1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Un-responsive remote

Discussion in 'DIRECTV HD DVR/Receiver Discussion' started by stiffi, Jun 1, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jun 1, 2007 #1 of 13
    stiffi

    stiffi Legend

    120
    0
    Jul 13, 2006
    Hello,

    I have an HR20 that is 5 days old. Suddenly today, the remote stopped working on about 90% of functions. I can only input 1 channel number, then it freezes. So, any channel past 9, I cannot tune. I can start to rewind live tv, but then I can't get the play or pause button to work. It just keeps rewinding.

    The only thing I can do to stop the rewinding is press the power button.

    I think there is something wrong with the unit, because some functions work, plus I can control my TV and AV receiver fine with the remote.

    Any ideas? Is this a common bug? What can I do to fix it?

    thanks for your help
     
  2. Jun 2, 2007 #2 of 13
    BruceS

    BruceS Icon

    552
    1
    Sep 23, 2006
    Albany, NY
    Try to re-boot the box.

    If you have enough response try to do it through the menus.

    The second option is the red button behind the door panel that holds your access card.

    As a last resort, pull the power plug, wait about 30 seconds, and then plug it back in.
     
  3. Jun 2, 2007 #3 of 13
    Michael D'Angelo

    Michael D'Angelo Lifetime Achiever

    10,839
    0
    Oct 20, 2006
    Before you reset the box try pulling the batteries out of the remote first and put them back in. A installer told me to do that the other day and it worked.
     
  4. Jun 2, 2007 #4 of 13
    veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,679
    348
    Dec 9, 2006
    You REALLY want to wait 5-10 min before plugging back in.
     
  5. Jun 2, 2007 #5 of 13
    jal

    jal Icon

    761
    0
    Mar 3, 2005
    Well, its been many months and many upgrades, and still these problems. My trusty HD-TIVO works all of the time.
     
  6. Jun 2, 2007 #6 of 13
    veryoldschool

    veryoldschool Lifetime Achiever Staff Member Super Moderator DBSTalk Club

    42,679
    348
    Dec 9, 2006
    And this is helpful or useful.....how? :confused:
     
  7. Jun 2, 2007 #7 of 13
    jonaswan2

    jonaswan2 Icon

    895
    0
    Oct 29, 2005
    You know, my D11 had the same exact problem. It was the remote. Try using another remote with the unit to see if that works.
     
  8. Jun 2, 2007 #8 of 13
    dave29

    dave29 New Member

    5,945
    40
    Feb 18, 2007
    switch the receiver to rf mode. i had the same problem as you and switched it over to rf, not a problem since
     
  9. Jun 4, 2007 #9 of 13
    stiffi

    stiffi Legend

    120
    0
    Jul 13, 2006
    Well, I unplugged it (for about 10 seconds) and it seemed to clear things up. Unfortunately, I did that before getting any responses here, and that was the first thing I did. Hopefully, I didn't do any damage!

    Thanks for the advice for the future.
     
  10. DrZ

    DrZ Godfather

    379
    2
    Nov 13, 2006
    I have a similar problem. I usually have to hit the button 2-3 times before I get a response. I've switched to RF and changed the batteries and it still does it...amy tips?
     
  11. jonaswan2

    jonaswan2 Icon

    895
    0
    Oct 29, 2005
    Soft reset from the menus, if that doesn't work, change remotes.
     
  12. DrZ

    DrZ Godfather

    379
    2
    Nov 13, 2006
    I only have the remote they gave me. How can I switch when I only have one?

    If anything the remote seems to work better when I point it away from the HR20 instead of directly at it.
     
  13. Duffinator

    Duffinator Legend

    223
    0
    Oct 24, 2006
    No wonder TiVo makes so much money and is gaining market share. The HR10-250's are obsolete, it's a reality.

    I had the same problem with one of my boxes and did a menu reset and that fixed it.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page