1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Welcome to the new DBSTalk community platform. We have recently migrated to a community platform called Xenfono and hope you will find this change to your liking. There are some differences, but for the most part, if you just post and read, that will all be the same. If you have questions, please post them in the Forum Support area. Thanks!

Update 594 on 222k

Discussion in 'ViP211(411)/211K/222 Support Forum' started by satcrazy, Dec 14, 2011.

  1. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    Anyone have a problem with this update?

    Turned on tv this morning and no audio/video, on tv one, just audio on tv 2.

    Did a hard reboot on reciever and everything came back.

    First time this has happened. Is this normal?

    I also noticed after the 593 update I was experiencing some intermintent pixelation that I never had before, and I checked everything, connections were good, weather not a issue. Maybe 594 update will correct that.
     
  2. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,329
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    Actually it's a new version of FW L5.94.

    Yes it's normal - in case of unusual behavior of STB after upgrade to new version of FW do cold reboot.
     
  3. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...

    Thanks!
     
  4. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    Anyone else experiencing any problems after the 593/594 update?

    I still notice occasional [ very brief] pixellation. Nothing has changed set up wise, weather not the issue. Just started right after the update.
     
  5. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,329
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    That's versions notation:L5.93 and L5.94.

    [Why you still use this awkward notation: "593/594 update" ?]
     
  6. quigleymd

    quigleymd New Member

    2
    0
    Dec 23, 2011
    I'm having major problems and I'm running firmware L5.94.

    Sometime this month my 222k started rebooting during the day. This
    wouldn't be that big of a deal, but after reboot its also almost
    always getting stuck on the 'Starting Up...' screen. This started out
    as a minor inconvenience, requiring me to reboot it by removing power
    once or twice a day, but has progressed to the point the box is
    unusable. It is now rebooting so often that I can't get it to stay on
    long enough to do the sending of diagnostic information to Dish (Menu
    -> System Setup -> Diagnostics -> Analysis -> Connection -> Check
    Signal -> Send).

    It progressed from usable to unusable over the course of a day. Before
    becoming unusable, I was able to to a 'Check Switch' and also check my
    signal levels, both of which looked reasonable. I've pasted the Check
    Switch results below:

    Check Switch
    Sat 1 Sat 2
    Port: 1 2 3 4 ALL THE SAME
    Sat: 77 72 61.5 X
    Trans: OK OK OK X
    Device: 1K.4 1K.4 1K.4 1K.4
    Status: Reception Verified
    Switch: DPP 1K.4 w/Separator

    For testing purposes, I've simplified my wiring so that the 222k is
    now directly connected to my 1k.4, no diplexers or anything, just the
    receiver, DP+ Seperator, ground block and LNB. I've tested the quality
    of my ground and tried different power outlets, including using a UPS.
    I've tested with the receiver connected to TV1 with just Component
    Video, with just HDMI, and both with and without a broadband
    connection. Nothing seems to make a difference.

    Does anyone have any suggestions as to where to go from here? I'm
    thinking that I'll be calling Dish and asking for a new receiver.
    Unfortunately, I'm not subscribed to the DHPP.

    Thanks!
     
  7. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    I asked Dish Tech help if my reciever needs to be replaced will it cost me? I explained I could set up the new reciver myself.
    They said it would just be a shipping charge of 15$.

    My problem is not as severe as yours, and I'm no expert here, but It does sound to me like your reciever is bad.

    I'd give them a call soon.

    good luck!
     
  8. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    Fine.

    Do you have any answer to the problem?
     
  9. P Smith

    P Smith Mr. FixAnything

    21,329
    127
    Jul 25, 2002
    Mediterranea...
    Only one - the box is in bad shape and should be replaced.
     
  10. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    For brief pixelation?


    Seems like there could be a fix for this.
     
  11. quigleymd

    quigleymd New Member

    2
    0
    Dec 23, 2011
    Just an FYI, Dish agreed to replace my box today, free of charge citing it as defective. Thanks!
     
  12. satcrazy

    satcrazy Icon

    1,016
    18
    Mar 15, 2011
    Great...
    Do you have to pay shipping?
     
  13. Ray C@DISH Network

    Ray C@DISH Network DISH Representative DISH Representative

    914
    1
    Dec 28, 2010
    Shipping charges only apply if you don't have the Protection Plan on your acccount. Thanks.

     

Share This Page