to that. May as well just can them if they're not going to work.
     
  8. sum_random_dork

    sum_random_dork Icon

    911
    18
    Aug 21, 2008
    I too had this error, I had to move my DVR to the DMZ setting on my router. Once I did that everything worked fine again. I noticed the issue after the latest firmware upgrade. We first noticed it after the DVR was no longer showing up in MRV. I reset the router and box w/out success, I figured the next step was to check ports and decided to move it to DMZ. Now hopefully nobody plans an attack on D* dvrs online. The weird thing was my other two MRV boxes were working fine with apps and connected fine to the Internet.
     
  9. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,139
    171
    Nov 16, 2005
    Los...
    While perhaps it will cause no eventual issues, its hard to believe exposing the DVR to all that trash on the public internet can be good for it in any way.
     
  10. wxguy

    wxguy AllStar

    91
    1
    Feb 17, 2008
    central...
    The TVApps have been unreliable for months. Hard to imagine that a "high tech" company would be so incapable of making this work correctly. They broke it last Feb when the last software was installed.
     
  11. scubasteve

    scubasteve Cool Member

    26
    0
    Oct 6, 2008
    You mean the same high tech company that always sends emails to "Dear Valued Customer" because they haven't figured out how to personalize outgoing emails? Glad I have never even looked into the tv apps

    -s
     
  12. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,247
    553
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    I've never had a problem with TV apps, though I go there only when a question comes up about them on the forum. However, they are dead now. Dead, Jim, dead. At least on my LR units, an H25 and HR20-700.
     
  13. wilbur_the_goose

    wilbur_the_goose Hall Of Fame

    4,476
    49
    Aug 16, 2006
    Not smart my friend. Not smart.
     
  14. ktk0117

    ktk0117 Legend

    204
    0
    Nov 27, 2006
    I'm in the same exact boat. I noticed 3 days of automatic software updates, all landed around 4 am.

    After the first "Update",I had no apps, no youtube, no pandora, and no images for shows, no suggestions, etc.

    Then after "Update" #2, I had youtube & pandora, but no apps, images for shows, no suggestions, etc.

    Third "Update" everything is working except I still do not have Apps, getting error "301" since Friday.

    I use those apps daily, so it really sucks not having it.
     
  15. retromzc

    retromzc Legend

    253
    0
    Sep 6, 2007
    TVapps and posters started working again for me last night on my HR24-500 receiver after a few days of being absent.
     
  16. KAL

    KAL Godfather

    306
    0
    Aug 31, 2008
    Have been having the "301" error since friday. Just got off the phone with tech support. Was told that there is an ongoing issue going on and that their engineers are working on the issue.

    EDIT: Meant to actually say they told me they're currently working on "system upgrades"
     
  17. Laxguy

    Laxguy Honi Soit Qui Mal Y Pense.

    15,247
    553
    Dec 2, 2010
    Winters,...
    Well, at least on my BR unit, H25-700, I now have them. Will check other units later.
     
  18. HoTat2

    HoTat2 Hall Of Fame

    7,139
    171
    Nov 16, 2005
    Los...
    Similar situation here I guess;

    Have five receivers, haven't checked them all yet, but so far an HR21 in the kitchen still has TV Apps, while after some struggle to get them going on my HR34 as I posted early yesterday, they stopped working on that unit by evening :( . The dreaded "301 initialization" error message again. :mad:
     

Share This Page